sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Homeless in the Whitsundays

Tammikuu on kulunut melko kuumissa tunnelmissa ja koko Australiaa on koetelleet helteet ja maastopalot. Reilu viikko sitten Sydneyssä mitattiin sen kaikkien aikojen helle-ennätys +45,8 astetta. Voin sanoa että tuntuu kuin hiustenkuivaajalla puhaltaisi suoraan iholle. Paikallinen ilmatieteen laitos on joutunut lisäämään uusia värejä sääkarttoihin kuvaamaan äärimmäisiä lämpötiloja. 

Ja nyt vähän mielenkiintoisempiin uutisiin. Tammikuun alussa Darling Harbouriin saapui jättiläisankka, hollantilaisen suunnittelijan luomus, joka on kolmiviikkoisen Sydney Festivalin keulakuva. Todella kivat festarit ja kaikkea kivaa tekemistä ja näkemistä ympäri kaupunkia. 

Rubber Duck, Darling Harbour

Sydney Festival, Hyde Park

Muutin tammikuun loppupuolella Kings Crossin huume-huora-alueen kupeesta kiinalaiskommuuniin Chinatowniin. Koska olen ilmeisen kykenemätön suunnittelemaan mitään asioita elämässäni, olin muutaman päivän kodittomana ja käytännössä kaikki paikallinen valuuttani oli kiinni kahden eri asunnon takuuvuokrissa yms, joista kummassakaan en asunut. Nou hätä: onneksi kodittomuusjaksolle sattui muutama vapaapäivä, joten suuntasin Whitsundaysiin Queenslandiin lomailemaan. Aivan uskomaton trooppinen paratiisi, voin lämpimästi suositella muillekin kodittomille! ;)

Matkan kohokohta oli ehdottomasti Whitehaven Beach, jonka hiekka on kuin valkoista puuteria (silica). Tosin miinuksena mainittakoon keihäsrauskut (stingrays). Mantaray Bay'lla snorklasin sitten vahingossa suoraan meduusaan! Meduusa oli ehkä kuollut tai ainakin oma empiirinen havaintoni osoittaa, että sen pääosa ei ole polttava. 

Whitehaven Beach, Queensland

Eilen (26.1.) täällä vietettiin Australia-päivää, joka on maan kansallispäivä. Päivän tarkoituksena on kunnioittaa ensimmäisen pysyvän eurooppalaisen asutuksen pystyttämistä Australian mantereelle. Aussit viettävät päivää riekkumalla kännissä puolialastomana aamusta alkaen. Aussie style! ;)

Lopuksi vielä kiinalaispäivitys. Honkkari-aussi Jason on edelleen mukana kuvioissa ja täytyy myöntää, että tyyppi nostaa osakkeitaan kaiken aikaa. Olen selkeästi aliarvioinut aasialaiset miehet! Ihania treffejä, lahjoja, kohteliaisuuksia, aawww. Nautitaan nyt prinsessakohtelusta niin kauan kuin sitä kestää... ;)

3 kommenttia:

  1. Ihana kuulla että kaikki on ok Elisa (vaikka olitkin hetken aikaa koditon!). Juuri ajattelin että pitäis laittaa viesti ja kysyä miten olet kestänyt kuumuutta ja myrskyjä (vaikka ne myrskyt ei kai vielä ole tullut Sydneiin?). Ja joo, nauti prinessakohtelusta, sounds good!! Terkkuja loskaisesta Brysselistä :)

    VastaaPoista
  2. Pistä postissa tuleen tännekki vähän sitä lämpöä ja aurinkoa :D

    VastaaPoista
  3. Ihana lukea uutisiasi hanibani! Jatka vain samaan malliin ja lähetä tänne Saksaankin hieman sitä aurinkoa! Halipusuja!!

    VastaaPoista