tiistai 31. toukokuuta 2016

Craft beer tour of Brisbane

Aussiolut on paljon muutakin kuin Foster's, Tooheys New tai muut peruslagerit. Craft beer -buumi on vahvassa noususuhdanteessa myös täällä Down Underissa, ja hyvä niin. Huhtikuisella Brisbanen reissullamme suuntasimme craft beer -olutkierrokselle paikallisoppaidemme, Suuri Seikkailu -blogin maailmanmatkaajien johdattamina, ja missiona oli löytää kaupungin mielenkiintoisimmat pubit. 

Bacchus Brewing Co, Capalaba

Pienpanimoissa olutta tehdään käsityönä, lisäksi pieniä oluentekijöitä yhdistää kokeilunhalu. Myös Brisbanessa oluen tarjonta on monipuolistunut huikeasti aivan viime vuosina. Raaka-aineissa korostuvat kotimaisuus ja laadukkuus, ja suunta näyttää olevan mitä kokeilullisempiin oluihin. Usein olueen lisätään myös jotain raaka-ainetta, joka ei sinne oikeastaan edes kuulu, kuten kahvia tai vaikkapa jauhettua kengurua. Miltä kuulostaa?  

Brisbane Brewing Co, West End

Craft beer -oluet ovat erityisesti Jasonin ja AJ:n suuri mielenkiinnon kohde ja nörtteilyn aihe. Pienpanimo-oluita arvostaakseen ei kuitenkaan tarvitse olla mikään olutnörtti tai hipsteri. Belgiassa asuessani tuli itseoppineesti erikoistuttua paikalliseen tuotantoon (kippis vaan tytöille!), ja Australian vuosina on tullut laajennettua skaalaa vähitellen maistelemalla jos jonkinlaista olutta - myös sitä kengurulla maustettua. Craft beer -pubit ja panimot ovat myös todella kotoisia olohuoneen jatkeita, missä on mukava viettää vaikkapa iltapäivää ystävien kanssa. Usein tarjolla on myös ruokaa, ja paikalle ovat tervetulleita niin koirat kuin lapsetkin. 

Archive Beer Boutique, West End

Brisbanessa asuessamme ihastuimme kaupungin monipuoliseen craft beer -oluttarjontaan ja niihin lukuisiin kotoisiin pubeihin, joissa rentouduimme usein iltapäivisin ja iltaisin, koska kotona oli liian kuuma. Huhtikuisen Brisbanen reissumme ensimmäinen etappi oli olutkierros paikallisoppaidemme kanssa - first things first! Saimme huomata, että reilun vuoden aikana pienpanimorintamalla oli Brisbanessa tapahtunut paljon ja tarjonta oli laajentunut entisestään.

Tippler's Tap, South Bank

Craft beer -oluita kannattaa rohkaistua kokeilemaan, vaikka ei erityinen oluen ystävä olisikaan. Tässä tulevat Brisbanen olutkierroksemme omat suosikkipaikkani: 

Bloodhound, Fortitude Valley

Mission accomplished! 

Jos haluat pysyä oluttrendien huipulla, voit tsekata tästä listauksesta vuoden parhaimmat, oudoimmat ja kiistanalaisimmat aussioluet.  

AJ muuten ehti kokeilla reilun puolen vuoden aikana Australiassa kunnioitettavat 230 erilaista aussiolutta, voit käydä lukaisemassa hänen kommenttinsa ja suosikkioluensa heidän Suuri Seikkailu -blogistaan täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti