lauantai 12. joulukuuta 2015

Jouluisia tunnelmia Australiasta / Onni Blogien joulukalenterin 12. luukku

Onni Blogien joulukalenterin 12. luukku avautuu Australiasta. Millaista joulutunnelmaa ja perinteitä löytyy maailman toiselta puolelta, keskeltä parasta kesää?


Australia on monikulttuurinen maa, jossa myös erilaiset jouluperinteet ovat sulautuneet yhteen. Joulua vietetään anglo-tyyliin 25. joulukuuta, jolloin joulupukin jättämät lahjat löytyvät aamulla joko joulusukasta tai kuusen alta. Joulukuusi on yleinen koriste - joko aito kuusi tai tekokuusi, kunhan kimallusta siitä löytyy. Joululounas on usein BBQ takapihalla tai piknik rannalla. Aussien joulupoydässä on usein tarjolla seafoodia, kinkkua tai kalkkunaa - tai turducken eli kalkkuna, joka on täytetty ankalla ja kanalla. Aussien oma jälkkäri pavlova kuuluu ehdottomasti jouluun, ja eggnog korvataan usein kuoharilla. Australiassa joulu ajoittuu kesän alkuun ja koululaisten kesälomaan, joten näin ollen monet viettävät joulun lomaillen poissa kotoa.

Täällä Sydneyssä joulukaudesta ei puutu ainakaan loistetta ja tapahtumia. Kaupunki on marraskuusta lähtien koristeltu amerikkalaistyylisen mahtipontisesti, jossa enemmän on todellakin enemmän. Tarjolla on myös paljon erilaisia tapahtumia, kuten joulukonsertteja, markkinoita, jouluristeily ja valoprojektioita. 


Viime vuonna vietimme suomalais-australialaista joulua serkkuni perheen luona Adelaidessa, missä tarjolla oli serkkuni loihtimia perinteisiä suomalaisia jouluruokia yhdistettyinä australialaisiin antimiin ja perinteisiin. Kävimme mm. jouluna biitsillä ja illalla joulupukki hurautti pihaan mönkijällä.


Australiassa voimme todellakin vain haaveilla valkoisesta joulusta, ja oma joulutunnelma on tänäkin vuonna vielä vähän hakusessa. Mutta eiköhän viikon päästä alkava joululoma ja pienimuotoinen pikkujouludinneri ystävien kanssa meillä kotona kuitenkin vähän helpota tunnelmaan virittäytymistä.

Ausseilla on omia kesäisiä versioita joululauluista, ja tämän suositun laulun myötä toivotan kaikille lämpimiä terveisiä Australiasta ja mukavaa joulunodotusta! Onni Blogien joulukalenterin luukut avautuvat päivittäin 1.-24.12.2015. Mukana on 24 eri blogia ja täysin erilaista joulukalenterin luukkua. Yhteistä on kuitenkin hyvä mieli ja iloiset asiat. Eilen joulukalenterin luukun avasi ihanan herkullinen Pupunruokaa -blogi ja huomenna on Äiti ja melukylän lapset -blogin vuoro. Onni Blogien joulukalenterin löydät täältä. Tervetuloa seuraamaan! 

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus!! Itsellä joulu yhdistyy niin vahvasti talveen, että tuntuu todella vaikealta kuvitella se kesän kynnykselle! Olipas hauska lukea sikäläisistä joulutavoista. :)

    VastaaPoista
  2. Nämä eri maiden joulun vietto tavat ovat mielenkiintoista luettavaa! Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  3. Oi kiitos! Vielä näin kolmen Australian vuoden jälkeen vähän vaikea päästä joulutunnelmaan täällä. Tärkeintä on kuitenkin yhdessäolo läheisten kanssa. Oikein mukavaa ja rauhallista joulua :)

    VastaaPoista