sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Päiväreissu Newcastleen

Newcastle yllätti todella positiivisesti, ja koostaan huolimatta kaupungilla on tarjota paljon. Huikeat surffirannat, historiallinen arkkitehtuuri, aurinkoinen ilmasto ja rento elämänasenne ovat vain osa kaupungin hurmaa. Lisäksi kaupungista löytyy hipsteri-pubeja ja -kahviloita, erikoisia putiikkeja sekä monipuolinen taideyhteisö. Tammikuussa minulla oli kunnia tavata bloggaaja-kollegani Noora, huikean Suuri Seikkailu -blogin toinen kirjoittaja. Newtownissa vietetyn helteisen iltapäivän aikana meillä tuli puheeksi Newcastle, jonne päätimme suunnata yhdessä seuraavalla viikolla junalla päiväreissulle. 

Newcastle on Australian toiseksi vanhin kaupunki, joka on kooltaan noin kymmenesosan Sydneystä. Se sijaitsee noin 160 km päässä Sydneystä pohjoiseen. Newcastle on tunnettu suurista terästehtaistaan ja telakoistaan, ja se sijaitsee Australian tärkeimpien kivihiilialueiden keskellä. Kulttuurinen, gastronominen ja luova yrittäjyys ovat kuitenkin olleet kasvussa jo pidemmän aikaa, ja kaupunki on nostanut profiiliaan sen verran, että se tunnetaan nykyisin lempinimellä "mini-Melbourne". Muutama vuosi sitten Lonely Planet nimesi Newcastlen yhdeksi top 10 -kaupungiksi maailmassa

Vajaan kolmen tunnin junamatka taittui nopeasti hyvässä seurassa jutustellen ja maisemia ihaillen, ja bongasimme matkalla myös muutaman kengurun. Newcastlessa kävelimme Nobbys's Beach -rannalla, söimme pikaisen lounaan, ihastelimme katutaidetta ja erikoisia putiikkeja.
Newcastlen kapeilla kujilla tallustellessa voisi hyvinkin kuvitella olevansa jossakin Melbournen kaupunginosassa. Kaupungissa on monipuolinen taideyhteisö ja myös katutaidetta on esillä paljon. Katutaiteesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti tsekata Newcastlen Street Art Walking Map -kartta.
Eksyimme vahingossa myös todella mielenkiintoiseen FogHorn Brewhouse -olutpanimoon. Tilasin siellä muuten itse ensimmäisen IPA-olueni ja hyvää todellakin oli! Newcastle on ehdottomasti päiväreissun arvoinen, ja kyllä siellä saisi helposti kulumaan myös koko viikonlopun. 


Lisää Newcastle -vinkkejä löydät täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti