keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Da Nang - Mystisiä vuoria ja ruokaelämyksiä Vietnamissa

Da Nang oli ensikosketukseni Vietnamiin, minne matkasimme vuodenvaihteen jälkeen Hong Kongista. Hong Kongista lennetään kolmeen kohteeseen Vietnamissa: Ho Chi Min Cityyn, Hanoihin ja Da Nangiin. Halusimme kokea hektisen Hong Kongin vastapainoksi jotain rauhallisempaa ja myös vähän lämpöä, joten näin ollen Vietnamin minilomamme kohteiksi valikoituivat sen keskirannikolla sijaitsevat Da Nang ja sen lähistöllä sijaitseva historiallinen Hoi An. Palmurantoja ja kaupunkielämää

Da Nang on tunnettu rantakohde ja kaupungin alueelta löytyy hiekkarantaa jopa noin 60 kilometrin verran. Palmurantojen lisäksi kaupungista löytyy vibranttia kaupunkielämää. Lähes koko reissumme ajan sää oli hieman sateinen, mutta onneksi rannalla löhöily ei kuulunutkaan tällä kertaa suunnitelmiimme. Rakastamme vietnamilaista ruokaa ja Da Nang olikin meille erityisesti foodie-kohde. Ahmimme herkullista kurkumalla maustettua nuudelikeittoa (Mi Quang), joka on paikallinen erikoisuus, sekä perinteisiä banh mi -patonkeja.


Länsimainen kahvi ja viini näyttivät olevan paikallisittain todella luksusta, ainakin tarjonnasta ja hinnoista päätellen. Kahvi maksoi enemmän kuin itse ateria ja viinien hinnat olivat samaa tasoa tai jopa korkeammat kuin meillä Australiassa. 

Hintataso on Vietnamissa kuitenkin edullinen ja laadukkaan hotellihuoneen saa varsin kohtuullisella hinnalla. Majoituimme ihanan Brilliant Hotel -hotellin sviitissä Han-joen rannalla kaupungin ikonisen Dragon Bridge -sillan läheisyydessä.Vietnamissa voi myös kirjaimellisesti elää miljonäärin elämää, sillä valuutan vaihtokurssi on ihan järjetön: 1 EUR = n. 28,000 VND. 


Marble Mountains - mystiset marmorivuoret

Muutaman kilometrin päässä Da Nangin keskustasta etelään sjaitsevat mystisen upeat Marble Mountains eli marmorivuoret. Nämä viisi vuorta on nimetty viiden elementin mukaan, mitä niiden sanotaan edustavan: metalli, vesi, puu, tuli ja maa. Kapusimme hieman vaivalloisen nousun marmorivuorten korkeimmalla huipulle sekä seikkailimme matkan varrella vuorten kätkemissä luolissa.


Da Nangin symbolina tunnettujen marmorivuorten tunnelma on runollinen kauniiden maisemien, taitavasti rakennettujen pagodien ja eri jumalille pyhitettyjen alttareiden sekä meren aaltojen kohinan keskellä. 

Vuorten juurella marmorinveistäjät myyvät kaikkia mahdollisia marmorista tehtyjä tuotteita.
Kaaosta ja vieraanvaraisuutta

Da Nangin liikenne oli stressaavaa ja kaoottista. Olisin tarvinnut varmaan pari päivää lisää aikaa tottua paikalliseen liikennekulttuuriin. Kadut ovat kapeita ja paikoitellen melko huonossa kunnossa - ja niitä helkutin mopoja on joka puolella. Vuodenvaihteessa liikkeellä oli myös ehkä jopa yllättävän paljon turisteja. Aluksi tien ylitys tuntui täysin mahdottomalta, mutta opin kuitenkin pari hyödyllistä niksiä. Oman kokemukseni mukaan on edettävä varovasesti mutta päättäväisesti ja varottava autoja, mopot kyllä kiertävät jalankulkijat. 

Vaikka vietnamilainen yhteiskunta on kokenut paljon muutoksia vuosien saatossa, paikallisista huokuu halu muutokseen ja toivo tulevaisuudesta. Aidon ystävälliset ihmiset, herkulliset ruokaelämykset ja edullinen hintataso tekevät Vietnamista houkuttelevan kohteen, minne tulemme varmasti palaamaan uudelleen. 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti