Sydney kaupunkiopas

Australian suurin kaupunki Sydney on yksi maailman suosituimpia kaupunkeja, eikä suotta. Miljoonakaupungin tunnelma ja kilometrejä pitkä rantaviiva luovat ainutlaatuista kontrastia valovoimaiseen kaupunkiin, joka on tunnettu urheilusta, festivaaleista ja ikonisista maamerkeistä. Sydneyn nähtävyydet 


Sydneyn kuuluisiin maamerkkeihin kuuluvat klassisen upea
Sydneyn oopperatalo ja mahtipontinen Harbour Bridge -silta. Circular Quayn alueelta kannattaa poiketa myös historialliselle The Rocks -alueelle, josta löytyy pubeja, baareja ja ravintoloita. Tutustu Royal Botanic Garden -puutarhaan, jossa voit ihailla australialaista ja ulkomaalaista kasvillisuutta ja unohtaa kokonaan olevasi miljoonakaupungin keskustassa. Rentoudu kaupungin itärannikon maailmankuuluisilla hiekkarannoilla - suosituimmat rannat ovat Bondi ja Manly, mutta hieman loitompaa löydät myös paikallisten suosikit. Rannikolle kannattaa suunnata ympäri vuoden, sillä rannikkokävely Bondin ja Coogeen välillä on ehdottomasti kaupungin upein reitti. Talvella reitin varrella voi hyvällä tuurilla bongata valaita. 

Lue lisää:

Kaupungin joukkoliikenne on kattava, mutta ruuhkilta ei voi välttyä. Liput maksetaan Opal-matkakortilla tai luottokortilla.Ruokakulttuuri Sydneyssä 


Moderni australialainen keittiö - Australialainen ruoka on monipuolista ja monikulttuurista, sillä ruokakulttuuriin on vaikuttanut sekä englantilaisten siirtomaaisäntien ruokaperinne että muiden maahanmuuttajien ruokakulttuurit. Australialainen keittiö onkin todellista fuusioruokaa, ja huippukokit yhdistelevät taidokkaasti eri maiden perinteitä. Itä kohtaa lännen, ja pohjoinen etelän makuhermoja kutkuttavalla tavalla. Sydneyssä rakastetaan ruokaa, ja mitä tahansa suosikkiruokaasi etsit, löydät sen täältä! 

Merenelävät
Sydneyllä on läheinen yhteys mereen, minkä ansiosta kaupungista saa herkullista merenelävistä valmistettua ruokaa, lukuisin eri tyylein ja mauin tarjoiltuna.  


Kahvilakulttuuri
Sydneyssä rakastetaan hyvää kahvia. Kahvilakulttuuri on viime vuosina ottanut suuren harppauksen eteenpäin ja nykyisin kahvilaatujen valikoima on päätähuimaava. Tilaa kupillinen suosikkiasi ja ihaile kaupungin merimaisemia. 

Viini ja olut
Sydneyn alueella tuotetut viinit ja craft beer -oluet ovat kuuluisia maailmallakin. Huomioi, että alkoholia ei yleensä myydä ruokakaupoissa, vaan erillisissä alkoholimyymälöissä. Lähialueet 


Blue Mountains Parin tunnin ajo- tai junamatkan päässä sijaitsee tämä maalauksellisen jylhä vuoristo, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Sopii hyvin päiväretkeksi.


Hunter Valley - Yksi Australian tunnetuimpia viinialueita, josta löytyy yli 150 viinitilaa. Alue on tunnettu erityisesti Semillon -valkoviinistään. Sopii hyvin päiväretkeksi.Southern Highlands - Pittoreski Southern Highlands on vielä ehkä tuntematon, mutta vahvasti noususuhdanteessa oleva viinialue Sydneyn lähialueella. Alueen hurmaavat pikkukaupungit ovat kuin suoraan entisajan elegantista Englannista. Lisäksi alueella on huikeita vesiputouksia. Sopii hyvin päivä- tai viikonloppureissuksi.Port Stephens - Kahden ja puolen tunnin matkan päässä Sydneystä löydät nämä tyrmäävän upeat, hiekkarantojen ja -dyynien ympäröimät lahdet.Canberra - Kompromissiratkaisuna syntynyt Australian pääkaupunki on tarkkaan suunniteltu ja se sijaitsee keskellä tyypillisiä australialaisia "bushland"-maisemia. Moderni kaupunki on mainettaan mielenkiintoisempi, ja lisäksi sen lukuisissa museoissa ja gallerioissa voi tutustua Australian historiaan ja kulttuuriin.
Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti