torstai 30. elokuuta 2012

Au revoir, Eurobubble!

Erittäin vapauttava fiilis tyhjentää työhuonetta! Kaappeihin on muuten vuosien varrella segmentoitunut valtaisan Ecofin-materiaalin alle mitä ihmeellisintä tavaraa, mm. kaasunaamari, läppäri, joulukoristeita ja Aalto-maljakko. Töissä ei ole onneksi enää mitään tekemistä, eikä eurokriisi voisi vähempää kiinnostaa. Tai siis yhtään. Voin siis keskittyä pitkiin puisto- ja terassilounaisiin ystävien kanssa. :)

Tapasin viime torstaina Luxilla sattumalta svedun, joka oli ilmeisesti tullut sinne stalkkaamaan. En muistanutkaan että se on niin tyhmännäköinen: kamala pappa-tweed-takki, hirveät neliöreunaiset mattinykäs-kengät (Maikin analyysi), Göteborg-pinssi, ja se oli muutenkin jotenkin pöhöttynyt loman jäljiltä. Itse olin farkuissa ja tukka likaisena, eli en varsinaisesti mikään eteerinen ilmestys, mutta kuitenkin ihan eri sfääriä. Kolumbialainen on niin paljon paremmannäköinen ja muutenkin mahtava upgreidaus tuollaisen tyylittömän jääpuikon jälkeen. Ehkä oli ihan hyvä tavata noin sattumalta, keskustelu sujui rennosti ja pääsin hehkuttamaan omista mahtavista suunnitelmistani. Elisa 1 - 0 svedu.

Vaikka Brysseliä ja erityisesti rakkaita ystäviä tulee kova ikävä, samalla minulla on vahva tunne siitä että tämä paikka on niin nähty ja nyt on uusien tuulien aika. Tämä Eurobubble -video tiivistää osuvasti tunnelmat Brysselistä, tosin sen pointti avautunee vain eurokuplassa asuneille.

Hullu-Nicolas on muuten menossa naimisiin sen kamalan italialaiskotkan kanssa Sardiniassa ensi elokuussa, ja käsittääkseni myös minut noin 500 muun vieraan joukossa on kutsuttu häihin. En olekaan käynyt Sardiniassa, joten pitänee mennä mukaan bileisiin - ja aion todellakin sabotoida siellä vuorostani sen minkä ehdin! Hihii.

Ostin itselleni muistoksi kaksi Bryssel-taulua. Ei ehkä se kannattavin investointi ottaen huomioon, että kodittomuus ei ole mikään hauska vitsi vaan erittäin pian realisoituva fakta. Sen lisäksi olen muuttamassa maailman toiselle puolelle. No, toivottavasti minulla on vielä joskus koti, jotta saan kauniit tauluni esille.


Näkymät Mont des Arts'ilta keskustan yli; lempipaikkani Brysselissä

Botanique, heijastus

Tämän viikon agendalla on ollut infernaalista pakkaamista ja Emmin tavaroiden muuttamista. Ekomuuttajat Korhonen & Kuosmanen eivät suinkaan ole tositoimissa ensimmäistä kertaa (laskujeni mukaan elämäni 17. muutto menossa), mutta kyllä tämä on vaan joka kerta rasittavaa puuhaa, huoh, olen niin stressaantunut että en pysty nukkumaan. Minulla on nyt kuitenkin selkeä strategia tavaroideni suhteen: tärkeimmät ovat shamppanjat, taulut ja Venetsia-naamio, ja sitten muut mitä mahtuu.

Kävin pankissa sulkemassa luottokortin, tilin ja vakuutukset. Allekirjoitin yhtään liioittelematta kymmenkunta paperia sekä lisäksi jouduin kirjoittamaan käsin yhden paperin, jossa pyydän pankkia lopettamaan vakuutukseni. Prosessi ei suinkaan ole vielä ohi: kun viimeiset palkat ym on maksettu tililleni, joudun lähettämään pankille vielä passikopion kera kirjeen, jossa pyydän sulkemaan tilin lopullisesti. Että näin täällä kehitysmaassa.

Äääh, kodittomuus astuu voimaan huomenna. Svedu haluaa urhoollisesti vielä "auttaa" ja menen varmaan asumaan sen vierashuoneeseen pariksi viimeiseksi yöksi eli tässä on jokin helvetin platoninen yhteisasumisjärjestely tiedossa. Hmph, tuo vierashuonejuttu on ihan itsepetosta ja toisaalta farewell fuck voisi olla ihan hyvä ajatus... ;)

4 kommenttia:

 1. Loistavaa! Ihana lukea tätä. Ja tulipa jotenkin Puola mieleen tuosta pankkiseikkailusta. Olen viimeiset kaksi päivää koettanut siirtää rahaa puolan tililtä Suomeen zloteissa (mikä kollegalta samassa pankissa onnistui ilman ongelmia), mutta minun olisi pitänyt valita valuutta joko euroissa tai USAn dollareissa.. Aivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mahtavia nämä kehitysmaiden ongelmat! Belgiassa ei varsinkaan enää loppuaikana ollut odotukset kovin korkealla virastoissa asioidessa. Jos jonkin asian sai hoidettua kerralla, se oli suorastaan uskomaton ihme. :D
   Tsemppiä Puolan pankkiseikkailuun!

   Poista
 2. Bon voyage E! Tämä on ihan mahtava blogi - tosin samalla masentava, ku Rollossa sataa vettä ja talvi painaa päälle. Australian aurinko kuulostaa vähintäänkin houkuttelevalta! Koska siellä voi tulla käymään kylässä!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merci T! Kesää kohti mennään! Saavun määränpäähän parin viikon kuluttua, teretulemast kylään! :)

   Poista