keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Keskitalven juhannus

Juhannusta tuli siis tällä kertaa vietettyä keskellä talvea. En ole vielä todellakaan tottunut näihin käänteisiin vuodenaikoihin, ja ainakin tähän mennessä Sydneyn "talvi" on ollut suhteellisen miellyttävä ja ilmeisesti normaalia lämpimämpi, sillä aurinkoisina päivinä lämpötila kohoaa edelleen pariinkymmeneen asteeseen eikä yölläkään olla pakkasen puolella. Kaupungilla on havaittavissa kaksi talvimuodin ääripäätä: perinteinen aussityyli, johon kuuluvat t-paita ja lipilapit ja Michelin Man -tyyli, joka muodostuu kaikista mahdollisista villavaatteista. Juhannuksen aikoihin täällä tosin satoi vettä reilun viikon aivan kaatamalla, ja olin erittäin ilahtunut löytäessäni yhdestä Surry Hillsin pubista glögiä (mulled wine). Glögin lisäksi juhannuksen menuun kuului mm. Yum Cha eli perinteinen kiinalainen lounas, johon kuuluu dim sum -ruokia ja teetä. Ranskalainen kaverini Michel esitteli lounaalla uuden singaporelaisen tyttöystävänsä. Todella ällöttävää kikattelua ja hempeilyä, mitä nyt voi kuvitella ranskalais-aasialaisesta yhdistelmästä. Hmph. 

Kesäkuussa Sydneyssä järjestettiin Vivid Festival. Darling Harbour, Circular Quay ja The Rocks oli valaistu upeasti parin viikon ajan ja mukana oli myös musiikkia, installaatioita ja animaatioita. Todella upea tapahtuma, joka tosin toi minulle mieleen joulun. 

The Enlightening Piano -installaatio ja taustalla Opera House valaistuna:
Vivid Festivalin lisäksi Jason vei minut katsomaan Cavalia Show'n. Todella kauniita ja älykkäitä hevosia ja taidokasta akrobatiaa, suosittelen! 

Pari viikkoa sitten teimme myös päiväreissun Kiamaan, joka on parin tunnin ajomatkan päässä Sydneystä etelään. Kiama on söpö pieni rannikkokaupunki, jonka mielenkiintoinen nähtävyys on Kiama Blowhole. En ole täysin ymmärtänyt tuon fysikaalisen ilmiön perimmäistä olemusta, mutta jotenkin kallionkoloon virtaava vesi ja paine saavat ajoittain aikaan vesisuihkeen. Kyseessä on kuitenkin täysin luonnollinen ilmiö, jonka on ensimmäisenä löytänyt George Bass v. 1797. Tosin luin jostakin, että jo tätä ennen aborginaalit ovat viitanneet ilmiöön Khanterintee -nimellä.

Kiama Blowhole

Oman elämäni kaaos jatkuu edelleen ja välillä on havaittavissa todellisia eksistentiaalisen kriisin tunnusmerkkejä. Sain pari päivää sitten yliopistolta viestin, että hakemukseni on palautettu jonnekin. Yritän nyt epätoivoisesti selvittää mistä on kyse ja missä hakemukseni mahtaa olla ja miksi. Aargh! Menee niin hermot yliopiston hallinnon kanssa! Ei tässä muuten mitään, mutta lukukausi alkaa kuukauden päästä. Todella ärsyttävää, ja tuntuu että yhden asian hoitaessa saan jotenkin aikaan kaksi uutta ongelmaa. Jason on ihana ja todellakin ihailen hänen hermojen kestävyyttä, sillä hän on joutunut todistamaan itkukohtauksia ja kiukutteluani. Tässä olisi nyt taas pikaisesti siirryttävä ongelmien muodostamisesta ongelmien ratkaisemiseen, mutta miten?! 

Onneksi Sydneyssä riittää ihania ravintoloita ja kahviloita, joissa voi käydä piristämässä itseään. Yksi suosikkipaikoistani on ehdottomasti The Grounds of Alexandria, josta on tosin muodostunut varsinainen urbaaneiden hipstereiden kohtaamispaikka. Ravintolan pihalla on puutarha, jossa järjestetään viikonloppuisin markkinat ja tarjolla on kukkia sekä orgaanisia hedelmiä, marjoja, oliiveja yms. Nam!


The Grounds of Alexandria winter market

Myös Australian politiikan saralla tapahtui tällä viikolla kerrankin jotain mielenkiintoista, sillä Australia sai uuden pääministerin vain kolme kuukautta ennen vaaleja. Julia Gillard, joka on muuten maan ensimmäinen naispääministeri, hävisi työväenpuolueen puheenjohtajaäänestyksessä Kevin Ruddille. Heidän välinen valtataisto on ymmärtääkseni jatkunut jo vuosia, ja kolme vuotta sitten tilanne oli päinvastainen, kun Gillard nousi pääministeriksi syrjäyttämällä Ruddin puolueen sisäisessä äänestyksessä. Gillard on ollut todella epäsuosittu ja lisäksi hänellä on todella ärsyttävä ääni, ja ainakin paikalliset ystäväni ovat iloisia pääministerin vaihdoksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti