tiistai 14. helmikuuta 2017

Distrikt ja citizenM - Kaksi hotellisuositusta New Yorkiin

New York on tunnetusti kallis kohde, ja se näkyy erityisesti hotellien hinnoissa. Hyvän hinta-laatusuhteen löytäminen on haastavaa; tarjonta on valtava ja tasoltaan vaihteleva. Hinta ei välttämättä edes takaa laatua, sillä kalliimmassakin hotellissa voi olla kehnot puitteet tai pahimmassa tapauksessa luteita. 

Horror-hotellitarinat mielessämme käytimme aikaa hotelliemme valintaan. Majoituimme New Yorkissa sekä lomamme alussa joulun alla viisi yötä että lomamme lopussa uuden vuoden jälkeen kolme yötä, ja halusimme kokeilla kahta eri hotellia. Rakastamme persoonallisia boutique-hotelleja, ja koska olimme ensikertalaisia New Yorkissa, kriteerinä oli myös keskeinen sijainti Times Squaren läheisyydessä. Lisäksi halusimme mahdollisimman romanttiset, tyylikkäät ja laadukkaat puitteet, kuitenkin budjettimme rajoissa. Kävimme netissä läpi erilaisia hotellien listauksia ja luimme arvosteluja sekä vertailimme hintoja eri sivustojen kautta. Päädyimme lopulta kahteen hyvin erilaiseen boutique-hotelliin, joihin teimme varaukset elokuussa. Taustatyö sekä varausten tekeminen hyvissä ajoin kannatti, sillä molemmat hotellit osoittautuivat hinta-laatusuhteeltaan varsin erinomaisiksi. 

Distrikt Hotel 

Hotelli sijaitsee Midtownin sydämessä, Broadwayn ja Times Squaren läheisyydessä, mutta hotelli oli kuitenkin rauhallinen. Tyyliltään  se on minimalistinen ja maanläheiset sävyt luovat suorastaan hyvin skandinaavisen vaikutelman. Lukuisat Manhattan-teemaiset taideteokset tuovat kuitenkin New Yorkin tuntua heti aulasta lähtien. Vastaanotto on auki 24h ja palvelu oli asiantuntevaa ja ystävällistä. Lisäksi hotellissa on tarjolla normaalit palvelut, kuten pesula, kuntosali ja huonepalvelu. Ilmainen wifi sisältyi myös hintaan. Aulan ravintola tarjoaa aamiaista sekä bistro-tyylistä lounasta ja illallista sekä erinomaisia cocktaileja, aamiainen ei kuitenkaan sisältynyt huoneemme hintaan. Majoituimme Deluxe King -huoneessa, joka oli ihanan tilava. Huoneesta oli myös jonkinlainen näkymä kaupungin ylle. 

Hotelli ei ollut järisyttävän persoonallinen, mutta ehdottomasti plussaa rauhallisuudesta, mukavuudesta ja tilavasta huoneesta. 

Distrikt Hotel
342 West 40th Street, New York, NY 10018, USA
2 henkilön huone alkaen 163 USD*


citizenM 

Hotelli sijaitsee aivan Broadwayn ja Times Squaren kulman takana. Kyseessä on moderni hotellikonsepti, joka rikkoo perinteisiä hotellien kliseitä. Se on tavallaan kuin moderni hostelli, tosin huoneet on suunniteltu kahdelle henkilölle. Huoneet ovat pieniä ja kompakteja ja ne on suunniteltu lähinnä nukkumista varten. Hotellin kutsuva aula ja sen baari ovat kuin olohuone, jossa voi rentoutua ja tavata muita matkailijoita. Hotelli on tyyliltään ihanan funky, jossa on lukuisia persoonallisia tarkkaan harkittuja yksityiskohtia. Hotellissa ei ole varsinaista vastaanottoa vaan näppärä "self check in/out" -systeemi,  tosin virkailijat ovat tarvittaessa avustamassa 24h. Hotellissa on lisäksi kuntosali, ja ilmainen wifi sisältyi myös hintaan. Huoneessa on tabletti, jolla voi säädellä huoneessa niin TV:tä, valoja, ikkunaverhoja kuin herätyksiä. Aulan baari on avoinna 24h ja tarjolla on aamiaista sekä pikkupurtavaa ja drinkkejä. Testasimme aamiaisen lähtöaamuna ja se osoittautui aivan mainioksi. Lisäksi hotellissa on kattobaari, josta avautuu näkymät Times Squaren ylle. Palvelu oli asiantuntevaa ja ystävällistä. 

Huone oli pieni mutta toimiva ja mukava, plussaa todella persoonallisesta tyylistä ja mainiosta aamiaisesta. 
citizenM 
218 West 50th St, New York, NY 10019, USA
2 henkilön huone alkaen 173 USD* 


* Mainitut hinnat ovat suuntaa-antavia, koska New Yorkin hotellien hinnat vaihtelevat paljon jopa kuukaudesta toiseen. 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti