torstai 31. lokakuuta 2019

Aitutaki, Cookinsaaret - Unelmien häämatka Tyynenmeren paratiisisaarella

Henkeäsalpaavan kauniin laguunin ympäröimä Aitutakin saari Tyynenmeren keskellä on paratiisi maan päällä. Se oli täydellinen kohde unelmien häämatkallemme. 


Olimme onneksi siippani kanssa samalla aaltopituudella häämatkamme kriteerien suhteen. Halusimme jonnekin trooppiseen ja eksoottiseen paikkaan, missä emme olleet aikaisemmin käyneet. Lisäksi vedenpäällinen bungalow oli must. Bora Bora oli ollut haaveissani pitkään, mutta noin 40 tunnin matkustusaika ei houkutellut. Niinpä häämatkamme kohteeksi valikoitui Cookinsaaret, joka on huomattavasti helpomman matkan takana Sydneystä käsin. Aitutaki on muodostunut ikivanhan tulivuoren päälle. Se on nimetty yhdeksi maailman kauneimmista laguuneista, ja se saa hengen salpautumaan jo lentokoneessa kristallinkirkkaan veden värjätessä koko taivaanrannan. Näky on samalla jotenkin epätodellinen - laguuni on kuin aukko pauhaavan valtameren keskellä. 


Legendan mukaan sininen väri keksittiin Aitutakin saarella, koska sen sävyt ovat puhtaampia ja elävämpiä kuin missään muualla maailmassa. Superlatiivit eivät riitä kuvailemaan Aitutakin laguunin upeutta, ja se on varmasti yksi syrjäisimmistä ja romanttisimmista kuherruskuukauden kohteista. Mykistävän upeisiin näkymiin ei voi koskaan kyllästyä! 


Aitutakilta ei juuri aktiviteetteja löydy, mutta aika kului paremmin kuin hyvin snorklaten, kirjaa lukien, ja omatoimisilla seikkailuilla autioille saarille kajakoiden. Laguuniristeily oli lisäksi aivan mainio tapa tutustua alueeseen uudesta perspektiivistä. Risteilyn aikana kierrettiin parhaat snorklauspaikat ja katsastettiin parhaat saarekkeet. One Foot -saarella voi leimata passinsa muistoksi käynnistään. Aitutaki ja laguunin muut pienet saarekkeet tuntuvat lähes koskemattomilta ja niiden luonnollinen kauneus todellakin pääsee oikeuksiinsa. Monet sanovatkin, että Cookinsaaret ovat kuin Tahiti 20 vuotta sitten. Lomaviikon aikana tuntui, että pystyimme rentoutumaan täydellisesti ja irtautumaan kaikesta. Digitaalinen detox oli myös varsin virkistävä kokemus. En ole varma, olisinko tuntenut samoin vesilentokoneiden ja -skoottereiden päristellessä ympärillä. Autenttisen kokemuksen kruunasivat ihanat paikalliset ihmiset. Kestohymy on saarella taattu. Kuten paikalliset sanovat: elämä ei ole täydellistä, mutta heillä on ainakin pieni paratiisi. 


Aitutaki oli meille kaikkea mitä halusimmekin ja se tarjosi unelmien häämatkan. 

Lisää matkavinkkejä löydät Aitutakin Wowanders -matkapäiväkirjastani


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

2 kommenttia: