sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Freycinetin kansallispuisto Tasmaniassa - Graniittikallioita ja valkoisia hiekkarantoja

Freycinetin kansallispuisto Tasmanian itärannikolla on ehdottomasti patikoijan unelma. Teimme mahtavan vaellusreissun jylhissä kalliomaisemissa yhdelle maailman parhaimmiksi nimetyistä rannoista. Ja mitkä maisemat reissu tarjosikaan!


Teimme Hobartista päiväreissun Freycinetin kansallispuistoon. Parin tunnin ajomatkan päässä Hobartista sijaitseva kansallispuisto on ehdottomasti patikoijan unelma. Alue on tunnettu jylhästä maastostaan ja erikoisista vaaleanpunaisista graniittikallioistaan. Kansallispuistossa on tarjolla useita erilaisia kävelyreittejä, joista meidän kohteeksemme valikoitui suosittu Wineglass Bay -lahti.


Aloitimme vaellusreissumme Freycinetin kansallispuiston lähtöpaikalta, josta suuntasimme The Hazards -vuoristoalueelle kohti Wineglass Bayn näköalatasannetta, josta jatkoimme matkaa kohti Wineglass Bay -lahtea. Reitti tarjoaa hyvin monimuotoiset maisemat ja lisäksi alueella on läsnä erilaisia harvinaisia kotoperäisiä kasvi- ja eläinlajeja. Matkalla saimme kuulla lintujen laulua, mutta emme kuitenkaan bonganneet muita otuksia kuin pari liskoa. Reitti on paikoitellen melko kivikkoinen, joten kannattaa laittaa tukevat kengät jalkaan. Muutamat turistit tosin näyttivät selviytyneen patikoinnista ihan rantasandaaleissa, ja reissu kyllä soveltuu ihan kaikentasoisille vaeltajille, erityisesti näköalapaikalle asti. Ikoninen Wineglass Bay onkin yksi suosituimmista vaelluskohteista Freycinetin kansallispuistossa.Jos maisemat olivat upeat matkan varrella, olivat ne vähintäänkin yhtä huimaavat päämäärässämme. Useat matkailusivustot ovat nimenneet Wineglass Bayn jopa koko maailman parhaimpien rantojen joukkoon. Olipa ranking mikä hyvänsä, valkoisen hiekan täydellinen kaari ja kirkas turkoosi meri todellakin tarjoavat ensiluokkaisen uimapaikan sekä silmiä hivelevät maisemat The Hazards -vuoristolle. Kannattaa pitää silmät tarkkana myös delfiinien varalta. Vaellusreissuun meiltä kului noin pari tuntia suuntaansa, lisäksi rentouduimme rannalla puolisen tuntia syöden eväät ja vilvoitellen meressä.Ja kyllä, muodoltaan Wineglass Bay todellakin muistuttaa viinilasia. Vaikka itse viiniä ei olekaan tarjolla, puutostilasta Tasmaniassa ei tarvitse olla huolissaan. Saarelta löytyy nimittäin useita viinialueita, ja mekin huristelimme useiden viinitilojen poikki Swansean alueella Hobartin ja Freycinetin välimaastossa. Tällä kertaa meillä ei valitettavasti ollut aikaa tutustua viinitiloihin, mutta niiden pariin palaamme varmasti seuraavalla Tasmanian reissulla. 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa:

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi kun tuli ikävä Tasmaniaan. Sinne pitäisi lähteä lähivuosina uudestaan ja taas ajan kanssa. Tämänkin vaelluksen tekisin ihan mielellään uudestaankin. Vesi oli kyllä ihan jäätävää kun on ensin hiki hatussa hikoillut mäen ylös ja alas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasmania todellakin hurmasi ensi hetkestä lähtien. Pieneen saareen mahtuu niin paljon näkemistä, tosiaan ajan kanssa päästävä uudestaan. Meillä oli vaelluksella ihan samat fiilikset - hiki virtasi, mutta merivesi oli sitten ihan jääkylmää. :)

      Poista