tiistai 5. helmikuuta 2019

Täydellinen mini-moon Hobartissa

Avioelämä ei ole yhtään hassumpaa, ertyisesti nyt kun olemme juuri palanneet täydelliseltä mini-moonilta eli mini-häämatkalta takaisin arkeen. Uskomatonta, miten lyhyessäkin ajassa ehdimme kokea niin monia ikimuistoisia juttuja, ja samalla kuitenkin myös rentoutua totaalisesti. 


Häämatkalle lähdetään perinteisesti pian häiden jälkeen. Elokuvamaisesti hääpari kiitää suoraan juhlista lentokentälle, mistä he suuntaavat romanttiseen palmuparatiisiin. Me teimme kuitenkin strategisen päätöksen ajoittaa varsinainen häämatka kesäkuulle, reilusti häiden jälkeen, sillä halusimme häiden jälkeen viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Monet vieraat olivat saapuneet Sydneyyn pitkän matkan takaa, ja olisi ollut harmi - ja suorastaan epäreilua - häipyä itse maisemista. Sen sijaan varasimme pidennetyn viikonlopun mini-moonin tammikuun lopulle, ja matkakohteeksi valikoitui Hobart, johon rakastuimme aivan täysin parin vuoden takaisella Tasmanian-matkallamme


Hobart oli meille aivan täydellinen kohde - sopivan kaukana mutta kuitenkin lähellä, vain parin tunnin lentomatkan päässä. Ja koska se oli meille jo entuudestaan tuttu kaupunki, meillä ei ollut pakottavaa tarvetta ravata ympäri kaupunkia nähtävyyksien perässä, vaan voimme todellakin keskittyä vain nauttimaan kaupungin tunnelmasta ja toistemme seurasta.


Olimme panostaneet laadukkaaseen majoitukseen ja MACq 01 -hotelli osoittautui aivan täydelliseksi valinnaksi - todella tyylikäs ja omaperäinen luksushotelli aivan Old Wharf -sataman rannassa. Yllättävä bonus oli sviittiin kuuluva Butler eli huonepalvelija, joka tarjoili yllätykseksemme meille tervetuliaismaljat asuntomme pervekkeelle. Oooh, tällaiseen palveluun voisi vaikka tottua! 
Sviitti oli niin huikea, että olisimme viihtyneet pelkästään siellä koko minilomamme ajan. Maltoimme kuitenkin poistua hotellista, sillä olimme tehneet illallisvaraukset jo hyvissä ajoin etukäteen. Vaikka Hobart onkin pieni kaupunki, sen ravintolaskene on todella energinen. Ravintolavalinnat osuivat myös täysin kohdilleen, ja nautimme todella huikeat dinnerit trendikkään rennoissa puitteissa. Maistelumenujen kokonaisuudet olivat jännittäviä ja suorastaan haastavia erikoisine viinivalintoineen - parasta fine diningia meidän makuumme. Ja mikä parasta, ilman Sydneyn hintalappuja. 


Hobartissa luonto on lähellä, ja tälläkin kertaa suuntasimme vaellukselle hönkimään raitista ilmaa ja nauttimaan Tasmanian karun jylhistä maisemista. Metsäpalojen takia jouduimme tosin vaihtamaan kohdetta viime hetkellä, mutta onneksemme Butlerimme teki taustatyötä ja osasi suositella muita reittejä. Cape Hauyn näköaloissa ei ainakaan ollut valittamista, vaikka jyrkät nousut vähän ottivatkin voimille.


Hobart on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia kaupunkeja Australiassa, ja seuraavissa kirjoituksissa on tiedossa lisää Hobartin tunnelmia. Sitä ennen voit tutustua Hobartin vinkkeihini Wowanders-matkapäiväkirjassani.Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 
Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Blogit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti