torstai 15. kesäkuuta 2017

Springbrookin kansallispuisto Gold Coastilla - 3 upeaa luontokohdetta

Australian Gold Coast on paljon muutakin kuin syntisiä huvituksia ja loputonta hiekkarantaa. Tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Springbrook National Park -kansallispuisto on yksi alueen suosituimpia vaelluskohteita, joka oli meiltä kuitenkin jäänyt aikaisemmilla reissuilla kokematta. Springbrook on ehdottomasti patikoijien unelmakohde, missä voi samoilla ikivanhojen sademetsien keskellä ihmetellen alueen monipuolista kasvistoa ja eläinlajistoa. Kävimme tutustumassa alueen kolmeen upeaan luontokohteeseen, jotka pystyy hyvin sovittamaan saman päivän ohjelmaan. Purling Brook Falls

Gwongorella-piknikalueelta alkava patikointireitti kulkee eukalyptusmetsän poikki ja se tarjoaa näköalapaikkoja vesiputoukselle. Sitten reitti lähtee laskeutumaan alas päätyen laaksoon vesiputouksen juurelle. Matkalla kasvillisuus myös muuttuu eukalyptuspuista Jurassic Park -tyylisiin vehreisiin saniaisiin ja palmuihin. Viimeaikaisten myrskyjen tuhojen takia osa kävelyreitistä oli suljettu, ja näin ollen emme päässeet ylittämään riippusiltaa, joka johtaisi vesiputouksen taakse. Sen sijaan jatkoimme matkaa Warringa Pool -reitille, josta löytyy "salainen" uimapaikka, mikä olisikin kesähelteillä aivan mahtava paikka vilvoitella. Tämä edestakainen reitti on noin kuusi kilometriä pitkä, johon meillä kului aikaa vajaa kolme tuntia. Purling Brook Falls
Forestry Road
Springbrook QLD 4213


Natural Bridge

Queenslandin ja New South Walesin rajalla sijaitseva Natural Bridge on Springbrookin jalokivi - se on aikoinaan vesiputouksen voiman synnyttämä uskomaton luolamainen kivimuodostelma. Nimensä mukaisesti se muistuttaa kaarevaa siltaa, ja sen halki virtaa vesiputous. Öisin tämä kivimuodostelma muuntautuu maagiseksi kiiltomatoluolaksi. Pysäköintialueelta alkava kävelyreitti tarjoaa näköalapaikkoja vesiputoukselle ja kivelle. Lisäksi luolasta avautuvat näkymät tarjoavat mielenkiintoisen, erilaisen perspektiivin. Reitti on vajaan parin kilometrin mittainen, johon meillä kului aikaa vajaa tunti. 


Natural Bridge 
Nerang-Murwillumbah Road 
Springbrook QLD 4213 


Best of All Lookout 

Suuntasimme ihailemaan auringonlaskua paikallisten suosittelemalle Best of All Lookout -näköalapaikalle, joka nimensä mukaisesti tarjoaa ne kaikista parhaimmat näkymät. Huristellessamme kohti pysäköintialuetta meitä oli kuitenkin harmiksemme vastassa sankka sumu - näköjään säätila voi 600 metrin korkeudelle kohotessa muuttua näinkin radikaalisti. Pysäköintialueelta on lyhyt kävelymatka näköalapaikalle satumaisen metsän halki, jossa voi tuntea siirtyvänsä suoraan dinosaurusten aikakaudelle. Metsässä on nimittäin sanoinkuvaamattomia, ikivanhoja Antarctic Beech -puita, jotka ovat peräisin esihistoriallisilta ajoilta. 


Näköalapaikalta pitäisi avautua panoramiset näkymät Mt Warningille, Coolangattalle ja jopa Byron Baylle saakka, mutta valitettavasti meidän näkymämme olivat tällä kertaa tällaiset:


Best of All Lookout
Repeater Station Road
Springbrook QLD 4213


Aivan Brisbanen ja Gold Coastin kynnyksellä sijaitseva Springbrook on ehdottomasti maineensa veroinen. Kansallispuisto on osa UNESCO:n maailmanperintökohteeksi listattua Gondwana Rainforestia, joka on peräisin esihistoriallisilta ajoilta. Ikivanhoine sademetsineen, kallioineen ja vesiputouksineen se on todellakin luonnonrakastajien ihmemaa. Vahva päiväretkisuositus Kaakkois-Queenslandin alueella!

Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti