torstai 3. syyskuuta 2015

Brisbane in my mind / IGTravelThursday

Oi, Brisbane! Puoleen vuoteen mahtui niin paljon mahtavia kokemuksia, joita voin vain kaiholla muistella Instagram-tiliäni selaillessa. Muka tylsä takapajula, missä ei ole mitään nähtävää. En voisi olla enemmän eri mieltä!


Brisbane on ehdottomasti aliarvostettu kaupunki, joka on kokemut hurjan muodonmuutoksen muutaman vuoden takaisen tulvakatastrofin jälkeen. Kaupungissa on todella vibrantti ravintola- ja kahvilakulttuuri, lisäksi siellä järjestetään lukuisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia sekä markkinoita. Rento queenslandilainen elämäntyyli näkyy kaikkialla - ja jopa postissa asiointi voi olla suorastaan elämys, koska paikalliset ihmiset ovat niin supermukavia. Brisbanen sijainti on myös ihanteellinen ensinnäkin sen ihanan subtrooppisen ilmastonsa puolesta, ja toiseksi sen lähialueilla riittää niin paljon nähtävää. Sunshine Coast ja Gold Coast sijaitsevat molemmat noin tunnin ajomatkan päässä - ja onhan Brisbanessa myös biitsi keskellä kaupunkia. Lisäksi lähistöltä löytyy useita upeita kansallispuistoja sekä mielenkiintoinen Granite Belt -viinialue ja historiallinen Toowoomba.
Puolessa vuodessa Brisbane hurmasi meidät aivan täysin, eikä ole ollenkaan mahdottomuus että palaisimme sinne vielä lähivuosina pysyvämmin. Kaiken muun mahtavuuden lisäksi Brisbanen asuntojen hinnat ovat nimittäin ainakin toistaiseksi huomattavasti kohtuullisemmat kuin täällä Sydneyssä.
Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Kuka tahansa voi osallistua mukaan kampanjaan, lue ohjeet täältäMinut löydät Instagramista nimellä @elizadoesoz

6 kommenttia:

 1. Heippa Elisa, mukava nähdä sinut IGTravelThursdayssa! Brisbane näyttää tosi kivalle :) Mä en ole itse käynyt siellä päin maailmaa ollenkaan, joten joku kerta pitää lähteä oikein ajan kanssa reissuun!

  VastaaPoista
 2. Kivalta vaikuttava paikka, vaikea ajatella että kukaan kutsuisi tuota tylsäksi takapajulaksi, varsinkin kun itse asustan pienessä kylässä Norjassa.... :) Australian aurinko kuulostaisi kyllä hyvältä juuri nyt!

  VastaaPoista
 3. Täältä löytyykin paljon mielenkiintoista luettavaa ja vinkkejä :)

  VastaaPoista
 4. Voi Brisbane! Nyt sait mut kaipaamaan ihanaa Australiaa!

  VastaaPoista
 5. Hei, ihana blogi sulla <3 Tulee aivan matkakuumetta :D

  VastaaPoista
 6. Brisbane on kaupunki, johon joskus aikanaan haaveilin pääseväni opiskelijavaihtoon. Harmi, että haave jäi haaveeksi. Mutta ehkä vielä joskus pääsen kokemaan Brisbanen =)

  VastaaPoista