tiistai 18. syyskuuta 2018

Tallinna - Miniloma keskiaikaisessa satumaassa & 3 + 1 vinkkiä

Tallinna on suomalaisille tuttuakin tutumpi lähimatkakohde, minne on aina ihana palata uudestaan. Omasta edellisestä Tallinnan-matkasta oli ehtinyt jo vierähtää ainakin 10 vuotta - ja siinä ajassa kaupunki oli muuttunut huimasti. Tässä tunnelmia minilomalta sekä 3 + 1 vinkkiä Tallinnaan. 


Suomen-matkamme päätteeksi suuntasimme eksoottisesti minilomalle Tallinnaan. Edellisestä Tallinnan-matkasta oli ehtinyt vierähtää ainakin 10 vuotta, ja siinä ajassa kaupunki on muuttunut huimasti. Kapeita mukulakivikatuja, ikivanhoja muureja, huikaisevia näkymiä, torneja ja uskomaton historiallinen ilmapiiri - kaupunki on kuin keskiaikainen satumaa, tunnelmallinen, siisti ja kansainvälinen. Vuosikymmen sitten Tallinnassa sai varoa ryöstetyksi tulemista, kerjäläisiä tuli vastaan jokaisessa kadunkulmassa, ja koko kaupunki oli jotenkin likainen. Suomalaisia houkuttelivat halvat ostokset - ja satama olikin pullollaan kännisiä suomalaisturisteja kaljakärriensä ja kossumäyräkoiriensa kanssa. Tallinna on todellakin noussut uuteen loistoonsa! 


Pääkohteet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan, joten lyhyessäkin ajassa Tallinnassa ehtii kokea paljon. Tallinnan vanhakaupunki on erityisen kiinnostava siksi, että sen keskiaikainen miljöö ja rakenne ovat säilyneet tähän päivään asti. Tämän miniloman vietimme kokonaan vanhankaupungin puolella nauttien sen sadunomaisesta tunnelmasta. Linnojen lomassa suorastaan väkisinkin tunsi itsensä satuprinsessaksi! 
3 x ravintolavinkki Tallinnaan

Monille suomalaismatkalijoille (kuten matkaseurueellemme) herkuttelu riittää syyksi ravata Tallinnassa - kaupungin ravintolatarjonta on nimittäin runsas ja hintataso Suomeen verrattuna varsin kohtuullinen. Tässä kolme hyväksi havaittua ravintolavinkkiä: 

Maiasmokk -kahvila

Tallinnan vanhin kahvila vanhankaupungin sydämessä on toiminut samassa osoitteessa jo vuodesta 1864, ja siinä on edelleen sen alkuperäisen aikakauden tuntua. Hurmaava kahvila on todellakin nimensä mukainen - "maiasmokk" nimittäin tarkoittaa herkkusuuta. Tarjolla on paikan päällä valmistettuja kakkuja ja leivonnaisia, hyvää kahvia ja kevyttä lounasta. 


Maiasmokk
Pikk 16
10123 Tallinna

Leib Resto & Aed -ravintola

Herkullinen ruoka, tasokas palvelu ja supertunnelmallinen miljöö tekevät tästä ravintolasta nappivalinnan. Ravintolan ohi on helppo kävellä, jos ei tiedä paikasta. Vanhankaupungin laitamilla sijaitsevien muurien suojista löytyy kuitenkin todellinen helmi. Ravintolan puutarha lukeutuu Tallinnan kauneimpiin sisäpihoihin. Tarjolla on satokautta mukaillen modernia virolaista ruokaa pohjoismaisella otteella. Ruokalista on kivan simppeli, mutta viinilista on senkin puolesta todella kattava. 


Leib Resto & Aed
Uus 31
10111 Tallinna

Koht -olutbaari

Hämyinen olutluola keskellä vanhaakaupunkia on ehdottomasti oluenystävän suosikki. Pikkuruiseen baariin voi olla vaikea löytää perille - paikassa onkin salakapakan tuntua. Etsiminen kuitenkin kannattaa, ja porttikongin päässä jano sammuu yli 800 artesaanioluen voimin. Paikka kertoo olevansa auki silloin, kun se ei ole kiinni... Baarin yhteydessä on myös pieni, monipuolinen olutkauppa. 


Koht
Lai 8
10133 Tallinna


Hotellivinkki Tallinnaan: Hotel Schlössle

Ravintoloiden tavoin Tallinnan hotellien hinnat ovat huomattavasti Suomen hotellien hintoja edullisempia, joten kohtuullisella budjetilla voi majoittua varsin mukavasti.

Olimme valinneet majapaikaksemme Hotel Schlösslen, joka on boutique-hotelli vanhankaupungin sydämessä. Heti hotelllin vastaanotossa tunsi saapuneensa luksushotelliin, tarjolla nimittäin oli lasi kuohuviiniä (tai muu virvoke) henkilökunnan hoitaessa samalla sisäänkirjautumisen. 


Hotelli sijaitsee 1200- ja 1300-luvuilta peräisin olevissa rakennuksissa. Sisustuksessa on hyödynnetty modernia tekniikkaa ja huoneista löytyykin kaikki mukavuudet, mutta hotellin romanttinen tunnelma on kuin suoraan keskiajalta. Hotellin vieraiden käytössä on myös sauna, mitä emme kuitenkaan tällä kertaa ehtineet testaamaan.

Hotellissa on elegantti bistro-ravintola, joka tarjoilee modernia virolaista ruokaa. Myös hotellihuoneen hintaan kuuluva aamiainen tarjoiltiin bistron tunnelmallisessa kellaritilassa. Tarjolla oli buffet-aamiaisen lisäksi tilauksesta valmistettavia annoksia, erikoiskahveja ja kuohuviiniä. Hotellin sisäpiha muuntautuu kesäisin puutarhaksi, ja siellä olikin mukava nauttia viinilasilliset illan päätteeksi. 


Hotel Schlössle henkii luksusta ja historiaa, ja se on erinomainen valinta romanttiselle hemmottelulomalle. 

Hotel Schlössle
Pühavaimu 13/15
10123 Tallinna


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa:

4 kommenttia:

 1. Tallinna on kyllä aina niin ihana - mukava reissu teillä ollut! Vaikka käyn siellä itse paljon (meillä on siellä pieni asunto, joka on Airbnb:ssäkin: https://www.airbnb.fi/rooms/22181547), niin olit löytänyt paikkoja joissa en ole käynyt. Toi Leib resto pitää ehdottomasti päästä testaamaan! Enkä ole itse asiassa syönyt myöskään Schlössle:n ravintolassa, vaikka istuimme viime kesänä sen terassillakin. Sekin menee siis listalle. Kivoja vinkkeja sulla siis, vaikka edellisestä visiitistäsi on niin paljon aikaa. Olet heti löytänyt tosi helmiä paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on tosiaan ihana! Paljon kiitoksia Airbnb-vinkistä, menee ehdottomasti muistiin ja vinkiksi myös matkaseurallemme, he käyvät Helsingistä aina silloin tällöin. :) Olen kuullut paljon kehuja Schlösslen ravintolasta, kannattaa käydä testaamassa. Leib -ravintola puutarhoineen oli kyllä todellinen helmi, lämmin suositus.

   Poista
 2. Tallinna on todella tunnelmallinen kaupunki! Olen käynyt siellä vain kerran n. 6 vuotta sitten ja ihastuin sekä kaupunkiin että keskiaikaiseen ravintolaan Olde Hansa. Lisäisin sen ainakin jokaisen ensikertalaisen listalle .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna todellakin on hurmaava! Olde Hansassa on tullut käytyä joskus aikoinaan, kiitos muistutuksesta - ravintolassa tosiaan on autenttista keskiaikaista tunnelmaa.

   Poista