maanantai 30. huhtikuuta 2018

Australian Orange Country - Kamelikilpailuja ja viininmaistelua

Blogiani pidemmän aikaa lukeneet varmaan jo tietävät, että nautin mielelläni lasillisen viiniä (tai viisitoista). Eipä siis ollut mikään yllätys, että suuntasimme viinialueelle syksyisen viikonlopun viettoon. Kohteena oli tällä kertaa Orange Country.


Orangen viinialue sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan päässä Sydneystä luoteeseen. Alue on yksi Australian vanhimpia viininviljelyseutuja, ja 1200 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella se on koko maan korkeimmalla sijaitseva viileän ilmaston viinialue. Syksyinen viikonloppu oli mainio ajankohta reissulle, sillä alueen luonto hehkui upeissa ruskan väreissään. Tällaista väriloistoa ei meillä Sydneyssä ole tullut vastaan. 


Orangen viinialue on yksi suosikkiviinialueistani Australiassa. Pidän erityisesti alueen Rosé-viineistä, Pinot Noir -punaviineistä sekä Chardonnay -valkoviineistä. Monet alueen viinitilat olivat meille jo entuudestaan tuttuja, ja entisten suosikkien lisäksi vierailimme myös parilla uudella, ystäviemme suosittelemalla viinitilalla. Heifer Station on ehdoton suosikkimme, minne palaamme jokaisella Orangen reissulla. Uusista tuttavuuksista erityisen positiivisia kokemuksia olivat Ross Hill Wines ja Patina WinesViinitilojen lisäksi Orangen ravintolatarjonta on pikkukaupungiksi suorastaan vertaansa vailla. Nautimme todella uniikin dinnerin Charred -ravintolassa, jonka menu on saanut inspiraationsa matkoista maailman ympäri. Ravintola käyttää paikallisia tuotteita ja annokset on tarkoitettu jaettaviksi. 


Viikonlopun yllätysohjelma oli kamelikilpailut. En ollut moisesta ennen kuullutkaan, joten lähdimme ottamaan selvää mistä on kyse. Kamelikilpailut ovat Orangessa jokavuotinen tapahtuma molempina pääsiäisviikonloppuina. Kyseessä on hyväntekeväisyystapahtuma, mutta kamelit ja niiden ohjaajat ovat ihan ammattimaisia; periaatteessa pitkälti siis sama konsepti kuin hevosten laukkakilpailut. Kamelit olivat kyllä aikamoisia persoonallisuuksia. Ensimmäisen lähdön oma suosikkikamelini ei suostunut starttaamaan ollenkaan, ja toisessa lähdössä yksi kameli loikkasi ensin aidan yli pusikon puolelle, palasi kuitenkin pian takaisin radalle ja sijoittui vieläpä toiseksi. Haha, olipahan elämys! Kisat etenivät kuitenkin niin hitaasti, että parin lähdön jälkeen olimme valmiit palaamaan takaisin suosikkiharrastuksemme eli viininmaistelun pariin.


Reissu viinialueelle on aina hyvä idea. Syksyinen viikonloppu Australian O.C.'ssä oli täydellinen yhdistelmä mahtavia viinejä ja herkullista ruokaa, kaunista maaseutua sekä aidon ystävällisiä ihmisiä. Pari tuntia pidempi ajomatka hieman kaupalliseen Hunter Valleyn viinialueeseen verrattuna kannattaa, erityisesti jos on aikaa koko viikonlopun verran. Lisäksi siellä on enemmän kameleita. 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa:

1 kommentti:

  1. Haha, aivan totta! Kamelikisoja tosiaan järjestetään ympäri Australiaa outbackissa ja Queenslandissa, ja näillä kisoilla on jo pitkät perinteet.

    VastaaPoista