torstai 7. elokuuta 2014

South Pacific Cruise

Minulla  oli opinnoista pari viikkoa lomaa pääsiäisen aikoihin, ja suuntasimme 10 päivän risteilylle eteläiselle Tyynellemerelle, kohteina Vanuatu ja New Caledonia. Pikku breikki tuli enemmän kuin tarpeeseen, sillä hermot ovat olleet opintojen takia koetuksella... Carnival Spirit -laiva, joka on muuten rakennettu Suomessa, oli kuin moderni Titanic. Mukava yllätys ennen matkaa oli myös upgreidaus parvekehuoneeseen. Paatilla oli aivan mahtavat fasiliteetit, palvelut ja ruoka. Ja koko reissu tuli myös edullisemmaksi kuin esim. 10 päivää kilpailevissa kohdevaihtoehdoissa Tasmaniassa tai Broomessa olisi tullut. Ainoa pieni miinus oli se, että minun oli pakko edes yrittää vähän opiskella risteilyn aikana, muuten olisin liian paljon opintojen aikataulusta jäljessä. Kirjoittelin siis esseitä cocktailien voimin aurinkokannella. :) 

Carnival Spirit

Kolme päivää merellä kului todella nopeasti, ja ensimmäinen kohde oli sitten Vanuatun pääkaupunki Port Vila. Port Vila oli jännittävä vastakohtien kaupunki: superköyhä, ja erityisesti taksikuskien kanssa joutui kinaamaan hinnoista, mutta samalla ihanan vehreä ja kaunis. Päivän kohokohtia olivat ehdottomasti visiitti Cascades -vesiputouksille ja tutustuminen Ekasup -kulttuurikylään, jossa opimme mm. alkuasukkaiden mystisistä tavoista, metsästystekniikoista sekä entisestä kannibaalikulttuurista. Naisten asema on Vanuatussa edelleen heikko, ja lisäksi lasten ihmiskauppa ja hyväksikäyttö ovat valitettavasti edelleen arkipäivää. 

Cascades Waterfalls, Vanuatu

Seuraavan päivän kohde oli Mystery Island, joka on nimensä mukaisesti pieni salaperäinen saari, jossa ei ole pysyvää asutusta. Saaren voi kävellä ympäri puolessa tunnissa, lisäksi kävimme snorklaamassa ja vain nautimme olostamme pienellä paratiisisaarella. 

Mystery Island, Vanuatu

Seuraavana aamuna saavuimme Lifoun saarelle New Caledoniaan. Saari on todella kaunis, mutta edelleen aika alkukantainen, siellä ei ole juurikaan julkista liikennettä ja takseja (tai ylipäätään teitä). Osallistuimme risteilyaluksen järjestämälle retkelle Jokin -kalliojyrkänteille ja kävimme samalla myös tutustumassa paikalliseen vanilja- ja kasvipuutarhaan. Lisäksi kävimme snorklaamassa. New Caledonia on entinen Ranskan siirtomaa ja siellä puhutaan edelleen yleisesti ranskaa. Olin etukäteen hieman huolissani saaren ranskalaisvaikutteisesta kulttuurista, mutta toisin kuin normaalit ranskalaiset yleensä, paikallisasukkaat olivat todella ystävällisiä ja rentoja - ja puhuivat myös yllättävän hyvin englantia. 

Lifou Island, New Caledonia

Viimeinen kohde oli New Caledonian pääkaupunki Noumea, joka on saarista ehdottomasti kehittynein ja siellä on myös suhteellisen vilkas turismi. Kävelimme kaupungilla ja söimme mahtavan lounaan Le Roof -ravintolassa, lisäksi kävimme vaeltamassa läheisessä Ouen Toro -kansallispuistossa. 

Ouen Toro -kansallispuisto, Noumea, New Caledonia

Lisää matkakuvia Facebookissa: South Pacific Cruise, April 2014

Lopuksi vielä hauska video risteilystä (by Carnival Cruise Lines; toimii vain tietokoneella). 

Oli hieman haikea fiilis palata tropiikista takaisin Sydneyyn ja opintojen pariin. 10 päivän aikana ehti myös hyvin tottua all inclusive -elämään ja palveluun: huone siivottiin kaksi kertaa päivässä, joka ilta sängylle oli taiteiltu erilainen eläin pyyhkeistä, ruokaa sai mihin aikaan tahansa, jne. Pakko päästä uudelleen risteilylle, esim. Karibialle. Tosin Jasonin äidin kokemusten mukaan siellä on koko ajan liian kuuma, saarilla ei ole mitään nähtävää ja siellä myydään vain jotain krääsää. Eli kuulostaa siis juuri itselleni sopivalta ja mielenkiintoiselta kohteelta! ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti