tiistai 16. helmikuuta 2016

Australia Day long weekend in Jervis Bay

Vietimme tammikuun lopulla Australia-päivän pitkän viikonlopun Jervis Bay'ssä. Nautimme valkoisesta hiekasta, kristallinkirkkaasta turkoosista merestä, mutaisista vaellusreiteistä sekä söimme aivan liikaa. Reissu oli samalla myös ensimmäinen Airbnb-kokemuksemme. 

Jervis Bay

Jervis Bay sijaitsee New South Walesin osavaltion etelärannikolla, parin tunnin ajomatkan päässä Sydneystä etelään. Alue tunnetaan upeista hiekkarannoistaan, joiden väitetään jopa kuuluvan maailman valkoisimpien hiekkarantojen joukkoon. Jervis Bayn alue on tunnetusti myös hyvin eläinystävällinen lomakohde, ja myös me suuntasimme matkaan koko perheen voimin. Matkaa suunnitellessa jostakin tuli vastaan tämä Pets on Holiday -opas, josta uskon olevan hyötyä myös muille alueelle suuntaaville koirafanaatikoille.

Mielenkiintoisena juridisena detaljina muuten mainittakoon, että osa Jervis Baystä on virallisesti osa Australian Capital Territory -osavaltiota, vaikka se sijaitseekin geografisesti kokonaan New South Walesin osavaltiossa. Tähän selityksenä on Australian perustuslaki, sillä sen mukaan Australian pääkaupungilla tulee olla rantaviivaa. Koska Sydney ja Melbourne eivät aikoinaan päässeet yhteisymmärrykseen siitä kummasta tulisi pääkaupunki, kompromissiratkaisuna pääkaupungiksi valittiin välimaastossa ja sisämaassa sijaitseva Canberra. Ja koska sitä rantaviivaa piti olla, nimettiin osa Jervis Baystä kuuluvaksi pääkaupunkiin. Aah, kahden intohimoni, juridiikan ja matkailun yhdistäminen on siis täysin mahdollista! :)


Upeiden rantojen lisäksi alueella on monia mahtavia vaellusreittejä. Me kävimme testaamassa noin 9 kilometrin pituisen Abrahams Bosom Reserve -vaelluksen Currarongin lähellä. Viimeaikaisten sateiden takia reitti oli melko mutainen, mutta palkitsi henkeäsalpaavilla rannikkomaisemilla.

Abrahams Bosom Reserve

Ja mitäpä olisi viikonloppureissu ilman herkullista ruokaa! Paikallisen seafoodin lisäksi alueella on tarjolla varsin monipuolinen ravintolavalikoima sekä pari mielenkiintoista viinitilaa. Omat valintamme osuivat ainakin aivan nappiin.


Ravintolat
  • Wild Ginger, Huskisson: kaakkoisaasialaista ruokaa ja viinibaari
  • Stonegrill, Huskisson: uniikki konsepti, jossa ruoka nimensä mukaisesti paistetaan kuumalla kivellä
  • Bistro One 46, Kangaroo Valley: tuoreita, paikallisia antimia tunnelmallisissa puitteissa
Viinitilat:

Stonegrill

Ensimmäinen Airbnb-kokemuksemme ei olisi varmaan voinut olla parempi. Ennen matkaa Airbnb-emäntämme kyseli mitä haluamme syödä aamiaiseksi, ja kaikki toivotut antimet olivat odottamassa asunnolla - pienen yllätys-viinipullon lisäksi. Tulimme emännän kanssa varsin hyvin juttuun, ja parina iltana istuimme hänen kanssaan verannalla nauttien viiniä, kuunnellen aaltojen kohinaa ja vaihtaen elämäntarinoita. Hän myös ihastui Lumiin niin paljon, että hän vei hurtan eräänä aamuna rannalle oman koiransa kanssa meidän vielä nukkuessa.


"Joko mennään biitsille?"


Paluumatkalla ehdimme vielä piipahtamaan ystävämme Australia-päivän allasbileissä, jossa ohjelmassa oli rentoon aussityyliin grillausta ja pulikointia altaassa Triple J -radiokanavan Hottest 100 Countdown'ia kuunnellen.

Happy Australia Day!

Haluaisitko sinäkin kokeilla Airbnb'tä? Liittyessäsi mukaan tästä saat $28 AUD (18 EUR) Airbnb -matkustuspistettä käytettäväksi uuden varauksen maksamiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti