sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Canberra - 50 shades of green

Ihan ensimmäiseksi voin todeta teille Euroopan tuiskussa ja loskassa kärvisteleville, että tämä Sydneyn kesä on alkanut uhkaavasti muistuttamaan Brysselin "kesää": täällä on harmaata ja vettä sataa noin kymmenen kertaa päivässä ja kaiken kruunaan ihan hirmuinen tuuli. Täällä oli pari viikkoa sitten niin kova myrsky, että uskollisesti tähän asti palvellut söpö Marimekon sateenvarjoni tuli myös tiensä päähän ja muistuttaa nyt lähinnä kahdeksikkoa. Hmph.

Pari viikkoa sitten minulla oli mahdollisuus käydä pikavisiitillä tsekkaamassa pääkaupunki Canberra. Se on todellakin bush capital, kuten aussit sitä kutsuvat, siisti ja kompakti ja muistuttaa paljon Geneveä. Canberran historia on mielenkiintoinen, se on perustettu kompromissiratkaisuna v. 1908, kun Australian suurimmat kaupungit Sydney ja Melbourne eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä kummasta tehdään pääkaupunki. Tilastojen mukaan Canberrassa on Aussien koulutetuimmat ja älykkäimmät ihmiset - varmasti totta, sillä kaupunki on niin tylsä että siellä ei voi tehdä mitään muuta kuin opiskella. ;) Uusi parlamenttitalo, sotamuseo ja Moulin Rouge -näyttely olivat tosin sangen mielenkiintoisia kokemuksia. 


Bush capital Canberra Black Mountain Towerista kuvattuna

Maalaismaisemaa Canberrassa

Canberran reissun jälkeen vuorossa oli varsinainen kulttuurishokki: kiinalaisen uuden vuoden dinneri Jasonin äidin ja 12 muun vieraan kanssa. Lukuisten varsin maukkaiden ruokalajien kanssa tarjolla oli vain jotain kiinalaista yrttiteetä, mutta onneksi päivällä ennen dinneriä käväisin biitsibileissä, joten rauhoittavat drinksut tuli nautittua. Ilta oli itse asiassa ihan viihdyttävä leijonatansseineen, ja lopuksi leijona "söi" minun pääni kokonaan, mikä on ilmeisesti hyvä juttu. Kiinalaisille uusi vuosi on tärkein juhla ja täällä Sydneyssäkin sitä on vietetty viikon verran, sunnuntaina tämä ilonpito sitten huipentui paraatiin ja ilotulituksiin, joita piti myös käydä seuraamassa. Kiinalaisen uuden vuoden dinneri

Nyt on siis alkanut käärmeen vuosi, joka on usein ollut yhteiskunnan kannalta jotenkin epäonninen, mutta ihmisenä käärme on käsittääkseni ihan jees, tosin
se ei sovi minulle eli sialle ollenkaan. Psykologi-astrologi-EU-asiantuntija -ystäväni Maikin avustuksella olen saanut selville seuraavaa kiinalaisesta horoskoopista ja käärmeen vuodesta sialle:
"Matkustamisen tähti tuikkii Sian kiinalaisen astrologian kartalla tänä vuonna. Raha-asioissa luottavaisen Sian kannattaa kuitenkin pitää kukkaron nöyrit tiukalla ja keskittyä taloustilannetta parantaakseen ennemmin säästämiseen kuin sijoittamiseen. Terveyden ja rakkauden sektorit näyttävät tänä vuonna Sian osalta tyydyttäviltä, sensuaalisen Käärmeen vuosi kannustaa halailuun ja pussailuun - nauti siis leiskuvasta lemmestä!
Vuoden teema: Kehitys ja ihmissuhteet."

Hmph, kuulostaa ihan minun elämältäni: rahaa ei ole eikä tule, mutta uusia maapisteitä sentään on tiedossa. ;)

Dinnerin jälkeen seuraava ahdistuksen aihe oli ystävänpäivä, joka täällä otetaan ilmeisen vakavasti, ja myös kiinalaisille se on päivä jolloin miesten tulee järjestää romanttisia yllätyksiä ja törsätä rahaa. Sain todellakin kokea omani: romanttinen dinneri, lahjoja, ruusuja, kohteliaisuuksia koko ilta jne. Awww. :)

Viikonloppuna Jason vei minut Wildlife Parkiin Calgaan (n. tunti Sydneystä pohjoiseen), missä kävimme vaeltamassa metsässä jossa liikkui vapaana kenguruja, wallabeja ja emuja, joista osa oli ihan kesyjä. Aivan ihana paikka! Ja illalla suuntasimme dinnerille The Rocksiin, jossa söimme kenguru-emu-pizzaa - toimii myös lautasella, haha! 

Calga Wildlife Park

3 kommenttia:

 1. :D Olen joskus maistanut kengurunkuivalihaa. Se maistu tosin kissalle.. tai siis, en ole ihan varma miltä kissa maistuu, mutta voisin kuvitella ettei maku kauas siitä heitä. Veikkaisin, että pizzassa toimii paljon paremmin :P

  Ja mitä keleihin tulee, niin kevättä kohden täällä jo mennään: tällä viikolla oli enää vaan muutama sentti lunta..huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tuomas! :D Kenguru on tosi hyvää, maistuu riistalle ja ainakin pizzassa ja makkarana toimii hyvin, kuivalihaa en ole kokeillut - enkä tuon analyysin jälkeen taida kokeillakaan..

   Poista
 2. Ei yhtään hullumman kuuloinen toi käärmeen vuosi kannaltasi. ;) Pitänee itsekin turvautua M:n neuvoihin siitä mihin ois tarpeen näin kukkona varautua käärmeen vuotena..!

  Terkut Ateenasta!

  VastaaPoista