torstai 26. maaliskuuta 2015

Jazzia, muumeja ja dinosauruksia

Maaliskuu on Sydneyssä taiteiden kuukausi. Art Month -festivaalin ohella tarjolla on ollut erityisen paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Olemme yrittäneet pitää yllä aktiivista queenslandilaista elämäntapaamme, joka on viime viikkoina ollutkin melko kulttuuripainotteinen. 

Twilight at Taronga Zoo

Vietimme ensinnäkin ihastuttavan illan parin ystävämme kanssa Taronga Zoo -eläintarhassa Twilight at Taronga -konsertissa, jossa esiintyi taidokas James Morrison Big Band. Nautimme piknikin ja muutaman viinilasillisen nurmikolla jazzia kuunnellen. Olimme myös onnekkaita sään suhteen, sillä saimme ihastella upeaa auringonlaskua Sydneyn satama-alueen yllä. Ulkoilmakonsertti olisi varmasti melko ankea kokemus kaatosateessa, joita Sydneyssä on näin syksyn alkuun myös riittänyt.

Ranskalaisilla elokuvafestareilla esitettiin ranskalais-suomalainen Moomins on the Riviera -elokuva, joka oli tietysti pakko nähdä, Muumi-fani kun olen. Elokuva ei trailerin perusteella vaikuttanut kovin kummoiselta, mutta yllätti itse asiassa hyvin positiivisesti. Kyseessä oli vähän erilainen muumitarina, joka on tyyliltään lähempänä Tove Janssonin alkuperäistekstejä kuin japanilaisanimaatiot. Elokuvassa muumit lähtevät lomalle Rivieralle ja pistävät siellä ihan kunnolla ranttaliksi. Kuten Janssonin sarjakuvissa, myös elokuvassa on jatkuvasti jotain myös aikuisille. Lapset näkevät muumien lomamatkan, aikuiset sen sijaan löytävät myös muita teemoja. Elokuvassa maailmat kohtaavat: Muumipappa opettaa aatelismiehelle boheemielämää, Niiskuneiti ihastuu rantagigoloon ja pelaa kasinolla, Muumipeikko ajautuu kaksintaisteluun. Elokuva on täynnä yksityiskohtia, vaihtelevaa musiikkia ja kommelluksia. Lopulta saa miettiä, mikä elämässä on tärkeää: ulkoiset statussymbolit vai henkinen pääoma. Samalla se oli itselleni mielenkiintoinen tilaisuus prepata ranskan taitojani. 

Moomins on the Riviera

Ennen elokuvan alkua ehdimme myös hieman tutustua Leichhardtin kaupunginosaan, joka tunnetaan Sydneyn "pikku-Italiana". Alueella sijaitsevat monet Sydneyn parhaimmat ja autenttisimmat italialaiset ravintolat, joten suunnitelmissa on italialainen illanvietto alueella ruoan ja viinin merkeissä Italian Forumin piazzan Välimeren tunnelmasta nauttien. Tällä kertaa päädyimme vain herkuttelemaan Ragamuffin -kahvilassa. Ihan mielettömän hyvää kahvia ja herkullisia muffinseja, suosittelen! 

Ragamuffin, Leichhardt

Jason oli jo monta kuukautta sitten ostanut meille liput Walking with Dinosaurs -esitykseen. Kyseessä on BBC:n dokumenttiin perustuva lavashow, jossa esiintyy parikymmentä dinosaurusrobottia ja samalla kertoja johdattaa katsojat läpi dinosaurusten historian. Olin alkuun hieman näreissäni siitä, että Jason oli huijannut minut katsomaan jotain lasten esitystä (yleisöstä nimittäin n. 99% oli 5-vuotiaita lapsia vanhempineen), mutta piristyin kummasti parin viinilasillisen jälkeen. Pakko myöntää, että esitys oli itse asiassa todella laadukas, viihdyttävä ja sivistävä. Soveltuu siis hyvin myös aikuisempaan makuun, erityisesti jos poikaystävä sattuu olemaan dinosaurusnörtti. 

Walking with Dinosaurs

Dinosaurusesityksen aikana onnistuin läikyttämään punaviiniä kengälleni ja viinitahraa pyyhkiessä tuli myös tehtyä sellainen empiirinen havainto, että rakkaassa ballerinassani on reikä. Kääk!! No, tämäpä on oivallinen syy suunnata tutkimaan alennusmyyntien kenkävalikoimaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti