maanantai 29. heinäkuuta 2013

Back to School

Paluu opiskelijaelämään on alkanut ja olen nyt virallisesti aloittanut Policy Studies -opinnot New South Walesin yliopistossa Kensingtonin kampuksella, jihaa! Kyseessä on vuoden kestävä postgraduate -maisteriohjelma. Fiilis on kuin ekaluokkalaisen ja eläkeläisen yhdistelmällä: vaikka olin käynyt Jasonin kanssa tutustumassa kampukseen jo aikaisemmin, hän oli printannut minulle mukaan kampuksen kartan, johon hän oli korostuskynällä merkinnyt tärkeimmät paikat. Lisäksi polvi oli kipeytynyt juoksemisesta niin paljon, että en pystynyt kävelemään portaita ylös enkä varsinkaan alas, joten jouduin köpöttelemään kampuksella pyörätuoliramppeja pitkin. Todella noloa, erityisesti ensimmäisenä päivänä, mutta tulipahan samalla testattua yliopiston esteettömät kulkuyhteydet. ;) Lisäksi piristyksekseni löysin kampuksen stationery shopin poistokorista Gollan kännykkäpussukan hintaan 5 AUD. 

Opiskelija UNSW:n kampuksen pääportilla

Opintoihini kuuluu neljä pakollista ja neljä valinnaista kurssia, joihin piti ilmoittautua netissä (ja tämä proseduuri todellakin sisälsi byrokratiaa ja hermojen menetyksiä). Ensimmäisen lukukauden ohjelmassa minulla on seuraavat opinnot:
  • Policy and Organisations
  • Society, Environmental Policy and Sustainability
  • Rights Based Project Design and Evaluation
  • International Political Economy
Olen sekä innoissani että suorastaan peloissani opinnoista. Kurssit vaikuttavat todella mielenkiintoisilta, mutta jännittää tosi paljon miten suoriudun opinnoista englanniksi. Kurssit ovat seminaarimuotoisia, joten varsinaisia kokeita ei juurikaan ole, sen sijaan joutuu kirjoittamaan erilaisia esseitä ja pitämään jotain kammottavia esityksiä. Wish me luck!


Kampuksen kartta ja opiskelumateriaalia

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että pääset taas viettään opiskelijaelämää! Itsekin vähän ajattelen että voisin tän duunin jälkeen tehdä toisen maisteritutkinnon -siis sen vuoden mittasen "development studies", mistä on ollut ennenkin puhetta. Ja hyvä että EUE joustaa ;)

    VastaaPoista
  2. Vuoden kestävät opinnot jaksaa varmasti hyvin rutistaa, niin ainakin toivon. Development Studies kuulostaa mielenkiintoiselta - ja senhän voi suorittaa vaikka täällä UNSW:ssa. :)

    VastaaPoista