torstai 2. marraskuuta 2017

Tali Wiru - Elämäni illallinen Ulurun tähtitaivaan alla

Australian punainen keskus ja sen myyttinen punainen kivi, Uluru, ovat ehdottomasti kerran elämässä -kokemus. En kuitenkaan olisi uskonut kokevani erämaan keskellä myös elämäni illallista. Illallinen Ulurun tähtitaivaan alla oli kuitenkin myös paljon enemmän kuin ruokaelämys; se on kokemus, jonka tulen muistamaan aina.


Tali Wiru, paikallisella Anangu-kielellä 'kaunis dyyni' (beautiful dune) on nimensä mukaisesti illallinen Australian outbackin punaisilla hiekkadyyneillä. Sen kattona on Ulurun tähtitaivas ja seininä erämaan hiljaisuus. 

Bussi hotelliltamme kuljetti meidät Marsin kamaraa muistuttavan erämaan poikki. Ilta alkoi samppanjalla ja canapé-alkupaloilla taidokkaan aboriginaali-muusikon Didgeridoon tahdittamana. Hämärän laskeutuessa kävelimme hiekkadyynin päälle varsinaiselle illallispaikalle, josta avautuivat satumaisen hämyisät näkymät Ulurulle ja kauempana siintäville Kata Tjutan kukkuloille. Luvassa oli bush tucker -aineksista paikan päällä loihdittu fine dining -illallinen. 'Bush tucker' tarkoittaa Australian kotoperäisiä yrttejä, mausteita, hedelmiä, siemeniä ja eläimistöä, joita alkuperäisväestö on käyttänyt ravintonaan jo tuhansien vuosien ajan. Neljän ruokalajin maistelumenu oli herkullinen makumatka kengurusta kaviaariin ja waguepihvistä gruyere-sufleeseen. Jokainen annos tarjoiltiin yhteensopivien ensiluokkaisten australialaisten viinien kanssa. 


Tali Wiru on paljon enemmän kuin huikea ruokaelämys. Kontrasti uskomattoman outbackin miljöön ja sen hiljaisuuden sekä maailmanluokan "miten ihmeessä he tekivät sen täällä" -menun välillä on jotain aivan omaa luokkaansa. Kokemus on lisäksi hyvin intiimi, sillä osallistujamäärä on rajoitettu 20 henkilöön ja se on tarkoitettu vain aikuisille. 

Romanttinen ilta sai yllättävän päätöksen Jasonin polvistuessa eteeni esittäen THE kysymyksen: "Will you marry me?" Australian ikonisen maamerkin tarunomainen tunnelma ja huikea gastronominen elämys olivat suorastaan täydellinen näyttämö vastata kysymykseen myöntävästi. Marraskuun Instagram Travel Thursday -kampanjan teemana on minun luksukseni. Uniikit kokemukset ja herkulliset ruokaelämykset ovat minulle tärkeä osa matkailun luksusta. Yksityiskoneiden ja hulppeiden hotellien sviittien sijaan nimenomaan aidot elämykset, mukavuus ja aika nauttia ovat minulle tärkeitä tekijöitä, ja näitä ei voi rahalla ostaa. Käy myös lukemassa miten muut kampanjaan osallistuneet ovat luksustelleet! 
Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka tarkoituksena on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat Travellover ja Vagabonda. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

12 kommenttia:

 1. Näyttääpäs tunnelmalliselta ja luksusta lisää tosiaan se, että paikalla on vain aikuisia. Ja vau, onnea kihlauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Janni! Tämä oli ihana kokemus ja tosiaan plussaa siitä, että se oli vain aikuisille.

   Poista
 2. Vau mikä kokemus! Ja onnea kihlauksen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Laura! Tämä oli tosiaan aivan huikea kokemus.

   Poista
 3. Kyllä on varmasti ollut elämys! Tuosta tulee mieleeni meidän illallinen Saharan autiomaassa. Tosin istuimme teltassa mutta ei sitä joka päivä istu syömässä Saharassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä oli tosiaan aivan mahtava elämys! Teidän illallinen Saharan autiomaassa kuulostaa aivan huikealle - uniikit kokemukset ovat juuri sitä parasta luksusta. :)

   Poista
 4. Paljon onnea!
  Ilman loppuhuipennustakin voin vain kuvitella, kuinka hieno kokemus tämä on ollut. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Annika! Tämä oli tosiaan aivan ihana kokemus - ja loppuhuipennus yllättävä bonus. :)

   Poista
 5. Paljon onnea Elisa! Voi miten ihana illallinen, ja ihan täydellinen hetki kosia :) Jää varmasti mieleen ikuisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Heidi! Vaikka emme saaneetkaan täydellistä outbackin auringonlaskua, tunnelma oli kyllä kohdillaan ja illallinen oli muutenkin aivan huikea. Tämän reissun tulen todellakin muistamaan. :)

   Poista
 6. Vau, kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä paikalta kosia! Ihan mahtavaa! Suuret onnittelut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Terhi! Uluru on todellakin ainutlaatuinen paikka ja kokemus oli aivan uskomaton, vaikka emme täydellistä outbackin auringonlaskua saaneetkaan. :)

   Poista