maanantai 12. lokakuuta 2015

Omaa tietä etsimässä / #blogisitarina

Kolmisen vuotta sitten Brysselin sateessa ja harmaudessa eräs EU-virkanainen oli eksistentiaalisen kriisin partaalla. Elämä tuntui junnaavan paikoillaan ilman minkäänlaista päämäärää, ura ei edennyt mihinkään, parisuhdeyritykset olivat katastrofeja toisensa jälkeen, lisäksi vielä ranskan opettajakin päätti lähteä lätkimään. Kaikki vaan loppui ja mikään ei tuntunut miltään. Tilanteelle oli pakko tehdä jotain. Päätin viimein rohkaistua ja toteuttaa yhden suurista haaveistani. Kytkin ylös ja käsijarrut irti - hankin viisumin ja buukkasin lennot Australiaan. Au revoir! 


Samoihin aikoihin ystävieni kannustamana päätin aloittaa blogin kirjoittamisen. Bloginimeä ideoitiin eräänä torstai-iltana töiden jälkeen tuttuun tapaan Place Luxilla muutaman kuoharilasillisen voimin. Ja siitä se idea sitten lähti: Eliza does Oz. Aluksi kirjoitin blogia vain ystäviäni ja itseäni varten. Päätarkoitus oli dokumentoida Australian-matkaa ja sattumuksia sen varrelta lähinnä omaksi muistoksi ja kommunikoida kotiinpäin mitä on tullut nähtyä ja koettua.

Blogiani alusta lähtien seuranneet muistavat ehkä Australia-tavoitteeni. No, eihän se matka mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti. Piti matkustella, suorittaa etäopintoja ja pysyä kaukana ihmissuhdedraamasta. Reissattua tuli, mutta opintojen osalta saldona oli vain sukelluskurssi (melkein sama kuin suunnitellut kauppatieteiden perusopinnot), ja yhtäkkiä olinkin parisuhteessa. Hmph. 


Samainen Australian-matka jatkuu edelleen, ja pari viikkoa stten tuli jo kolme vuotta täyteen Australiassa. Matkan varrella myös blogi on muuntautunut matka- ja lifestyleblogiksi. Vuosi sitten suuntasimme puoleksi vuodeksi Brisbaneen Jasonin työkomennuksen takia ja innostuin siellä bloggaamisesta ihan uudella tavalla, ja päätin avata blogini myös suuremmalle yleisölle. Olin matkustellut ja nähnyt paljon Australiaa, joten miksipä en jakaisi vinkkejäni ja kokemuksiani myös muille. Samalla itsesensuurin taso on kuitenkin myös noussut, ja joitakin vanhoja juttuja on tullut klikkailtua yksityisiksi...

Mutta toisaalta, miksi juuri minun elämäni ja tarinani kiinnostaisivat ketään? Pitkän harkinnan jälkeen avasin aivan hiljattain blogilleni myös Facebook-sivut - ja olihan se suorastaan noloa lähettää sivun tykkäyspyyntöjä kavereille. On kuitenkin ollut ilo huomata, että uusia lukijoita on löytänyt blogiini pikkuhiljaa. "Ihana blogi sinulla" -tyyliset kommentit piristävät aina päivääni, ja on aivan mahtavaa että joku on inspiroitunut kirjoituksistani ja saanut kenties matkavinkkejä ja -ideoita. Kiitos! 
Blogin kirjoittaminen on ollut mahtava päätös. Blogien maailma on myös oma yhteisönsä, ja tästä sosiaalisesta aspektista on tullut minulle koko ajan tärkeämpi. Lisäksi blogin kirjoittaminen on minulle tapa pitää yllä suomen kieltä. Myös blogin ulkoasu on ajan myötä kehittynyt, mutta se tuntuu olevan itselleni ikuisuusprojekti, johon en varmaan koskaan ole täysin tyytyväinen. Blogini on alusta lähtien ollut itseni näköinen ja elämänmakuinen. Itselleni on myös ollut tyypillistä, että elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Joten nähtäväksi jää, mihin tämäkin blogi vielä muuntautuu... 

Sain #blogisitarina -haasteen Muru Mou -blogin Terhiltä, kiitos! Käypäs tutustumassa myös hänen ihastuttavaan blogiinsa ja lue hänen mahtava blogitarinansa. Rikon tämän blogihaasteen sääntöjä sen verran, että en haasta suoraan ketään - jos haluat osallistua haasteeseen, jätä kommentti niin haastan sinut sitten mukaan.  


Haasteen säännöt

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy, voit haastaa jonkun toisen. 

4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. 

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tunniste #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti Kototeko -blogi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti