tiistai 4. marraskuuta 2014

Beaching it up!

Sunshine State on viime viikkoina todellakin ollut nimensä veroinen ja antanut parastaan - tuntuu, että lokakuu onkin ollut yhtä lomailua. Suuntasimme lokakuun alussa pitkän viikonlopun (Labour Day) viettoon Sunshine Coastille, joka on Brisbanen alueen suosittu lomakohde reilun tunnin ajomatkan päässä. Asustimme rauhallisella Marcoola Beachilla alueen eteläosassa. Sunshine Coastilla riittää aktiviteettejä joka lähtöön, ja me päätimme näin ensimmäisellä visiitillä keskittyä alueen upeisiin kansallispuistoihin. 

Hotel Ramada, Marcoola Beach, Sunshine Coast

Kävimme ensinnäkin vaeltamassa Kondalilla Falls National Parkissa. Alue on saanut nimensä aborginaalien kielen mukaan tarkoittaen syöksyvää vettä ("rushing waters"). Tämä on hyvin osuva kuvaus, sillä kansallispuiston keskellä upea, 90-metrinen vesiputous syöksyy eukalyptusmetsästä sademetsän verhoamaan laaksoon. 

Kondalilla Falls National Park

Seuraavan päivän vaelluskohde oli Noosa National Park, joka soveltuu hyvin myös ei niin hard core -vaeltajille, sillä kyseessä oli paremminkin kävely rantaviivaa myötäillen. Matkalla on upeita rantoja ja kävimme pari kertaa vilvoittelemassa meressä. Paluumatkalla bongasimme lisäksi valaan ja poikasen, jotka esittivät mahtavia hyppyjä! :) Illalla nautimme parasta sushia pitkään aikaan Sakana Sushi Bar -ravintolassa Mooloolabassa. 


Noosa National Park

Minilomamme viimeisenä päivänä suuntasimme vielä Glass House Mountains National Parkiin. Alueella on yhteensä 11 kukkulaa, jotka muodostuvat ikivanhasta vulkaanisesta kivestä. Vuoret on nimennyt tutkimusmatkailija James Cook, sillä saapuessaan rannikolle v. 1770 nämä kukkulat muistuttivat häntä englantilaisista lasiuuneista. Kipusimme Mount Ngungunin huipulle, joka on alueen korkein kukkula jonne on luvallista kiivetä. Lisäksi teimme pari lyhyempää vaellusta, ja viimeisellä etapilla bongasimme yllättäen myös jättiläiskokoisen liskon puussa ihan lähietäisyydellä. Jaiks! 

Näkymät Mount Ngungunin huipulta; Glasshouse Mountains

Brisbanen edustalla sijaitsee maailman toiseksi suurin hiekkasaari Stradbroke Island, paikallisittain Straddie, jonne suuntasimme lokakuun puolessa välissä. Heti puolen tunnin lauttamatkan jälkeen saarelle saavuttaessa vastassa on rento lomatunnelma - vähän kuin olisi saapunut Hamilton Islandille. Straddien ehdoton must do on North Gorge Walk -rannikkokävely, joka tarjoaa upeat maisemat saaren rosoisilta kallioilta merelle sekä mahdollisuuden bongata valaita ja muita merieläimiä. Valaita ei tällä kertaa näkynyt, mutta bongasimme sentään iloksemme muutaman merikilpikonnan. Loppupäivän hengailimme rennosti biitsillä. 

North Stradbroke Island

Arki ei kuitenkaan ole pelkkää pusikoissa rämpimistä, jos satuit huolestumaan. Brisbanessa on tarjolla lukuisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia, erityisesti nyt näin G20-kokouksen alla. Ja monet näistä riennoista ovat täysin ilmaisia, mikä on tietysti aina plussaa. Tykkäsin erityisesti Green Jam -tapahtumasta, joka järjestetään nyt  perjantaisin loka-marraskuun ajan. Mahtava tapa aloittaa viikonloppu auringon laskiessa rennon jazzin (jota muuten esittävät Queenslandin konservatorion taidokkaat oppilaat) ja parin prosecco-lasillisen kera. :)

Green Jam; QPAC, Brisbane

Lokakuun loppupuolella pääsin viimein Surfers' Paradiselle, jota olin hehkuttanut varmaan siitä asti kun tieto muutosta Brisbaneen varmistui. Surfers' Paradise on 
Gold Coastin ikoninen keskus, mikä on toinen Brisbanen alueen suosittu lomakohde noin reilun tunnin ajomatkan päässä Brisbanesta etelään. Alue tunnetaan Australian Rivierana, missä hiekkarantaa riittää noin 60 kilometrin verran. Pakko myöntää, että Surfers' Paradise oli omaan makuuni hieman liian kaupallinen turistirysä, mutta alueella riittää kyllä erilaisia rantoja varmasti jokaisen makuun - itse asiassa monet Australian parhaat rannat sijaisevat juuri Gold Coastin alueella. Henkilökohtainen suosikkini näistä on Burleigh Heads Beach. Gold Coastilla on myös suuri japanilainen keskittymä ja näin ollen päätimme nauttia dinneriksi pitkästä aikaa japanilaista teppanyakia KooKoo -ravintolassa. Suosittelen! 

Surfers' Paradise, Gold Coast

Tänään Melbournessa järjestetään Melbourne Cup -laukkakilpailu, jonka sanotaan olevan "kilpailu, joka pysäyttää koko kansakunnan". Itseltäni se pysäytti ainoastaan yöunet, sillä Jasonin äiti soitti jo aamuvarhain ja kyseli viimeisiä hevosvinkkejä. Khrm. 

Kuten ehkä huomasittekin, päätin viimein muuttaa blogini julkiseksi. Vaikka kirjoitankin tätä ensisijaisesti itselleni, olisi tietysti kiva jos joku muukin saisi näistä kirjoituksista jotain irti. Ja julkisen blogin seuraaminen on myös helpompaa. Tervetuloa seuraamaan, sekä uudet että vanhat lukijat! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti