perjantai 12. elokuuta 2016

Dine with your dog - Sydneyn parhaat koiraystävälliset ravintolat

Sydney on melko koiraystävällinen kaupunki, joten koiraa ei tarvitse jättää yksin kotiin joka kerta poiketessaan kahvilla tai lasillisella. Halusit sitten nauttia aamiaisen kävelylenkin yhteydessä, siemailla tuopillisen olutta koiran torkkuessa jalkojesi juuressa tai hemmotella lemmikkiäsi, tarjolla on useita mukavia vaihtoehtoja. Tässä omat suosikkini Sydneyn koiraystävällisistä ravintoloista. 


Reilun vuoden ikäinen japaninpystykorvamme Lumi on meillä mahdollisimman usein mukana niin brunsseilla, pubeissa kuin ravintoloissakin. Kaikki paikat eivät tietenkään salli koiria, mutta onneksi moniin paikkoihin koirat ovat tervetulleita. Sydneyssä ravintoloilla on lupa päättää sallivatko ne koiravieraat, ja käytännöt vaihtelevat. 

Joissakin paikoissa "koiraystävällisyys" tarkoittaa sitä, että koiran voi kiinnittää kuppilan ulkopuolelle parkkiin. Useimmissa paikoissa koiraystävällisyys tarkoittaa avoimia ovia ainakin terassille asti ja lisäksi haukku saa usein eteensä vesikipon aivan pyytämättä. Joissakin kuppiloissa koirille on lisäksi tarjolla niiden omia herkkuja tai purutikkuja. Sydneyssä muutama ravintola on kuitenkin vienyt koiramyönteisyyden aivan uudelle asteelle. Gelato Messinalla on valikoimassaan koirien jäätelöä, The Carrington on laatinut koirille oman menun ja Chew Chew tarjoaa ruokaa vain koirille ihmisten saadessa tyytyä katsomaan vierestä


Löydämme koko ajan uusia koiraystävällisiä kuppiloita. Usein tietoa koirien sallimisesta ei laiteta näkyviin niin oveen kuin nettisivuillekaan, mutta soittamalla ja kysymällä asia tietysti selviää. Tieto parhaista paikoista kulkee kuitenkin yleensä muiden koiranomistajien kautta. 

Lumi on ollut meillä pienestä pitäen mukana kaikkialla ja olemme myös yrittäneet kouluttaa sen niin, että se osaa käyttäytyä. Onneksi se on myös niin pirun söpö, sillä saa onneksi myös vähän anteeksi, haha. Lumi ei saa herkkuja pöydästä eikä se siksi jaksa edes paljoa kerjätä.Lisäksi koira on takuuvarma keskustelun avaaja. Kun poistun hetkeksi paikalta, löydän Jasonin ja Lumin naislauman ympäröimänä. :)
Nämä ovat Sydneyn parhaat koiraystävälliset ravintolat: 


The Carrington (565 Bourke St, Surry Hills)
Perinteinen pubi, joka tarjoaa rentoa tunnelmaa ja hyvää ruokaa niin ihmisille kuin koirillekin. Koirille on tarjolla oma menu, johon kuuluu esimerkiksi tartarpihvi ja kasviksia. Lisäksi tarjolla on koirien omia herkkuja. 

The Welcome Hotel (91 Evans St, Rozelle) 
Yksi Sydneyn vanhimpia pubeja, joka on ollut koiraystävällinen vuodesta 1878 lähtien, jolloin eksynyt Winston-koira oli löytänyt sisälle tähän ystävälliseen pubiin, joka oli tarjonnut sille uuden kodin. Koirat ovat sallittuja sekä pubin sisällä että ulkona sisäpihan puolella. 

The Duck Inn (74 Rose St, Chippendale) 
Ihanan kotoisa pubi, jossa on usein myös paikalla naapuruston pubikissa Neko. Koirat ovat sallittuja sekä etuosan baarin että sisäpihan puolella, mutta eivät ruokasalin puolella. 

The Potting Shed (2 Huntley St, Alexandria) 
Hipster-tunnelmaa ihanan vehreässä puutarharavintolassa, jonne koirat ovat tervetulleita. Bongaa myös ravintolan oma paikallisasukas macaw-papukaija Fluffy. 

The Winery (285A Crown St, Surry Hills) 
Koirat ovat sallittuja ravintolan edustan vehreän puutarhabaarin puolella, joka tarjoaa mukavan intiimiä tunnelmaa. Täydellinen paikka date night -illalle, koiran kanssa. 

Watson's Bay Boutique Hotel (1 Military Rd, Watson's Bay) 
Ravintola sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja tarjoaa upeat näköalat Sydneyn satama-alueen ylle. Koirat ovat sallittuja terassin puolella. Erityisesti koiran kanssa kannattaa tulla ajoissa paikalle, sillä illasta paikalla on usein melkoinen tungos. 

The Boathouse Palm Beach (Governor Phillip Park, Palm Beach) 
Ihanan rustiikkista tunnelmaa ja upeat näköalat merelle. Koirat ovat sallittuja terassin puolella. 

The London Hotel (85 Underwood St, Paddington) 
Yksi Sydneyn vanhimpia pubeja. Koirat ovat sallittuja alemman tason puolella, etuosan baari ja sisäpiha mukaan lukien. 

Chew Chew (Shop 3, Railway Walk, Wollstonecraft) 
Ehdottomasti paras paikka hemmotella koiraasi, sillä tarjolla on ruokaa vain koirille. Menu koostuu tuoreista ja orgaanisista antimista, ja tarjolla on esimerkiksi kanarisottoa ja lohta. 

Olutpanimot
Sydneyn lukuisissa olutpanimoissa on rennon yhteisöllistä tunnelmaa, minne ovat tervetulleita niin koirat kuin lapsetkin.


5 kommenttia:

 1. Hei nyt en ehkä kestä! Meilläkin on japaninpystykorva kotona, mutta ollaan nyt pitkään reissussa ja koiruus on hyvässä hoidossa. Mulla on tietenkin ihan hirmuinen ikävä ja sitten ruutuun pärähtää tuo ensimmäinen valokuva! Äää, miten ihana :D

  Kiva kuulla, että Ausseissa on noinkin koiraystävällistä meininkiä! Suomessa usein tuntuu, että lemmikkejä ja etenkin koiria pidetään vaan harmillisena riesana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla kun ymmärtävät että koiraa pitää käsitellä samoin kuin muitakin ihmisiä !

   Poista
  2. Aawww, ihanaa! Japaninpystykorvat on ihan parhaita - paljon haleja ja rapsutuksia myös teidän koiralle! <3 Suomessa kaikki tuntuu olevan niin säänneltyä, myös koirien suhteen. Täälläkin käytännöt tosiaan vaihtelevat, mutta onneksi on helposti löytynyt monia mukavia koiraystävällisiä paikkoja, missä viihtyvät niin koirat kuin heidän omistajatkin. :)

   Poista
 2. Kuinka hauskaa, ihania kuvia. Viimeksi olin Sydneyssä 2007.

  VastaaPoista