keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Matkavuosi 2022 - Kun maailma taas avautui

Hyvää alkanutta uutta vuotta! Tammikuu on jo pitkällä, mutta tässä viimein tuttuun tapaan katsaus viime vuoden matkoihin ja vuoden kohokohtiin myös arkielämän puolella. Vuosi 2022 jää mieleen vuotena, jolloin maailma taas avautui myös täällä Australiassa. Kaikki kunnia lähimatkailulle, mutta olihan se ihanaa päästä taas seikkailemaan myös ulkomaille. Viime vuonna matkasimmekin trooppisilta palmusaarilta lumisille huipuille. 


Canberra - Australian pääkaupunkiterritorio (ACT) 

Viime vuosi alkoi muutaman päivän reissulla Australian "pusikkopääkaupungissa" Canberrassa. Australian pieni pääkaupunki on mielestäni kuitenkin paljon mainettaan mielenkiintoisempi, ja tälläkin kertaa sieltä löytyi paljon uutta ja kiinnostavaa. Vierailimme Australian War Memorial -museossa, ja pääsimme toki nauttimaan myös Canberran vehreydestä jylhien Booroomba Rocks -kallioiden maisemissa. Asustimme jännittävässä Ovolo Nishi -hotellissa kaupungin keskusjärven Lake Burley Griffinin läheisyydessä. Darwin, Kakadu & Katherine - Australian Pohjoisterritorio (NT) 

Pääsiäisenä suuntasimme 10 päivän roadtripille tutkimaan Kakadun kansallispuiston ihmeitä. Matka oli suorastaan spirituaalinen kokemus, missä pääsimme ihailemaan tuhansia vuosia vanhoja aboriginaalien kalliomaalauksia, uljasta luontoa, krokotiileja ja lukuisia muita eksoottisia eläin- ja kasvikunnan asukkeja. Kakadun kansallispuisto huokuu ihmeellistä elämää, ja se onkin ehdottomasti yksi koko Australian mielenkiintoisempia kohteita. 
Yasawa-saaret - Fidzi 

Bula Fidzi! Kesäkuussa meillä oli viikko lomaa, ja suuntasimme viimein ensimmäistä kertaa ulkomaille sitten joulukuun 2019 Kanadan reissun jälkeen, kun Australia oli viimein helpottanut covid-rajoituksiaan. Yasawa-saaret oli täydellinen, rauhallinen trooppinen paratiisi, ja paikalliset ihmiset maailman ystävällisimpiä. Asustimme ihanassa Navutu Stars -resortissa, missä oli vain 10 bungalowia. Hilltopsin viinialue - Uusi Etelä-Wales (NSW) 

Keväinen miniloma Hilltopsin viiniaueelle tuli enemmän kuin tarpeeseen työkiireiden keskellä. Kullankeltaisina hehkuvat kumpuilevat rypsipellot, alueen erikoiset italialaistyyliset viinit ja kaikkien aikojen paras maalaispubi Sir George olivat juuri sitä, mitä kaipasimme. Sydney - vuoden kohokohtia kotikulmilla 

Aloitin viime vuonna uusissa, hieman vaativimmissa työtehtävissä, jotka toivat mukanaan stressiä ja pitkiä työpäiviä, eikä blogin kirjoittamiseenkaan juuri ollut enää aikaa tai energiaa hektisten työpäivien päätteeksi. Vuoteen mahtui kuitenkin myös paljon mukavia juttuja, kuten ensimmäinen puolimaraton Sydneyn ikonisissa maisemissa, monia ihania hetkiä Sydneyn lukuisissa ravintoloissa ja viinibaareissa, sekä monia rauhallisia lenkkejä koiramme kanssa lähialueiden puistoissa ja rannoilla. Ooh Sydney, maailman ihanin kaupunki! 

Loppuvuodesta Australia viimein poisti koronarajoitteet, joten maahan saapuminen on vihdoin ollut helpompaa ilman pakollisia rokotustodistuksia, testejä ja karanteeneja. Tällä hetkellä ainoastaan Kiinasta saapuvien matkailijoiden tulee esittää todiste negatiivisesta covid-testistä. Tarkistathan ajankohtaiset vaatimukset aina ennen matkaa Australian virallisten sivujen kautta. 
Suomi - pitkästä aikaa luminen joulu 

Olin nähnyt lunta viimeksi kolme vuotta sitten Kanadassa, ja edellisestä Suomen talvireissusta oli jo yhdeksän vuotta. Tämän lisäksi olin nähnyt perhettäni viimeksi neljä vuotta sitten - kiitos Australian tiukan koronapolitiikan. Odotin joululomaa ja Suomen reissua kuumeisesti. Pitkistä lentomatkoista huolimatta Suomen reissu oli aivan täydellinen päätös vuodelle. Oli ihanaa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, saimme nauttia lumisesta ihmemaasta ja kokeilla talviurheilulajeja hiihdosta ja laskettelusta lumikenkäilyyn ja poroajeluun ja jopa avantouintiin. Matkasuunnitelmia vuodelle 2023 

Alkaneen vuoden ensimmäinen miniloma on jo takana, ja seuraava alkaa huomenna, joten vuosi on alkanut mukavan aktiivisissa merkeissä, ja pari muutakin lyhyempää lomaa lähialueille on buukattuna. Tämän vuoden ulkomaiden matkatoiveissa on erityisesti Hong Kong, viiden vuoden jälkeen. 

Millainen matkavuosi 2022 sinulla oli, ja millaisia matkasuunnitelmia sinulla on alkaneelle vuodelle 2023? 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 
Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Blogit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti