perjantai 11. elokuuta 2017

Australian War Memorial - Australian ykkösmaamerkki

Tiesitkö, että viime vuonna TripAdvisor nimesi Australian War Memorial -muistomerkin sekä Australian että koko eteläisen Tyynenmeren alueen ykkösmaamerkiksi? En tiennyt minäkään, mutta tästä lähdimme ottamaan selvää Australian-perhematkamme pääkaupunkiosuudella. 


TripAdvisor 2016 Travellers' Choice Award

Viime vuonna Australian War Memorial nappasi itselleen TripAdvisorin Travellers' Choice Award -palkinnon ja se nimettiin sekä Australian että koko eteläisen Tyynenmeren alueen ykkösmaamerkiksi. Samalla se kiilasi Sydneyn ikonisten maamerkkien, Oopperatalon ja Harbour Bridge -sillan, ohi. Tämä arvostettu palkinto perustuu TripAdvisor -yhteisön antamiin arvosteluihin ja mielipiteisiin. Viime vuonna yli 1,14 miljoonaa ihmistä vieraili Australian War Memorialissa. Onko muistomerkki palkintonsa arvoinen ja mitä siellä voi odottaa näkevänsä? 


Australian War Memorial on samanaikaisesti sekä museo, pyhäkkö että laaja arkisto. Tämä kuvaus tuskin saa pinkaisemaan suoraan tältä istumalta muistomerkille Canberraan, oli sitten TripAdvisorin sijoitus mikä tahansa. Olen vieraillut muistomerkissä kolme kertaa, ja voin myöntää että ensimmäisellä kerralla sotahistoria-fani Jason joutui hieman vakuuttelemaan. Onneksi tuli suostuttua mukaan, sillä muistomerkki todellakin on sekä sivistävä että liikuttava ja oivaltava kokemus. Kaikenlaisten sotahärpäkkeiden lisäksi muistomerkissä voi tutustua Australian sotahistoriaan sekä tuntea liittyvänsä interaktiivisella tavalla tapahtumiin ja ihmisten tarinoihin, mitkä ovat muovanneet Australiaa sen historian aikana. Oma suosikkini on Gallipolin taisteluja ja Anzac-henkeä käsittelevä osuus. Maamerkkejä on varmasti vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta pidän kuitenkin TripAdvisorin palkintoja jonkinlaisena laadun takeena ja saavutuksena. Tänä vuonna Sydneyn Oopperatalo ja Harbour Bridge -silta ovat ottaneet paikkansa TripAdvisorin Australian top 10 maamerkkien listan kärjessä, mutta Australian War Memorial komeilee edelleen listan kärkipäässä kolmantena. 

Australian War Memorial on vaikuttava kokemus ja se pitää sisällään niin paljon muutakin kuin sotahistoriaa. Muistomerkki ei ylistä sotaa millään tapaa, vaan se huokuu rakkautta ja ystävyyttä sekä kunnioitusta Australian puolesta taistelleille. Muistomerkissä vierailtuaan on toki oppinut Australian sotahistoriasta, mutta - ehkä hieman yllättäen - ennen kaikkea saanut syvällisemmän käsityksen Australiasta kansakuntana. Rakennus on myös arkkitehtuurisesti upea näky ja kaiken lisäksi sisäänpääsy on ilmainen. Älä missaa tätä Canberrassa! 


Australian War Memorial
Treloar Crescent
Campbell ACT 2612


Mitä muuta tehdä Canberrassa? Australian pieni pääkaupunki on paljon mainettaan mielenkiintoisempi. Tässä 10 matkavinkkiä Canberraan


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti