torstai 29. maaliskuuta 2018

Berry - Kesäinen viikonloppureissu Sydneystä

Vaikka olemmekin kolunneet Sydneyn lähiympäristöä ristiin rastiin, löydämme jatkuvasti uusia mielenkiintoisia kohteita, jotka sopivat mainiosti viikonloppureissuiksi. Miniloma lähialueella on erinomainen tapa irrottautua arjesta ja lisäksi lähimatkailu on edullisempaa ja ekologisempaa.


Australia-päivän pidennetyn viikonlopun kohteeksemme valikoitui tällä kertaa Berry. Se on hurmaava pieni kaupunki Shoalhavenin alueella parin tunnin ajomatkan päässä Sydneystä etelään. Herkullisen nimensä mukaisesti kaupunki onkin todellinen foodie-kohde. Tarjolla on ihania pieniä ravintoloita, leipomoita, kahviloita sekä kuuluisa donitsivaunu (Donut Van). Löytyipä myös jopa salmiakkia ihan suomalaiseen makuun Treat Factory'n herkkuvalikoimasta!


Herkullisten ruokaelämysten lisäksi alueelta löytyy mahtavia viinejä. Shoalhavenin alue on viinialueena hyvin nuori, mutta alueelta löytyy kuitenkin lähes parikymmentä viinitilaa. Alueen tunnetuin viinilajike on Chamboucin, raikkaan hedelmäinen ranskalainen punaviini. Myös erityisesti alueen valkoviinit osoittautuivat erinomaisiksi. Coolangatta Estate ja Two Figs olivat meille jo entuudestaan tuttuja, hyväksi havaittuja viinitiloja. Uusista tuttavuuksista positiivisin kokemus oli Mountain Ridge Wines, missä nautimme herkullisen juustolautasen viininmaisteln yhteydessä vehreän kauniista maisemista ja kesäisestä auringonpaisteesta nauttien. Tapasimme viinitilalla yllättäen myös ihanan suomalaistaiteilijan Hela Donelan, jonka upeita teoksia on esillä Lookout Gallery -taidegalleriassa viinitilan yhteydessä. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!Shoalhavenin alue on tunnettu vihreinä kumpuilevista maalaismaisemistaan. Teimme mukavan, parin tunnin mittaisen vaellusreissun Drawing Room Rocks Lookout -näköalatasanteelle. Hieman vaivalloinen nousu metsäpolkua pitkin palkitsi häikäisevillä maisemillaan. Näköalapaikan ainutlaatuiset kivimuodostelmat todellakin muistuttavat kivistä tehtyjä tuoleja ja pöytiä.


Rentouttavan minilomamme kruunasi hurmaava AirBnB-asuntomme Belvoir Pavillions, joka oli todella timanttinen löytö. Majapaikka sijaitsee maaseudun rauhassa, vajaan 10 minuutin ajomatkan päässä Berryn keskustasta. Talo on peräisin 1910-luvulta, mutta se on remontoitu moderniksi ja toimivaksi - täydellinen paikka romanttiselle lomalle kauniine puutarhoineen ja uima-altaineen.


Kesäinen Berry tarjosi ehdottomasti parastaan. Viehättävä pieni kaupunki on mainio kohde sekä aktiivilomalle että rauhallinen pakopaikka rentoutumiseen. Metsiä, rantoja, idyllisiä maalaismaisemia, kultuuriperintöä ja ystävällisiä ihmisiä - kaikki samassa paikassa. Missä muualla muka voisit vaihtaa pubissa voittamasi lihalautasen jäätelöön kadun toisella puolella?


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti