tiistai 17. toukokuuta 2016

Anzac Day long weekend in Brisbane

Huhtikuun lopulla vietimme Anzac Day -päivän pitkän viikonlopun Brisbanessa. Entinen kotikaupunkimme hurmasi meidät jälleen ja saimme sekä fiilistellä entisillä suosikeillamme että kokea myös paljon uutta - siitä pitivät huolen paikallisoppaamme, Suuri Seikkailu -blogin takaa löytyvät maailmanmatkaajat.  


Anzac-päivä eli Australian ja Uuden-Seelannin joukkojen juhlapäivä on merkittävä kansallinen juhlapäivä ja myös kansallinen vapaapäivä. Muutamaa viikkoa aikaisemmin bongasimme edulliset lennot Brisbaneen, joten päätimme suunnata entiseen kotikaupunkiimme pitkän viikonlopun viettoon sekä moikkaamaan samalla bloggaavaan suomalalaispariskuntaa, joihin meillä oli ilo tutustua aikaisemmin tänä vuonna Sydneyssä. Oih, kunpa voisin itsekin yhdistää matkailun ja työelämän vastaavalla tavalla kuin he! 

Anzac-päivää vietetään 25. huhtikuuta, Gallipolin maihinnousun (v. 1915) alkamisen vuosipäivänä. Varhain aamulla, jolloin Gallipolin maihinnousu alkoi, pidetään juhlajumalanpalveluksia, ja myöhemmin aamupäivällä suurimmissa kaupungeissa järjestetään lisäksi seremoniallisia marsseja. Viime vuonna 100. Anzac-päivän kunniaksi osallistuimme Camp Gallipoli -leirille, ja täytyy myöntää että tällä kertaa oli varsin mukava herätä Anzac-päivän aamuun hotellin sängystä. Seurasimme Anzac-päivän seremonioita hotellihuoneen TV:n välityksellä - sekä Jasonin hoilottaessa armeijalaulujen mukana. 
"Once a jolly swagman camped by a billabong,
Under the shade of a Coolibah tree,
And he sang as he watched and waited till his billy boil,
You'll come a Waltzing Matilda with me."
The Shrine of Remembrance; Anzac Square, Brisbane

Oli ihanaa ottaa viikonloppu rennosti, hengailla ystäviemme kanssa, ja nauttia Brisbanen kaupungin tunnelmasta. Ihastuimme Brisbanessa asuessamme kaupungin vibranttiin ja monipuoliseen kahvila- ja ravintolakulttuuriin sekä moniin mielenkiintoisiin craft beer -baareihin. Suuntasimme heti ensimmäisenä craft beer -olutkierrokselle paikallisoppaidemme johdattamana - tästä tarkemmin seuraavassa blogikirjoituksessa lisää. Tässä lisäksi muita reissumme kohokohtia: 

Nautimme ihanan brunssin aivan kaupungin keskustassa, hieman epämääräisen näköisen kujan päässä sijaitsevassa Brew Cafe & Wine Bar -kuppilassa. Olimme Brisbanessa asuessamme käyneet siellä drinkeillä, ja nyt tuli ensimmäistä kertaa testattua myös paikan brunssi, joka osoittautui todella herkulliseksi.


Brew Cafe & Wine Bar

Lower Burnett Lane 
Brisbane CBD

Sunnuntai-iltapäivänä suuntasimme Eagles Nest -kattoterassille Kangaroo Pointille ihastelemaan näkymiä kaupungin ylle ja nauttimaan lasilliset kuohuvaa rennon live-musiikin tahdittamana. Terassi on avoinna ainoastaan sunnuntai-iltapäivisin muutaman tunnin, ja se on mielestäni ainakin näköalojensa puolesta kaupungin paras kattoterassi. Paikalle kannattaa suunnata ajoissa ja suuremman ryhmän ollessa kyseessä tehdä pöytävaraus ennakkoon. 


Eagles Nest
21 Lambert Street
Kangaroo Point

Mistä saa kaupungin parhaat jälkkärit? Tämän kysymyksen kuullessaan paikallisoppaamme johdattivat meidät Mr Fitz's -jäätelöbaariin. Paikan sisustustyyli tuo mieleen 1950-luvun amerikkalaisen jäätelöbaarin, ja menun ehdoton hitti on herkullinen, käsintehty ice-cream sandwich. Tätä herkkua oli suorastaan pakko kokeilla ja olihan se aivan taivaallisen hyvää! Ja myös niin täyttävää, että sinä iltana dinneri jäi kokonaan väliin. Olet mitä syöt, jep! :) 


Mister Fitz's
1 Little Street
Fortitude Valley 

Meillä jäi Brisbanessa asuessamme käymättä The Gresham -baarissa, vaikka se olikin meidän bucket listallamme. Nyt oli aika ottaa vahinko takaisin. Baari on entinen pankki ja se on säilyttänyt kunnioitettavasti viktoriaanisen tyylinsä ja arkkitehtuurinsa. Tarjolla on aivan huikea valikoima viskejä, rommeja, viinejä ja cocktaileja.  


The Gresham Bar
308 Queen Street
Brisbane CBD 

2 kommenttia:

  1. Teillä on ollu ihana visiitti Brisbaneen. Meidänkin pitäis käydä pitkästä aikaa, miehen veli kun asuu siellä nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anna! Oli tosiaan aivan ihana reissu. Monet sanovat Brisbanea tylsäksi, mutta itse kyllä tykkään siitä niin paljon, ja kaupunki on myös kehittynyt aivan huimasti viime vuosina. Ja mahtavaa, että teillä on siellä myös paikallisopas valmiina! :)

      Poista