tiistai 23. kesäkuuta 2015

Long weekend in Mudgee wine region

Kesäkuun alussa vietimme kuningattaren syntymäpäivän pitkän viikonlopun Mudgeen viinialueella. Ohjelmassa oli viininmaistelua, herkullista ruokaa ja kauniista maisemista nauttimista - aivan mainio tapa viettää talvinen viikonloppu. 

Logan Wines.

Mudgeen viinialue sijaitsee noin kolmen ja puolen tunnin ajomatkan päässä Sydneystä luoteeseen. Mudgee on ehkä vähemmän tunnettu viinialue, mutta sillä on kuitenkin pitkät perinteet. Viinialueen tarina alkaa vuodesta 1858, jolloin saksalaiset viininviljelijät istuttivat ensimmäiset köynnökset. Mudgee tunnetaan Australian Chardonnay-pääkaupunkina, ja se onkin Australian ensimmäinen viinialue, jossa on aloitettu Chardonnayn valmistus. Lisäksi alueella tuotetaan mahtavia rosé-viinejä sekä täyteläisia punaviinejä, kuten Cabernet ja Shiraz. Viimeisen 10 vuoden aikana alueella on myös aloitettu viljelemään vähemmän tunnettuja viinilajikkeita, kuten Sangiovese, Barbera ja Petit Verdot. 

Majoituimme rauhallisessa ja tyylikkäässä Rosby Studiossa, joka sijaitsee Rosbyn viinitilan kupeessa noin 10 minuutin ajomatkan päässä Mudgeen keskustasta. Viikonloppuna juhlistimme myös kaksi ja puolivuotista yhteistä taivaltamme The Zin House -ravintolassa Lowe Wines -viinitilalla espanjalaisen tapas-henkisen dinnerin merkeissä, mikä koostui paikallisista orgaanisista antimista ja viinitilan orgaanisista viineistä. Aivan mahtava kokemus! 

Usvainen mutta aurinkoinen talviaamu; näkymät Rosby Studion pihalta.

Jason ruokkimassa kanoja Rosby Studion pihalla.

Viinilasilliset auringon laskiessa, The Zin House.

Saimme esimakua alueen viineistä muutama viikko aikaisemmin viinifestareilla Pyrmontissa Sydneyssä. Yritimme keskittyä tällä kertaa lähinnä niihin mielenkiintoisilta vaikuttaviin viinitiloihin, joiden viinejä emme viinifestareilla olleet testanneet. Alueen viinit ovat todellakin aivan erinomaisia. Voin tunnustaa, että normaalisti olen Australiassa ABC-heimolainen (Anything But Chardonnay), mutta Mudgeen Chardy on todellakin maineensa veroista ja maistuu juuri niin hyvältä kuin sen muistan Euroopasta. Tässä omat Mudgeen suosikkini:

Robert Stein Winery.

Kävimme myös pienimuotoisella vaelluksella The Drip Gorge'ssa, joka sijaitsee noin 50 km Mudgeen pohjoispuolella. 

The Drip Gorge.

Lisäksi viikonloppuun mahtui mielenkiintoisia kohtaamisia villieläinten kanssa. Lauantai-iltana dinnerin jälkeen pääsin näkemään autosta käsin ensimmäisen villin wombatin, joka jökötti keskellä tietä - onneksi Jasonin nopea väistöliike pelasti törmäämiseltä. Lisäksi näimme viikonlopun aikana useita kenguruja, jäniksiä sekä yhden ketun, joka jolkotteli tien poikki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti