tiistai 22. tammikuuta 2019

Vuoden 2019 matkasuunnitelmia + blogin uusi osoite

Tammikuu on pian lähestymässä loppuaan, mutta täällä Sydneyssä toivutaan vielä loppuvuoden häähumusta ja nautitaan kesästä, joka on viime viikkoina antanut vähintäänkin parastaan. Alkaneen vuoden matkasuunnitelmat ovat kuitenkin jo pitkällä - osa jo hyvinkin konkreettisia ja osa vielä haavetasolla. Tässä niistä lisää: 



Tasmania 

Parin vuoden takainen
Tasmanian-reissu jätti palavan halun palata sinne uudestaan. Niinpä jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella päätimme buukata uuden reissun tuolle jylhän karulle Australian eteläiselle saarelle. Matkakuume alkaakin nousta, sillä suuntaamme Hobartiin jo muutaman päivän kuluttua. 



Great Ocean Road 

Great Ocean Roadin sanotaan olevan koko Australian paras road trip. Olen kruisaillut tuon upean maisemareitin Melbournen ja Adelaiden välillä vain kerran joskus aikojen alussa. Pääsiäislomalla onkin viimein korkea aika ottaa auto alle ja suunnata baanalle Melbournesta! 



Lähimatkailua 

Sydneyn lähialueilla on monia mielenkiintoisia kohteita, jotka sopivat hyvin niin päivä- kuin viikonloppureissuiksi, kun miljoonakaupungin urbaani hälinä alkaa väsyttää. Luontokohteita, viinialueita, pieniä söpöjä rannikkokaupunkeja... Kun haluaa pienen aikalisän arjesta, ei välttämättä tarvitse lähteä lomailemaan merten taakse. Epäilemättä lähimatkailua on siis tiedossa tänäkin vuonna. 



Häämatka Tyynellämerellä 

Jos minulta kysytään, parasta häissä on tietenkin häämatka. Teimme strategisen päätöksen ajoittaa häämatkamme kesäkuulle, jotta häiden jälkeen voisimme viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Häämatkan kohteeksi valikoitui Cookinsaaret eteläisellä Tyynellämerellä. En malta odottaa, että pääsemme pakenemaan palmuparatiisiin ja jättämään Sydneyn kylmenevät talvisäät taaksemme. 



Toronto 

Loppuvuoden suurena haaveena olisi viettää joulua yhdessä Jasonin veljen perheen luona Torontossa, minne he muuttivat muutama kuukausi sitten Baltimoresta. Kanada kiehtoo muutenkin, ja olisi mahtavaa yhdistää tähän reissuun myös muita kohteita. Olemme aikaisemmin käyneet Kanadassa vain Niagaran putouksilla



Blogin uusi osoite: www.elizadoesoz.com 

Uusi vuosi on tuonut uusia tuulia myös itse blogin puolelle. Reilun kuuden vuoden bloggaamisen jälkeen päätin viimein hankkia itselleni oman verkkotunnuksen. Tadaa! Ihme kyllä, vanhat blogilinkit näyttävät toimivan edelleen ihan normaalisti ja ohjautuvat automaattisesti uuteen osoitteeseen. Kannattaa kuitenkin päivittää blogini osoite omiin tietoihisi. 




Onko sinulla matkavinkkejä yllä mainittuihin kohteisiin? Jaa vinkkisi blogin kommenteissa! Entä millaisia matkasuunnitelmia tai -haaveita sinulla on vuodelle 2019?


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 
Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Blogit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti