sunnuntai 21. elokuuta 2016

Sculpture at Barangaroo - veistoksia Sydneyn rantabulevardilla

Viikonloppuna kävimme ihastelemassa veistosnäyttelyä Barangaroo Reserve -puistossa Sydneyn keskustan tuntumassa. Sculpture at Baragaroo -tapahtuma oli järjestetty yhteistyössä Sydneyn kuuluisan Sculpture by the Sea -tapahtuman kanssa, mikä on järjestetty Bondin rannikolla jo lähes 20 vuoden ajan.

Horizon - Lucy Humphrey, 2013

Ilmaisessa tapahtumassa oli reilun parin viikon ajan esillä 14 australialaisten taiteilijoiden luomusta. Kokoelmaan kuuluu sekä uusia, juuri tähän tapahtumaan suunniteltuja teoksia että entisiä taideteoksia, jotka oli valittu tätä näyttelyä varten.

The Grove - Margarita Sampson, 2014

Mukaansatempaava tapahtuma tarjosi jokaiselle jotakin. Reitti kulki Barangaroon rantakatua pitkin, Wulugul Walkista Nawi Coveen, ja taideluomuksia ihmetellessään aistit ja mielikuvitus pääsivät valloilleen. Teokset kertoivat leikittelevällä tavalla sekä aboriginaalien tarinoita että ottivat kantaa nykymaailman haasteisiin, kuten globalisaatioon. Ja samalla tapahtuma tarjosi mahdollisuuden ihailla huikeita näkymiä Sydneyn satama-alueen ylle. 


Barangaroo Dreamng - Garaywaa Murnawarage, 2016

Yesterday, Today, Tomorrow - Deidre Martin, 2016

Construction Barangaroo - Marley Dawson, 2016

6 kommenttia:

 1. Hienoja ja kieltämättä myös aika erikoisia! Muhun iskee erityisesti jostain syystä tuo Deidre Martinin Yesterday, Today, Tomorrow - ehkä, kun meri-ihmisiä muutenkin olen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. G'day Anna! Tosi kiva kuulla, että tykkäsit! :) Tosiaan erikoisia mutta mielenkiintoisia teoksia. Tykkäsin itsekin tuosta "Yesterday, Today, Tomorrow" kanootista.

   Poista
 2. Pitkät perinteet tapahtumalla, mahtavaa!

  Haastoin sinut kertomaan omista matkakommelluksistasi :) http://www.rantapallo.fi/laurasitinerary/2016/09/01/musikaalissa-orlando-bloomin-kanssa-aamupala-kiinalaisessa-taksissa-ja-lumilautailua-hevosten-seassa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkoilla tosiaan sattuu ja tapahtuu - oli ilo lukea sinun matkakommelluksistasi, haha. :) Aivan mainio haaste, osallistun mielelläni!

   Poista
 3. Hei, hieno kuva ja maisema. Toivottavasti pääsen itsekin joskus sinne. Juttu on muuten tosi hyvä ja hyödyllinen. Mukavaa päivää ja hyviä reissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, ilo kuulla että juttu oli hyödyllinen. Terveisiä Sydneystä ja hyviä reissuja sinnekin! :)

   Poista