keskiviikko 27. helmikuuta 2019

MACq 01 - Tarinoiden hotelli Hobartissa asetti uuden standardin

Hobartin mini-häämatkamme hotellivalinta osui vähintäänkin nappiin. MACq 01-hotelli tarjosi tyylikästä luksusta, mutta ennen kaikkea kiehtovia tarinoita. Tämä hotelli asetti uuden standardin!


Raikas meri-ilman tuulahdus Hobartin satamassa kantaa mukanaan tuhansia kiehtovia tarinoita. Hobartin värikkään hurja historia kätkee sisäänsä tarinoita niin hirttämisistä, rakkaudesta, valaanpyynnistä kuin roihuavista liekeistä. Nämä tarinat ovat kohdattavissa MACq 01 -hotellissa, heti sisäänkäynnistä lähtien. Kuulostaako sopivalta hotellivalinnalta mini-häämatkalle? Ehdottomasti! 


MACq 01 -hotellin nimi tulee sen sijainnista Macquarie Wharf -satamalaiturissa. Hotellin entisellä paikalla ollut vaja tunnettiin nimellä Macquarie 1. Hotellin tyylikäs aula esittelee Australian alkuperäisväestön taidetta, ja sen keskus on ympyränmuotoinen takka. Sisäänkirjautuminen hoitui helposti ja nopeasti. Henkilökunnan tarjoilemaa virkistävää jääteetä siemaillessamme saimme myös yllättäen kuulla, että sviittiimme kuuluu Butler eli huonepalvelija. Tätä emme olleet varausta tehdessämme tajunneetkaan. 


Hotellin kaikki huoneet ja sviitit on nimetty tasmanialaisten henkilöhahmojen mukaan. Butlerimme johdatti meidät "Taffy the Bee Man" -sviittiimme. Tämä mehiläismies on kuulemma ollut eräs Tasmanian kuuluisimpia hahmoja. Hän eli onnellista ja rehellistä elämää, mutta yllättäen hänet murhattiin, eikä tekijän jäljille koskaan löydetty. 


Sviitti on sisustettu mehiläismies mielessä. Tyylikäs musta, neutraalit värisävyt ja messinki antavat huoneelle viettelevän luksuksen tunteen. Butlerimme johdatti meidät valtavalle vihermattoiselle parvekkeelle, josta avautuu upeat näkymät merelle ja Hobartin kaupungin ylle. Huone-esittelyn päätteeksi Butlerimme kollega saapui paikalle tarjoillen meille samppanjalasilliset mini-häämatkamme kunniaksi. Mikä täydellinen ajoitus - ja yllätys! Siemailimme tervetuliaismaljat parvekkeella merimaisemia ihaillen onnesta hykertäen. Täydellistä! Yksityiskohdilla on todellakin merkitystä. Minibaari koostui lähinnä tasmanialaisista tuotteista, Sud Polairen valmiiksi sekoitetuista cocktaileista ja asianmukaisista cocktaillaseista. Ihastuimme erityisesti sviittimme kannettaviin Bosen kaiuttimiin, joissa on langaton Bluetooth-yhteys, joten niillä voi toistaa musiikkia lähes mistä tahansa laitteesta. Todella näppärää laittaa oma Spotify soimaan ja nauttia aamukahvit muhkeassa sängyssä. 

Butler oli yllättävä bonus, eräänlainen sviittiin kuuluva assistentti. Hänen apunsa tuli myös tarpeeseen, sillä metsäpalojen takia suunnittelemamme vaellusreitti olikin suljettu ja meidän piti löytää vaihtoehtoinen kohde. Butler teki taustatyötä dinnerimme aikana, ja huoneeseen palatessamme meitä oli odottamassa vaihtoehtoinen kohdesuositus, Cape Hauy, minne suuntasimmekin seuraavana aamuna. 


Kylpyhuone oli todella tilava ja dramaattisen musta. Hulppean kylpyammeen lisäksi käytettävissä on kaksois-pesualtaat ja erillinen suihku. Kylpyhuoneen yhteydessä on myös erillinen matkatavaroiden säilytys- ja pukeutumistila. Voisiko tänne jäädä asumaan? 


Vaikka hotellin hississä kuulee äänien puhuvan, karmivista kummitustarinoista ei tarvitse olla huolissaan. Tarinoiden luksushotellin toteutus on elegantti ja viettelevän tyylikäs. Jokaista yksityiskohtaa myöten MACq 01 on yhtä persoonallinen kuin Hobartin kaupunki itsekin. 

Hotelli järjestää myös Storytelling -kierroksia, jotka ovat maksuttomia hotellivieraille ($20 muille). Osallistuimme mielenkiintoisille Hidden Hobart ja Waterfront Wapping -kierroksille, jotka toivat Hobartin tarinat ja henkilöhahmot eloon kiehtovan konkreettisella tavalla. 


MACq 01
18 Hunter Street
Hobart TAS 7000
www.macq01.com.au


Lisää Hobartin matkavinkkejä löydät Wowanders-matkapäiväkirjastani


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 
Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Blogit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti