tiistai 5. huhtikuuta 2016

Easter long weekend in Canowindra

Suuntasimme pääsiäisen pitkän viikonlopun viettoon Canowindraan, New South Walesin maaseudulle. Ohjelmassa oli rentoutumista, herkullista paikallista ruokaa ja viiniä sekä syksyisistä maalaismaisemista nauttimista. 


Canowindra on pieni, historiallinen kaupunki New South Walesin maaseudulla, noin neljän tunnin ajomatkan päässä Sydneystä länteen. Canowindra tunnetaan erityisesti joka huhtikuu järjestettavästä International Balloon Challenge -tapahtumasta, joka on koko Australian suurin kuumailmapallotapahtuma.  

Haluasimme ottaa viikonlopun rennosti, joten emme olleet järjestäneet mitään erityistä ohjelmaa. Kävelimme kaupungin historiallisessa keskustassa, ajelimme maaseudulla upeista syksyisistä maisemista nauttien ja teimme pari kävelylenkkiä. Kävimme myös vierailemassa japanilaisessa puutarhassa lähikaupungissa Cowrassa, missä vierailimme aikaisemmin syyskuussa kirsikankukkien aikaan. Lauantai-iltana kävimme herkuttelemassa mahtavassa Taste of Canowindra -ravintolassa.Viinikabinetti vaati täydennystä, joten kävimme myös muutamalla viinitilalla maistelemassa viinejä. Alueella on muutamia pieniä viinitiloja, jotka ovat erikoistuneet orgaanisiin viineihin. Suosikkimme oli ehdottomasti Rosnay Wines -viinitila, missä varsinainen maajussi Sam hurautti pihaan skootterilla rikkinäisessa paidassaan. Hän osoittautui kuitenkin aivan mahtavaksi tyypiksi, ja saimme myös maistaa hänen garage wine -kokeilueriä. 

Majoituimme hurmaavassa Grantham House -B&B'ssa. Majatalo on entinen sairaala, joka oli myöhemmin palvellut myös kartanona, ja jonka nykyinen omistaja Suzie on muuntanut persoonalliseksi majataloksi. Paikka on hyvin eläinystävällinen, ja Lumi sai myös leikkiseuraa Suzien koirasta. Suzie myös kertoi, että toukokuussa hänelle on tulossa vieras kengurunpoikasen kanssa.

Grantham House, Canowindra

To do in Canowindra


Lisää Canowindra-vinkkejä löydät täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti