torstai 2. helmikuuta 2017

Hobart - Tasmanian hurmaava pääkaupunki

Pidennetyn viikonlopun reissu Hobartiin Australia-päivän kunniaksi oli ensikosketukseni Tasmaniaan. Tasmanian pääkaupunki Hobart hurmasi jylhän karulla luonnollaan. Tästä pienestä satamakaupungista löytyi lisäksi boheemi taideyhteisö ja herkullista seafoodia. Reissu olikin varsin onnistunut, sillä mukana matkassa ollut anoppikin pysyi kontrollissa. 


Tasmania - kuin Australia pieniskoossa, mutta silti erilainen. Tasmanian pikkuruinen pääkaupunki Hobart teki välittömästi lähtemättömän vaikutuksen rennon boheemilla elämäntyylillään ja luonnon karulla kauneudellaan. Se oli kuin pieni söpö kalastajakylä mielenkiintoisine taideyhteisöineen valtavan vuoren kupeessa. 

Hobartin tunnetuin maamerkki on 1270 metrin korkeuteen kohoava Mount Wellington -vuori, jonka juurelle kaupunki on rakennettu. Vuoren huipulle johtaa noin 20 kilometrin pituinen kapea ja mutkainen tie, mutta huipulta avautuvat huikeat näkymät palkitsivat tuon hieman vaivalloisen ajomatkan. Korkeutensa takia vuoren huipulla oli selkeästi viileämpää kuin alhaalla kaupungissa, joten sinne suuntaavan kannattaa pukeutua lämpimästi. Vuoren huippu voi kuulemma kesälläkin saada lumipeitteen, ja huippu on usein pilvien ja sumun peitossa. 


Hobartilla on läheinen yhteys mereen, minkä ansiosta kaupungista saa todella tuoretta seafoodia monin eri tavoin valmistettuna. Voin sanoa yhtään liioittelematta, että söin Hobartissa elämäni parhaat osterit. Seafoodin ystävien kannattaa ehdottomasti käydä illallisella ikonisessa Drunken Admiral -ravintolassa, jonka on ollut menestyksekkäästi toiminnassa jo vuodesta 1979 lähtien. Ravintola tarjoaa sekä herkullista seafoodia että mielenkiintoista merellistä tunnelmaa, niin sijaintinsa kuin sisustuksensa puolesta. 


Hobartin ehdoton ykköskohde on Museum of Old and New Art, eli tuttavallisemmin MONA. Kyseessä  on maailmanluokan taidemuseo, jossa kannattaa vierailla vaikka ei taidefani olisikaan, museo oli nimittäin jotain aivan omaa luokkaansa. Maanalaisessa museossa vanha ja uusi taide ovat häkellyttävässä sekamelskassa keskenään. MONA oli sekä provokatiivinen, häiritsevä että mukaansatempaava, ja väittäisin sen olevan koko Australian mielenkiintoisin museo. 


Teimme Hobartista myös päiväreissun Tasmanian itärannikolle Freycinetin kansallispuistoon, josta teimme muutaman tunnin vaellusretken Wineglass Bay -lahdelle. Matkalla saimme ihailla silmiä hiveleviä jylhiä maisemia, koskemattomia hiekkarantoja ja monin paikoin kivikkoista rannikkoa. 


Olin jossakin mielenhäiriössä pyytänyt matkalle mukaan myös anopin hänen ystävättärensä kanssa, joten katastrofin ainekset olivat valmiina. Onnistuimme kuitenkin pitämään valtasuhteet itsellämme ja anopin siten kontrollissa. Olimme varanneet auton, ottaneet etukäteen selvää matkakohteesta ja tehneet illallisvaraukset etukäteen. Leidit suostuivat jopa tulemaan mukisematta mukaamme gastropubiin nauttimaan Australia-päivän tunnelmasta, ja vaellusreissumme ajaksi he osallistuivat hotellin järjestämälle päiväreissulle Maria Island -saarelle. Hobartin reissu olikin, ihme kyllä, kaikin puolin erittäin onnistunut, ja Tasmania jätti palavan halun sydämeen palata sinne pian uudestaan. 


Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka tarkoituksena on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat Muru MouTravelloverblogi ja SkimbacoTervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

12 kommenttia:

 1. Heh, nauratti nuo maininnat anopista, joka pysyi kontrollissa.. :D Tasmania olisi kyllä ihana kohde jonain päivänä. Näemmä siellä museossa oli Yayoi Kusaman näyttelyä, samaa on nyt Helsingissäkin, se on ihan huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sonja! Olen matkustanut anopin kanssa kerran aikaisemmin, minkä jälkeen totesin että se oli samalla myös viimeinen reissu hänen kanssaan. No, onneksi tällä kertaa meni paremmin. Avain onnistuneeseen reissuun näyttäisi siis olevan valtasuhteiden pitäminen itsellään. ;) Tasmania oli kyllä aivan ihana kohde, suosittelen lämpimästi! Kusaman "Dots Obsession" oli mukava yllätys museossa, olinkin nähnyt aikaisemmin kavereiden ja blogikollegoiden kuvia IG:ssa Helsingin näyttelystä ja ne näyttivät todella upeille.

   Poista
 2. Kivalta kuulostava reissu ja extra pisteitä että matkustit anopin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Aikaisempi reissu anopin kanssa oli täysi katastrofi, joten odotukset olivat matalalla, haha. ;) Onneksi tällä kertaa onnistuin pitämään valtasuhteet itselläni ja kaikilla oli mukava reissu.

   Poista
 3. Mä olen vähän miettinyt käyntiä Tasmaniassa ensi vuodelle. Lähinnä tarkoitus olisi lähteä Uuteen-Seelantiin, mutta samalla vaivalla voisi varmasti tutustua muutenkin tuohon maailmankolkkaan. Eniten olen tutkinut Tasmanian luontokohteita, mutta kiva tietää, että myös Hobart vaikuttaa tutustumisen arvoiselta kaupungilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, Uuden-Seelannin valloitus kuulostaa aivan huikealta! :) Tule samalla myös tänne Ausseihin, jos sinulla vain on mahdollisuus. Tasmaniassa on tosiaan aivan ihania luontokohteita, ja Hobart kyllä suorastaan yllätti mielenkiintoisuudellaan.

   Poista
 4. Olen kuullut Hobartista paljon hyvää, ja tämä postaus vain vahvisti sitä, että kyllä tuonne pitää joskus mennä itsekin! Hyvä juttu, että anoppi ei pilannut teidän reissua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Terhi! Olin itsekin kuullut Hobartista paljon hyvää, mutta silti tuo pikkuinen kaupunki pääsi suorastaan yllättämään karulla kauneudellaan ja mielenkiintoisuudellaan, voin suositella lämpimästi. Edellinen reissu anopin kanssa oli täysi katastrofi, mutta onneksi tällä kertaa kaikilla oli mukava reissu. :)

   Poista
 5. Tästä postauksesta tuli kotoisa olo Kusaman näyttely vuoksi :-D Hobart olisi varmasti hyvä yhdistää Australian lomaan, kun sen saisi joskus aikaiseksi. Elättelen toivetta, että olisi parin vuoden päästä ajankohtainen samalla kun kiertäisi koko pallon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, maailmanympärimatka kuulostaa aivan huikealta!! :) Tasmaniassa oli tosiaan karua kauneutta, vähän kuin olisi ollut Lapissa, ja Hobart kyllä suorastaan yllätti mielenkiintoisuudellaan. Kusaman "Dots Obsession" oli mukava yllätys museossa. Olinkin nähnyt kavereiden ja blogikollegoiden kuvia IG:ssa Helsingin näyttelystä ja ne näyttivät todella upeille.

   Poista
 6. Taas yksi merkki sitä, miten maailma sittenkin on pieni: samoja Kusaman palloja kävin katsomassa pari viikkoa sitten Helsingissä kuin sinä aivan toisella puolella maapalloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin!! :) Kusaman "Dots Obsession" oli mukava yllätys museossa, olinkin nähnyt kavereiden ja blogikollegoiden kuvia IG:ssa Helsingin näyttelystä ja ne näyttivat todella upeille.

   Poista