sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Makumatkalla Tomi Björckin Blanca-ravintolassa Sydneyn Bondi Beachilla

Kävimme testaamassa suomalaisen julkkiskokin Tomi Björckin uuden Blanca-ravintolan Sydneyn Bondi Beachilla. 10 ruokalajin maistelumenu oli jännittävän herkullinen sekoitus itää ja länttä. Vahva suositus!


Tomi Björck on kenties Suomen tunnetuin kokki, ja hän on tuttu nimi myös Sydneyn foodie-piireissä. Björckin ansioluettelo on vakuuttava: hän työskenteli aikaisemmin Sydneyn ikonisessa Quay-ravintolassa, jonka jälkeen hän palasi Suomeen ja avasi ketjun ravintoloita Helsinkiin ja Tukholmaan. Lisäksi hän on mm. toiminut Master Chef -ohjelman päätuomarina ja julkaissut useita keittokirjoja. Rakkaus Australiaan toi Björckin perheineen takaisin Sydneyyn, ja tammikuun lopulla hän avasi yhdessä Samuel Colen kanssa Blanca-ravintolan Sydneyn Bondi Beachille. 

Paljon itsekin matkusteleva Björck on hakenut inspiraatiota ravintolan tyyliin maailmalta. Minimalistisen moderni ravintola on värimaailmaltaan tyylikkään musta-valkoinen. Se hyödyntää toimivasti erikorkuisia pöytiä ja tuoleja luoden monitasoisen tilan, joka täyttää pienemmän tilan mukavasti ilman tungosta ja luo samalla kutsuvan ruokailutilan, joka on samanaikaisesti sekä yksityinen että yhteisöllinen. Björck ja Cole kuvailevat Blancaa kankaaksi, jossa diversiteetti ja matkat yhdistyvät. 


Normaalin menun lisäksi Blanca tarjoaa seitsemän ja kymmenen ruokalajin maistelumenut, joista on myös tarjolla kasvisversiot. Olimme jo etukäteen päättäneet, että halusimme testata koko kymmenen ruokalajin kokonaisuuden. Blanca käyttää kestäviä australialaisia tuotteita ja yhdistää taidokkaasti Japanin ja Välimeren makumaailmoja luoden jännittävän herkullisia ruokalajeja, kuten bonito-pastrami yuzu-soijakastikkeella, pehmeäkuorinen taskurapu XO-majoneesilla ja mausteisella punakaalilla sekä kiinalaiset makkarakroketit harissa-kastikkeella. Maistelumenun kanssa ei valitettavasti ollut tarjolla kokonaisuuden kanssa yhteensovitettuja viinejä, mutta pystyimme helposti rakentamaan oman wine pairingin. Aloitimme illan lasillisilla Orangen viinialueen kuohuviiniä, jonka kanssa nautimme ensimmäiset kolme ruokalajia. Loput pääruoat nautimme Mornington Peninsulan viinialueen Pinot Gris -valkoviinin kanssa. Päädyimme tähän itsellemme hyvin epätyypilliseen viinivalintaan tarjoilijamme suosituksesta, ja hän antoi meidän myös maistaa viiniä. Tämä hyvin erilainen Pinot Gris mätsäsi aivan mainiosti kaikkien ruokalajien kanssa. Kymmenen ruokalajin kokonaisuus huipentui kahteen jälkiruokaan, jotka nautimme yllättäen erinomaisen saken kanssa. 


Blanca avasi ovensa tammikuun lopulla ja se on saanut varsin lämpimän vastaanoton Sydneyn foodie-piireissä, ja esim. Concrete Playground -sivusto on nimennyt Blanca maistelumenun Sydneyn kymmenen parhaan alle $100 dollarin degustation-dinnerin joukkoon. Blanca tarjosikin varsin erinomaista vastinetta rahalle; kymmenen ruokalajin maistelumenu maksoi $85 dollaria/henkilö ja koko lysti juomineen yhteensä $311 dollaria meiltä kahdelta. Kokonaisuus oli ehdottomasti herkullisen luova makumatka, jonka kruunasi ensiluokkainen ja asiantunteva palvelu ja lämmin tunnelma. Jäi ainoastaan nälkä palata ravintolaan pian uudestaan.

Blanca Bar & Dining
4/75-79 Hall Street, Bondi Beach NSW 2026


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti