maanantai 27. marraskuuta 2017

Sculpture by the Sea - Hevosia ja hampurilaisia Sydneyn Bondi-biitsillä

Sydneyn kevät on täällä! Ja varma merkki keväästä on vuosittainen Sculpture by the Sea -veistosnäyttely, joka muuntaa Sydneyn ikonisen Bondi Beach -rannan lähiympäristön ulkoilmataidegalleriaksi. 


Lokakuun lopulla kävimme ihastelemassa Sculpture by the Sea -näyttelyä, joka muunsi Sydneyn itärannikon Bondi- ja Tamarama-rantojen välimaaston kävelyreitin uskomattomaksi taidegalleriaksi. Vaikka en mikään taideasiantuntija olekaan, Sculpture by the Sea on ehdottomasti yksi Sydneyn mielenkiintoisimpia vuosittaisia tapahtumia, jota odotin tälläkin kertaa innolla. Ja ulkoilmatapahtumalla tuskin voisi olla parempaa näyttämöä, kuin henkeäsalpaavat rannikkomaisemat turkoosin meren sädehtiessä kevätauringossa! Tämän vuoden näyttelyyn kuului yhteensä yli sata teosta Australiasta ja eri puolilta maailmaa, kuten Tanskasta, Zimbabwesta, Japanista ja Yhdysvalloista. Tämän vuoden mielenkiintoisempiin teoksiin lukeutui jättiläishampurilainen, joka oli kiinnitetty toisesta päästä köyteen ja toisesta päästä koukkuun. Kyseessä oli James Diven näkemys ihmissyötistä ("What a Tasty Looking Burger"). Toinen erityisen merkittävä teos oli mielestäni Harrie Fasherin "The Last Charge" Beerseban taistelussa sata vuotta sitten kaatuneiden hevosten kunniaksi. 


Tapahtuman konsepti on pysynyt vuodesta toiseen hyvin samanlaisena. Sen tarkoituksena on edistää ulkoilua ja taidekulttuuria epävirallisessa ympäristössä. Ja mikä parasta, tapahtuma on edelleen maksuton. Joka vuosi se kuitenkin tarjoaa myös jotain uutta - teoksia, jotka viihdyttävät, haastavat ja inspiroivat. Tapahtuma on myös säilyttänyt suosionsa sen 21-vuotisen historian ajan ja se houkuttelee vuosittain jopa 500,000 ihmistä! Vaikka suuntasimmekin tällä kertaa baanalle ajoissa ensimmäisenä viikonloppuna, reitillä riitti silti ruuhkaa. Ensi vuonna pitääkin yrittää uutta taktiikkaa, kuten arki-iltaa. Viime vuosien kokemuksella voin nimittäin sanoa, että kierrosta ei kannata jättää ainakaan viimeiseen viikonloppuun. Sculpture by the Sea 2017 -tapahtuma järjestettiin Sydneyssä 19.10.-5.11. Tässä lopuksi näyttelyn kohokohdat videon muodossa: Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti