torstai 6. huhtikuuta 2017

Sydneyn pitkä kuuma kesä

Vaikka täällä Australiassa kesä on jo kääntynyt syksyyn, halusin vielä fiilistellä Sydneyn ihanaa kesää huhtikuun IGTT:n merkeissä. Hiekkaa varpaiden välissä, merisuolaa hiuksissa, katkarapuja grillissä ja kylmiä drinkkejä meren rannalla - näistä muodostui minun Sydneyn kesäni "joie de vivre".


Kesä (eli pohjoisen pallonpuoliskon talvi) on mainio ajankohta vierailla Sydneyssä. Kaupunki tarjoaa parastaan sen kaikissa väreissään: turkoosina välkkyvää merta, kultaisia hiekkarantoja ja vähintäänkin yhtä bronssisia surffareita sekä vehreitä puistoja. Sydneyn kesä on kuitenkin myös paljon muutakin kuin rentoja biitsipäiviä. Kaupunki tarjoaa niin matkailijoille kuin meille paikallisillekin huikean vuodenajan, sillä tarjolla on erilaisia festivaaleja, urheilu- ja kulttuuritapahtumia, viihdettä ja paljon muuta. Omia kesän kohokohtiani olivat mm. ooppera kesäillassa tähtitaivaan alla ja rento iltapäivä Sydney Festivalin merkeissä letkeää musiikkia kuunnellen. Tämän kesän ykkösjuoma oli frosé (frozen rosé) - todella toimiva virvoittava cocktail, joita tuli näissä helteissä siemailtua useammankin kerran. Lisäksi kesään mahtui herkullisia ravintolaelämyksiä, kuten Michelin tähti -kokin Stanley Wongin uutuusravintola Eastside Grill ja ihastuttava Aqua Dining ikonisissa Sydneyn satama-alueen maisemissa. 


Kulunut kesä oli pitkä ja kuuma myös virallisten tilastojen mukaan, sillä kyseessä oli koko historian lämpimin kesä. Sydneyssä kesän päivän ylin lämpötila on keskimäärin +26C astetta, mutta tänä kesänä lämpötila oli 2,8C astetta keskiarvon yläpuolella ja kesän lämpöennätykseksi mitattiin jopa +47C astetta. Kuumalla kesällä on toki myös kääntöpuolensa ja moninaiset vaikutukset, ja helle onkin koetellut niin ihmisten terveyttä, energiasektoria kuin aiheuttanut lukuisia maastopaloja. 


Vaikka rakastankin kesää ja aurinkoa, olen salaa iloinen että pahimmat helteet ovat nyt takana - ja samalla odotan hirvityksellä seuraavaa sähkölaskua, ilmastoinnille on nimittäin ollut käyttöä. Tänä vuonna syksy on kuitenkin tuonut valitettavasti mukanaan loputtomalta tuntuvat sateet, blaah... Kesää on siis jo ikävä, mutta onneksi kesäfiiliksiin pääsee takaisin näin Instagram-kuvien kautta. 


Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka tarkoituksena on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat Muru MouTravellover ja SkimbacoTervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

10 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut siellä kuuma! Frosé kuulostaa oikein sopivalta juomalta noissa helteissä :) En haluaisi kääntää veistä haavassa, mutta onneksi kesä on meillä vasta edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kesää rakastankin, yli +40C lämpötilat ovat kyllä liikaa - frosé tuli todellakin tarpeeseen. Ihanaa kevään jatkoa sinne, se on parasta aikaa Euroopassa! :)

   Poista
 2. Lämmintä on ollut. Teillä kesä loppuu meillä alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä vähän liiankin lämmintä. Nämä käänteiset vuodenajat alkavat viimein mennä tajuntaani, lähes viiden vuoden jälkeen. Ihanaa kevään jatkoa sinne! :)

   Poista
 3. Huh, 47 astetta kuulostaa jo aika extremeltä! Me oltiin Sydneyssä viime vuonna ja yhtenä päivänä oli joku 40 astetta myös. Niissä asteissa kaupungilla kiertely oli kyllä kunnon urheilusuoritus, mutta seuraavan päivän vain 25 astetta tuntuivatkin sitten todella kylmiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla, että sinäkin olet päässyt kokemaan Sydneyn kesän! :) Yli 40C lämpötila tosiaan tuntuu kuin puhaltaisi hiustenkuivaajalla suoraan kasvoille, huh. Ja täällä lämpötilat voivat muuttua yhdessä yössä lähes 20C, niin kuin teillekin oli käynyt.

   Poista
 4. Voi apua miten kuuma! Näin kuvista näyttää vain ihanan kesäiseltä. Innolla odottelen jo talven jäljiltä kesää, joskin pienen talven vielä ehdin elää pääsiäisenä Levillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, olipa kiva kuulla että kuvista välittyy kesäiset tunnelmat. :) Yli 40C lämpötilat alkavat kyllä olla jo liikaa, vaikka kesää rakastankin. Ihanaa kevään jatkoa sinne!

   Poista
 5. Vaikka olen tiennyt Sydneyn kauniiksi kaupungiksi, olen aina ajatellut Australian olevan niin järjettömän kaukana, että en sinne ehkä koskaan mene. Nyt kun olen jo hyvän matkaa puolivälissä koko kesän ja ystävä vähän alkoi houkutella kanssaan, ehkä sittenkin löydän itseni sieltä. Millainen sää on heinäkuussa? Silloin ei ilmeisesti helteestä ole vaaraa, mutta enkähän sitä saa Kaukoidässä tarpeeksi. Mietin vain, millaista vermettä pitää olla, että pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Ausseihin, jos sinulle vain tulee mahdollisuus! :) Heinäkuu on tilastojen mukaan kylmin kuukausi täällä Sydneyssä, päivän keskilämpötila 13C. Parhaimmillaan päivät kyllä ovat mukavan aurinkoisia ja lämpöisiä, mutta suosittelen kuitenkin ottamaan jonkinlaisen toppatakin mukaan.

   Poista