torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukauden tunnelmia Sydneystä / #IGTravelThursday

Sydneyn joulukausi avautui viime viikonloppuna ja tänään täällä eteläisellä pallonpuoliskolla on siirrytty virallisesti kesään. Tämä on kombo, johon vielä näin yli neljän Australiassa asutun vuoden jälkeen on edelleen vaikea tottua. Tässä joulukauden tunnelmia Sydneystä vuoden viimeisen #IGTT:n merkeissä. 


Sydneyn joulukausi on todellakin jotain omaa luokkaansa, mistä ei puutu ainakaan välkettä ja loistokkuutta. Palmujen katveeseen on ilmestynyt joulukuusia ympäri kaupunkia, kaupoissa soivat joululaulut ja lämpötilat ovat kohonneet hellelukemiin. Paikallinen joulukoristetyyli on hyvin amerikkalaistyylinen, jossa överit ovat todellakin paremmat kuin vajarit. Olen jo jotenkin pysytynyt hyväksymään superkimaltavat glitter-koristeet, mutta oma kipukynnykseni tulee vastaan vilkkuvien neonvalojen kohdalla, sillä ne saavat omalla kohdallani enemmänkin aikaan epileptisen kohtauksen kuin minkään valtakunnan joulutunnelmaa. 


Sydneyn kaupungin kuukauden mittaisen joulukauden ohjelmistoon kuuluu monenlaisia tapahtumia ympäri kaupunkia. Tarjolla on mm. joulukonsertteja, risteilyjä, jouluikkunoita ja valonäytöksiä. Kaupungin virallisen joulukauden ohjelman shoppailuvinkkeineen ja kilpailuineen löydät täältä

Tänä vuonna David Jones -tavaratalon kuuluisassa jouluikkunassa esiintyy joukko jääkarhuja, jotka avustavat joulupukkia lahjojen valmistamisessa ja reen pakkaamisessa. 


Tänä vuonna suuntaamme joululoman viettoon New Yorkiin, joten edessä on taas hyvin erilainen joulu. Ennen matkalle lähtöä järjestämme jo suorastaan perinteeksi muodostuneen pienimuotoisen jouludinnerin lähimpien kavereidemme kanssa meillä kotona. Nyt on siis kyseessä tämän tradition toinen vuosi, mutta joka tapauksessa se on ihana tapa kokoontua yhteen ystävien kanssa ja virittäytyä yhdessä hieman joulutunnelmaan, ennen kuin itse kukin suuntaan joululoman viettoon omille tahoilleen. 

Seuraavassa kirjoituksessa lisää New Yorkin matkasuunnitelmistamme, pysy siis kuulolla! 


Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan levitettyä matkailuinspiraatiota ja -tietoutta Instagram-kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat TravelloverblogiMuru Mou ja Rimma+Laura. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz.

10 kommenttia:

 1. Jos saisi valita joulun maisemaksi auringon, lämmön ja palmun tai harmaan pimeyden ja kosteuden niin pitkään ei tarvitse miettiä. Jos lisätään vielä kolmas vaihtoehto lum ja kirpsakka pakkanen niin sitten onkin valinta vähän hankalampi. En ole joulua ulkomailla viettänyt, joten kyllä sen vaihtoehdon valitsisin ainakin kerran. Tämä joulu menee Suomessa, joten lunta hiukan lisää. Tuo eka kuva on kiva, ehkä silläkin joulutunnelmaan pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoista joulua ja kirpsakkaa pakkasta on itsellänikin ikävä! Joulut ulkomailla ovat kyllä olleet mielenkiintoisia kokemuksia - sitä voi viettää niin monella tapaa. Mukavaa joulunodotusta ja aurinkoisia terveisiä Sydneystä!

   Poista
 2. Joulu on varmasti ihanaa aikaa New Yorkissa, kivaa matkaa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, odotan jo innolla joululomaa New Yorkissa! Mukavaa joulunodotusta! :)

   Poista
 3. Oon viettänyt vuoden 2005 jälkeen vain yhden joulun Suomessa ja oon nyt todella innoissani kun pääsen tänä vuonna kotiin jouluksi, syömään herkkuöverit perheen kanssa! Mutta joulu New Yorkissa?! Vau, sen minäkin haluaisin kokea - veikkaan sen nimittäin olevan todella tunnelmallinen joulukaupunki (ainakin elokuvien perusteella). Jään odottamaan tarkempaa selostusta suunnitelmistanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, Suomen valkoisia jouluja ja -tunnelmaa on minullakin ikävä, nauti Suomi-joulusta! <3 On tosiaan mielenkiintoista nähdä onko New Yorkin tunnelma samanlaista kuin elokuvien tv-sarjojen perusteella - toivottavasti on! Odotan matkaa jo innolla! :)

   Poista
 4. Me ollaan Sydneyssä ens viikolla, ootkohan huudeilla vai jo New Yorkissa? Siulle on blogipalkinto miun blogissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna! Nöyrä ja kiitos ja kumarrus blogipalkinnosta, lämmittää kovasti mieltä! <3 Oli mielenkiintoista lukea sinun kuulumisista ja suunnitelmista blogistasi. Ja tervetuloa Sydneyyn ensi viikolla! New Yorkin matkamme starttaa jo ensi viikolla, muuten olisin ehdottomasti ehdottanut treffejä.

   Poista
 5. Palmut ja jouluvalot ovat kyllä mystinen yhdistelmä! En totu siihen minäkään, missä sitten satun jouluja viettämäänkään. Hupaisa oli myös luistelurata San Diegossa keskellä paikallista kesää, mutta kun pitäähän joulun tienoilla luistelemaan päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, luistelurata keskellä kesää kuulostaa todellakin hupaiselta! Näihin keskikesän jouluihin on todellakin vaikea tottua, mutta toisaalta on virkistävää viettää joulua välillä ihan uudella tapaa.

   Poista