sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Syö ja juo hyvin New Yorkissa - 10 herkullista ravintolavinkkiä

Mitäpä olisi reissu New Yorkiin ilman herkullisia brunsseja ja illallisia sekä drinkkejä kaupungin mielenkiintoisissa baareissa? Arvostamme kulinaristisia elämyksiä niin kotona kuin matkoillakin, ja niinpä olimme tehneet paljon taustatutkimusta New Yorkin huikeasta ravintolaskenestä. Googletimme kaupungin parhaita ravintoloita kuola valuen ja naputtelimme muistiin blogeista ja ystäviltä saaviamme ravintola- ja baarivinkkejä. Tietenkin aivan huippuravintoloihin pitäisi tehdä varaukset jo kuukausia etukäteen. Olimme kuitenkin liikenteessä rennolla meiningillä ja halusimme valita ravintolat vasta paikan päällä sen mukaan mitä mieli tekisi. Tässä testaamiamme ja hyväksi havaitsemiamme ravintoloita pikaruoasta fine diningiin sekä baareja salakapakasta huippusommelierin viinibaariin.4 x BRUNSSI

Brooklyn Bagel 

Bagelin eli vesirinkelin sanotaan olevan yhtä newyorkilainen kuin keltainen taksi. Brooklyn Bagel tarjoaa todella tuoreet bagelit ja suuren valikoiman erilaisia täytteitä. Savustettu lohi tilli- ja kurkkutuorejuustolla oli aivan nappivalinta.


286 8th Avenue
New York, NY 10001
bkbagel.com

Bubby's 

Hipster-tunnelmaa ja amerikkalaisia klassikoita aivan High Linen kulmalla. Nautimme herkulliset pannukakut vaahterasiirapilla. Mmmm. 


73 Gansevoort Street
New York, NY 10014
www.bubbys.com

Ellen's Stardust Diner 

Diner tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen, sillä koko henkilökunta osaa laulaa. Dinerissa työskentely onkin heidän ponnahduslautansa oikeisiin Broadway-musikaaleihin. Brunssi olikin kuin Broadway show samalla kertaa. Paikka täyttyy nopeasti, joten kannattaa mennä ajoissa.


1650 Broadway
New York, NY 10019
www.ellensstardustdiner.com

Cafe Lalo 

You've Got Mail -elokuvasta tuttu kahvila, johon nettiystävykset Kathleen ja Joe olivat sopineet tapaamisen. Eurooppalaistyylinen kahvila tarjosi suorastaan elokuvamaisen romanttiset puitteet, eikä edes hieman kehno palvelu (johon arvostelujen perusteella olimme osanneet varautua) latistanut tunnelmaa.


201 West 83rd Street
New York, NY 10024
cafelalo.com


2 x ILLALLINEN

Sushi Samba 

En tiedä mitä mieltä japanilaiset ovat newyorkilaisesta sushista, mutta jos pidät sushista pienen twistin kera, olet oikeassa paikassa. Nautimme taivaallisen fusion-sushiannoksen tässä japanilais-brasilialais-perulaisessa ravintolassa. 


87 7th Avenue South
New York, NY 10014
sushisamba.com

ABC Kitchen

Ravintola tarjoaa orgaanista, modernia amerikkalaista ruokaa farm to table -periaatteella. Se on mainittu aikaisemmin jopa yhtenä Yhdysvaltojen parhaana uutena ravintolana. Tämä ranskalaisen huippukokin Jean-Georges Vongerichtenin ravintola valikoitui fine dining -kokemukseksemme, ja se olikin kokonaisuudessaan reissumme paras kulinaristinen elämys. 


35 East 18th Street
New York, NY 10003
www.abchome.com


3 x BAARI

Ginger Man

Ihastuimme pubin lämpimään tunnelmaan ja huikeaan pienpanimo-olutvalikoimaan niin paljon, että kävimme siellä reissumme aikana kahdesti.


11 East 36th Street
New York, NY 10016
www.gingerman-ny.com

Bathtub Gin

Kahvilan seinästä avautuu "salainen" ovi tähän kietolain aikakautiseen speakeasy -baariin. Baari on yksi niistä 1920-luvun ns. salakapakoista, jotka salamyhkäisine ilmapiireineen odottavat edelleen New Yorkissa. Niihin ei tosin ole aina helppoa löytää omin päin...


132 9th Avenue
New York, NY 10011
bathtubginnyc.com

Aldo Sohm Wine Bar

Itävaltalaisen huippusommelierin tyylikäs viinibaari on kuin kutsuva olohuone, jossa ei tarvitse turhaa pönöttää. Nautimme herkullisen tapas-tyylisen dinnerin sekä pullon erinomaista Sonoma Valleyn zinfandel-punaviiniä. 


151 West 51st Street
New York, NY 10019
www.aldosohmwinebar.com


1 x PIZZA SLICE

2 Bros Pizza

Pizza on tietenkin erottomaton osa New Yorkia. New Yorkin pizzat ovat suuria ja ohuita, ja slicen voi taittaa keskeltä ja syodä yhdellä kädellä - aivan kuten elokuvissa ja tv-sarjoissa. 2 Bros Pizza -ketjun kulmapizzeria oli suorastaan elämys, kun pizzaslicea mutustellessamme bachata-musiikin tahdissa eräs asiakas yritti myydä meille usb-kaapelia. New Yorkissa kaikki on mahdollista.


557 8th Avenue
New York, NY 10018
www.2brospizza.com


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa:

3 kommenttia:

 1. Totta, New Yorkissa on lähinnä runsaudenpula herkullisista ravintoloista. Joka reissulla (käydään n. kerran vuodessa) löytyy aina mainioita uusia paikkoja eikä millään malttaisi palata jo kokeiltuun ravintoloihin, vaikka tietäisikin niiden olevan paluun arvoisia.
  Tuo Ginger Man on minullekin tuttu ja rakas paikka! Ekan kerran eksyttiin sinne jo vuosia sitten vahingossa kun piti päästä lämmittelemään varpaita ja sormia, mutta,sen jälkeen on palattu sinne muutaman kerran ihan tarkoituksellakin. Sieltä sai muistaakseni myös hyviä pretzeleitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Veera! Olisipa kiva kuulla, että Ginger Man on teillekin tuttu paikka, aivan ihana pubi ja siellä oli tosiaan mukava lämmitellä. Ja aivan totta, NYCin ravintolatarjonta on aivan huikea, en malta odottaa seuraavaa reissua sinne, syömistä ja juomista siellä todellakin riittää. :)

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista