sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sydney feat Annastiina

Takana huikeat kaksi viikkoa Sydneyssä ihanan Annastiinan kanssa! :) Teimme myös päivän ekskursion Katoombaan, jossa kävimme vaeltamassa Blue Mountains -vuorilla (ja välillä käytiin vähän maistelemassa viinejä). Olemme myös kuolanneet Bondi- ja Manly -biitseillä miehiä. Niskat menee kohta sijoiltaan ja kurkkua kuivaan kroonisesti, miehet ovat todellakin niin hyvännäköisiä, lääh! Aussiolut ei ole mitenkään erikoista etenkään mahtavien belgioluiden jälkeen, mutta viini on hyvää - mutta aivan käsittämättömän kallista, niin kuin kaikki muukin täällä. Olemme myös syöneet hyvin, mm. krokotiilipizzaa, ja yhtenä iltana ollessamme dinnerillä bbq-paikassa meitä kuvattiin Japanin TV:n ruokaohjelmaan. Ja sattumalta pääsimme myös viettämään paikallista Oktoberfestiä.

Auringonpaiste on kirkas ja voimakas jo nyt, vaikka on vielä kevät. Pimeä tulee yllättävän nopeasti heti kuuden jälkeen ja pimeys on todellakin mustaa. Myös tähdet loistavat kirkkaana pimeällä - otsonikerros on yliarvostettua. Merivesi on vielä aivan jääkylmää, ei voi vielä mennä surffaamaan tai uimaan, mutta kuukauden päästä pitäisi kuulemma lämmetä.

Piknikillä, taustalla Harbour Bridge ja Oopperatalo


Watsons Bay


The Three Sisters, Blue Mountains
Manly Beach

 Tosielämän havaintoja Sydneyssä à la Annastiina & Elisa:
 • täällä on maailman parhaimman näköiset miehet - siis oikeasti, miesten vatsalihakset supistelevat hengittäessä, mykistävää!
 • myös Australiassa blondinaisilla on erioikeuksia, esim. pukukoodit eivät koske heitä. Jee! 
 • 1+7=8 (matemaattinen oivallus aikaeroa laskettaessa)
 • missä kohtaa Z on aakkosissa? -> "melko lopussa"

Olen myös jo kirjaimellisesti jättänyt jalanjälkeni tähän kaupunkiin kävellessäni korkkareilla märkään sementtiin. Jesh!


Parina päivänä ennen Annastiinan lähtöä aloin saada ensimmäisiä ahdistus-paniikkikohtauksia, ja todella mietin mitä helkuttia onkaan tullut tehtyä: olen   yksin maailman äärissä ilman asuntoa ja työpaikkaa. Olin jo suunnilleen pakkaamassa kamojani ja suuntaamassa sukulaisteni luo Melbourneen. Mutta pelin henki täällä tosiaan on tämä: tulet Ausseihin, tapaat ihmisiä, matkustat heidän kanssaan ja teet jossakin välissä vähän jotain töitä. 

Alun perin minulla oli nyt jo tylsältä kuulostava suunnitelma etsiä asunto ja hakea töitä ensin Sydneystä ja vähän asettautua tänne ja matkustaa sitten myöhemmin. Olen nyt kuitenkin päättänyt ottaa seikkailuasenteen ja lähden ensimmäiseksi vähän reissaamaan itärannikolle, katsotaan niitä töitä sitten myöhemmin kun rahat loppuvat. Buukkasin pari päivää sitten maanantaiksi lennon Cairnsiin. Luonnollisesti yksisuuntainen lento, katsotaan sitten milloin ja mitä kautta olen tulossa takaisin... Queenslandin huudeille on paras ajankohta mennä juuri nyt ennen kuin siellä on aivan helvetillisen kuuma ja sadekausi alkaa. Ja samalla pääsen sitten näkemään Great Barrier Reefin. Äitini on tietysti aivan paniikissa ja hätäilee onko minulla katto pään päällä. No jos ihan rehellisiä ollaan, niin en tiedä sitä itsekään - mutta eiköhän asiat aina jotenkin järjesty! Se lentokonemies tulee hakemaan minut lentokentältä ja vie sitten dinnerille. Adventure here I come! :)

6 kommenttia:

 1. Wou, ihana seikkailuasenne tosissaan! Kerro sit miten siellä menee ja millanen se lentokonemies oikein on...

  VastaaPoista
 2. Aaah, mahtavaa Elzu!!! New adventures await! Paljon halauksia Brysselistä. XOXO

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä!! Oon itse piipahtanu Cairnssissa pari päivää, mutta olin vielä niin ruokamyrkytyksen jälkimainigeissa etten voinu syödä tai juoda juuri mitään, saati lähteä seikkaileen kaupungin ulkopuolelle missä pitäis olla kaikkea jännää.. -Terveiset brysälän tylsästä sunnuntai illasta.. menisin kyllä toimiston sijaan mielummin huomenna rannalle ;) !

  VastaaPoista
 4. Ai kuinka ihku ihanaa Elisa! Nauti:)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hurjalle!!! Mulla tulis kyllä varmasti pupupöksyyn!!! ;) Ihanaa seikkailua sulle ja onnea matkaan!! :) t.sanna

  VastaaPoista
 6. Haha, täällä menee vähän lujaa, mutta eiköhän todellisuus tule vastaan jossakin vaiheessa. Cairns on tosiaan vähän tylsä, mutta lähistöltä löytyy kaikkea jännittävää. Seikkailu jatkukoon!
  Terkut ja halit kaikille!

  VastaaPoista