perjantai 13. helmikuuta 2015

Roadtrip from Brisbane to Sydney

Tammikuun lopussa oli aika jättää hyvästit Brisbanelle ja suunnata takaisin Sydneyyn. Oli hieman haikeat fiilikset pakata kamat autoon ja jättää mahtava sunshine state taaksemme. Voimme kuitenkin lähteä monta kokemusta rikkaampana, sillä ehdimme puolessa vuodessa nähdä ja kokea yhtä sun toista. Kirjoitan vielä erillisen postauksen Brisbanen parhoista paloista, sillä niitä kyllä riittää. 

Vaikka kartalla Brisbanen ja Sydneyn välinen etäisyys näyttää pieneltä, matkaa kertyy kuitenkin noin tuhat kilometriä. Meillä oli onneksi käytettävissä kolme päivää paluumatkaan, joten se tarjosi mahdollisuuden myös hieman nauttia itärannikosta. Metsien, maaseutujen ja massiivisten sokeriruokoviljelmien välissä sijaitsee ihania rannikkokaupunkeja, ja omat välistoppimme olivat Coffs Harbour, Port Macquarie ja Port Stephens.

Matkan puolessa välissä sijaitseva Coffs Harbour oli meille molemmille uusi kohde ja näin ollen halusimme viettää siellä kaksi yötä. Asustimme mahtavassa Wyndham Vacation Resort -hotellissa - kiitos Jasonin äidin jäsenyyspisteiden. Tällä kertaa meillä oli myös aikaa nauttia resort-hotellin palveluista, kuten saunasta ja uima-altaista. 

Coffs Harbourissa sijaitseva Dolphin Marine Magic -eläintensuojelupuisto on yksi alueen päänähtävyyksistä, ja mekin suuntasimme sinne heti ensimmäisenä. Puisto tarjoaa pysyvän kodin pelastetuille meren eläimille, joita ei loukkaantumisen tai vamman takia voida päästää takaisin vapauteen. Puistossa asustaa delfiinejä, hylkeitä, pieniä pingviinejä, kilpikonnia ja erilaisia kaloja. Vierailu oli sekä valistava että viihdyttävä kokemus. Opimme uutta eläinten suojelusta ja pääsimme myös nauttimaan vuorovaikutuksesta eläinten kanssa. Delfiinien ja hylkeiden esiintymisen lisäksi pääsimme myös leikkimään delfiinien kanssa. Ihanaa! :) 

Aww, dolphin kiss! :)
Dolphin Marine Magic, Coffs Harbour

Lisäksi kävimme vaeltamassa läheisessä Bruxner Park Flora Reserve -alueen metsässä ja ihailemassa maisemia Sealy Lookout -näköalatasanteella. 

Bruxner Park Flora Reserve, Coffs Harbour

Seuraava välistoppimme oli Port Macquarie, jossa vierailimme nyt kolmatta kertaa. Vaikka yhden yön visiittimme oli melko pikainen, ehdimme kuitenkin nauttia tutuista suosikkipaikoistamme sekä kokea myös vähän uutta. Kävimme drinksuilla The Beach House -pubissa, dinnerillä The Pier -ravintolassa ja seuraavana aamuna brunssilla Cedro -kahvilassa. Uusi löytö oli The Little Brewing Company -olutpanimo, jonka belgialaisvaikutteiset oluet osoittautuivat aivan erinomaisiksi. Näitä oli myös pakko raahata mukaan kotiin, mitä autoon kaiken muun roinan keskelle vain mahtui. 

The Little Brewing Co, Port Macquarie
Viimeisellä välietapilla pysähdyimme nauttimaan rauhallisen lounaan ja pari pikkuista olutta Murray's Craft Brewing Company -pubissa Port Stephensissä. Onneksi tällä kertaa suosikkiolueni Murrauy's Grand Cru oli myös saatavilla. 

Murray's Craft Brewing Co, Port Stephens
Nyt olemme takaisin normaalielämän parissa Sydneyssä. Ohjelmassa on ollut tavaroiden purkamista (jota muuten vihaan vieläkin enemmän kuin pakkaamista, ääh!), fitness bootcamp -kokeiluja, kavereiden tapaamisia, sekä baariin unohtuneiden aurinkolasien metsästystä. 

Hyvää ystävänpäivää kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti