perjantai 13. elokuuta 2021

Kangaroo Island - Australian Kengurusaari on luonnonrakastajan unelma

Kangaroo Island on luonnonrakastajan unelma. Saarelta löytyy villiä luontoa ja koskemattomia rantoja. Nimensä mukaisesti saarella on enemmän kenguruja kuin ihmisiä, mutta saarella on yllättävän paljon muutakin tarjottavaa. Tässä muutamia matkavinkkejä Australian Kengurusaarelle. 


Australian kolmanneksi suurin saari Kangaroo Island, suomalaisittain Kengurusaari, sijaitsee Adelaiden lähistöllä, noin 15 kilometrin päässä Etelä-Australian mantereesta. Saari on sen ainutlaatuisen luontonsa ansiosta todellinen luonnonrakastajan unelmakohde, ja se tunnetaankin Australian "Galápagossaarina". Eipä siis ihme, että saarella on enemmän kenguruja (yli 60 000) kuin asukkaita (alle 5 000). Yllättävää sen sijaan on se, miten paljon saarella on tarjottavaa. 

Noin 10 000 vuotta sitten Kangaroo Island irtautui Australian mantereesta. Nykyisin se on helpon lauttamatkan päässä Cape Jervisistä. SeaLink -lauttoja kulkee useita päivässä, ja merimatka kestää vain 45 minuuttia. Lentoteitse saari on 35 minuutin pyrähdyksen päässä Adelaidesta. 

Flinders Chasen kansallispuisto on saaren keskeisimpiä luontonähtävyyksiä ja se on erinomainen kohde nähdä paikallisia eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä. Puistossa voi tehdä eri pituisia vaellusreittejä, ja sieltä löytyy myös uimapaikkoja ja leirintäalue. Puistossa sijaitsee myös Remarkable Rocks -kivimuodostelma, joka on Kangaroo Islandin tunnetuimpia maamerkkejä. Nämä uskomattomat graniittilohkareet ovat muotoutuneet miljoonien vuosien ajan tuulen, sateen ja aaltojen voimasta. 

Seal Bay on ollut Australian merileijonapopulaation koti jo tuhansien vuosien ajan. Seal Bay Conservation Park on ainoa paikka maailmassa, missä voi nähdä näitä upeita villieläimiä aivan lähietäisyydeltä. Seal Bay on ekomatkailukohde, jonka tavoitteena on sivistää kävijöitä tämän uhanalaisen lajin suojelun tärkeydestä. Cuteness alert! 

Kangaroo Islandilta löytyy erinomaista ruokaa ja viiniä - kunhan tietää ne oikeat paikat. Kengurusaarella on kaikki herkuttelijan paratiisin edellytykset, mutta koska se on edelleen osittain melko syrjäinen maalaissaari, erityisesti ruoka voi olla paikoittain vähän sattumankauppaa. 

Foodien must-do Kengurusaarella on ehdottomasti The Oyster Farm Shop. Osterifarmi tarjoaa herkullisia paikallisia ostereita ja muita mereneläviä. Cactus -kahvila/ravintola Kingscotessa tarjoaa rennon ruokailukokemuksen. Simppeli ruokalista keskittyy korkealaatuisiin paikallisiin tuotteisiin, ja lisäksi tarjolla on paikallisia viinejä ja oluita sekä erinomaista kahvia. 

Kengurusaari on kasvava viinialue, missä on useita pieniä perheomisteisia viinitiloja, kuten The Islander EstateBay of Shoals ja Dudley Wines. Saaren tunnetuimmat viinirypäleet ovat Cabernet, Shiraz ja Chardonnay. 

Saarelta löytyy lisäksi Kangaroo Island Spirits -tislaamo, joka tarjoaa erinomaisia liköörejä, vodkaa ja giniä. Oluenystävien kannattaa tsekata Kangaroo Island Brewery -olutpanimo. 

Miltä kuulostaa uinti villien delfiinien kanssa? Kangaroo Island Marine Adventures tarjoaa tämän todella ainutlaatuisen kokemuksen. Suuri lauma delfiinejä kutsuu Kengurusaarta ympäröiviä kristallinkirkkaita ja rauhallisia vesiä kodikseen, ja ne palaavat päivittäin näille tutuille poukamille. Snorklausvälineet päälle, loiskahdus mereen - ja uteliaat delfiinit uivat luoksesi tervehtimään. Aivan uskomaton kokemus, kestävän matkailun käytäntöjä noudattaen. 

Little Sahara muodostui viimeisen jääkauden jälkeen merenpohjan kuivuessa ja jättäen jälkeensä uskomattomat hiekkadyynit. Paikka on nykyisin todellinen luonnon leikkikenttä, missä voi surffata hiekkadyyneillä tai tutustua alueeseen maastopyörällä tai mönkijällä. Kierroksemme aikana pääsimme tutustumaan alueen uskomattomaan luontoon oppaamme johdolla, bongasimme koaloita, huristelimme rannikolla, ja loppuhuipennukseksi annoimme adrenaliinin virrata hiekkadyyneillä. 

Kengurusaari kärsi pahoin viime vuoden tuhoisista maastopaloista, mutta onneksi luonto on osoittanut toipumisen merkkejä ja matkailijat ovat jälleen tervetulleita tuolle karun kauniille saarelle. 

Lisää Kangaroo Islandin matkavinkkejä löydät Wowanders -matkapäiväkirjastani

Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 
Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Blogit.fi

2 kommenttia:

  1. Seuaavaksi, kun Australiaan matkataan, on Kengurusaari ilman muuta vierailukohteena yhdessa Ulurun kanssa. Eläinhavainnot ovat matkalla ihan parasta!

    VastaaPoista
  2. Uluru ja Kengurusaari ovat molemmat todella ainutaatuisia kohteita, itsekin haluaisin kuumeisesti palata molempiin uudestaan. Kengurusaaren eläinmaailma on aivan uskomatonta eikä eläinhavainnoilta voi välttyä. Kunpa maailma pian avautuisi ja matkustaminen olisi taas turvallista! <3

    VastaaPoista