perjantai 27. helmikuuta 2015

Highlights of Brisbane

Vietimme mahtavat kuusi kuukautta Brisbanessa Jasonin työrotaation takia, ja halusin vielä vähän fiilistellä ja koota tähän blogikirjoitukseen Brisbanen parhaat palat. Ja niitähän riittää!

South Bank Street Beach, Brisbane

Meillä oli alusta lähtien todella positiivinen fiilis kaupungista. Brisbane on mielestäni monella tapaa kuin pienempi versio Sydneystä, tosin ihmiset ovat mukavampia ja rennompia, ja sää on parempi (pois lukien kesän ukkosmyrskyt, joista saimme myös kokea osamme). Brisbanen sijainti on myös ihanteellinen, sillä sen lähialueilla riittää nähtävää. Sunshine Coast ja Gold Coast ovat molemmat reilun tunnin ajomatkan päässä, ja lisäksi lähistöltä löytyy myös useita mahtavia kansallispuistoja sekä mielenkiintoinen Granite Belt -viinialue ja historiallinen Toowoomba ("Garden City"). Lisäksi Brisbanessa on todella vibrantti ja monipuolinen ravintola- ja kahvilakulttuuri, joka on kuulemani mukaan kehittynyt todella paljon aivan viime vuosien aikana. Kaupungissa järjestetään myös lukuisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia sekä markkinoita. 

Brisbane

Puoleen vuoteen mahtui paljon reissuja Brisbanen lähialueilla, joista onkin tullut kirjoiteltua enemmän. Mutta ehdimme toki nähdä ja kokea paljon myös Brisbanessa. Meille on muodostunut perjantaiperinne date night out, joka on oivallinen tapa palkita itsemme ja toisemme työviikon aherruksen jälkeen ja suunnata kaupungille parille lasilliselle ja dinnerille. Olen koonnut tämän blogikirjoituksen loppuun listan ravintoloista, kahviloista ja baareista, jotka ovat omia suosikkejani Brisbanessa. Monta mielenkiintoista paikkaa jäi tietysti myös kokematta, mutta ne ovat ehdottomasti to do -listalla seuraavilla Brisbanen visiiteillä. 

Olemme palanneet takaisin Sydneyyn monta kokemusta rikkaampana, ja toivon että olemme myös tuoneet palan Queenslandia mukanamme. Tavoitteena on myös jatkaa aktiivista "tutkimusmatkailua" Sydneyssä ja sen lähialueilla samaan tyyliin kuin Brisbanessa. 

Voin todellakin allekirjoittaa Queenslandin entisen sloganin: "Beautiful one day, perfect the next." 

Till the next time! 

Story Bridge, Brisbane


Ravintolat

Kahvilat:

Craft beer

Baarit:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti