lauantai 23. toukokuuta 2015

Preview of Mudgee and Orange wine regions

Olen muuttunut viinitynnyriksi. Sellainen on ainakin olotila viime viikonlopun jäljiltä, jolloin osallistuimme kaksille viinifestareille Sydneyssä. Ensinnäkin lauantaina oli ohjelmassa Mudgee -viinifestarit Pyrmontissa ja heti perään sunnuntaina Orange -viinifestarit Watsons Bayssa. Molemmat viinialueet olivat minulle entuudestaan suhteellisen tuntemattomia, mutta ne yllättivät todella positiivisesti.

We Heart Orange -viinifestarit; Watsons Bay, Sydney

Pyrmont Festival; Pyrmont, Sydney

Mudgee ja Orange ovat rinnakkaiset viinialueet, jotka sijaitsevat noin kolmen ja puolen - neljän tunnin ajomatkan päässä Sydneystä länteen. Ne ovat ilmastoltaan ja maaperältään hyvin erilaiset alueet kuin esim. Hunter Valleyn viinialue. Alueiden viileä ilmasto ja kuivat syksyt ovat ideaali yhdistelmä viininviljelyyn, ja myös australialainen viiniguru James Halliday on palkinnut useita alueiden viinitiloja. Alueet ovat tunnettuja erityisesti Shiraz -punaviineistään ja Chardonnay -valkoviineistään, lisäksi alueilla tuotetaan mahtavia Rosé- ja kuohuviinejä.On tietenkin aivan eri asia vierailla paikan päällä viinialueella kuin maistella vain muutamia festareille valittuja viinejä, mutta saimme kuitenkin paljon hyviä vinkkejä ja esimakua alueiden tuotannosta. Viinifestarit sattuivat myös hyvään saumaan, sillä kesäkuun alussa suuntaamme Mudgeen viinialueelle kuningattaren syntymäpäivän pitkän viikonlopun viettoon, jolloin voimme tutustua alueeseen ja sen viineihin paremmin. Orangen viinialue, joka itse asiassa kokonaisuudessaan vei voiton näiden viinifestareiden perusteella, on myös ehdottomasti to do -listalla, ehkäpä jo kevään saapuessa. 


Omat suosikkini viinifestareilla olivat:

Mudgee
  • Farmer's Daughter: Rosé
  • Robert Stein: Riesling
  • Moothi Estate: Shiraz
Orange
  • Tamburlaine: ehdottomasti kokonaisuudessaan koko viikonlopun suosikkini, erityisesti aivan huikeaa Blanc de Blancs -kuohuviiniä
  • Logan: kuohuviini, joka on myös väriltään oranssia
  • Heifer Station: Rosé 
  • Orange Mountains: Shiraz-Viogner 

Tämä viikko onkin sitten mennyt rehabin sekä tiukkojen fitness bootcamp -treenien merkeissä. Ugh. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti