torstai 6. heinäkuuta 2017

Pihan mustalla hiekalla - Roadtrip Aucklandin lähialueella

Uusi-Seelanti on todellakin luonnonrakastajan unelmien täyttymys. Lyhyellä Aucklandin-matkallamme teimme päivän roadtripin kaupungin ulkopuolelle, sillä haluasimme nähdä mustaa hiekkarantaa ja tulivuoria. Lisäksi onnistuimme yhdistämään päivän ohjelmaan viininmaistelua sekä visiitin paikalliseen pienpanimoon. Meillä oli lisäksi hyvä tuuri, sillä Aucklandin talvisää antoi ehdottomasti parastaan. Piha

Roadtripin pääkohteeksemme valikoitui Piha, pohjoissaaren länsirannikolla sijaitseva pieni kylä. Noin tunnin ajomatka Aucklandista Waitakere Ranges -vuoristoalueen poikki oli melko mutkikas ja kumpuileva, mutta se tarjosi aivan upeat maisemat. Omaperäistä kasvillisuutta dinosaurusten aikaisine puineen ei myöskään voinut olla huomaamatta; eristäytyneisuus muusta maailmasta on todellakin mahdollistanut ainutlaatuisen kotoperäisen kasvillisuuden - tavallaan samanlaista kuin Australiassa, mutta kuitenkin niin erilaista. 


Pihan ranta on alueen kuuluisa surffiranta, jossa vierailleet kalifornialaiset toivat aikoinaan surffauksen Uuteen-Seelantiin. Se on myös suosittu uimaranta, jonne aucklandilaisilla on tapana tehdä päiväretkiä ympäri vuoden. Upeiden surffiaaltojen lisäksi Pihan ranta on jotain hyvin ainutlaatuista. Jylhien kallioiden ja villin sademetsän kupeessa sijaitseva ranta on todellakin dramaattisen mustaa. Hiekka on saanut värinsä tuliperäisestä rauta-aineksestaan. 


Pihan ikoninen maamerkki on Lion Rock -vuori, joka on sekä Pihan että koko länsirannikon symboli. Nimensä mukaisesti se todellakin muistuttaa makaavaa leijonaa, rannan puolelta katsottuna. Kiipesimme lyhyen, mutta jyrkän nousun Lion Rockin huipulle, josta saimme ihailla silmiähiveleviä maisemia rannikon ylle talviauringon paistaessa täydeltä terältä. Aaah! Lion Rock on muuten itse asiassa osa ikivanhaa tulivuorta, mutta jalkapohjien kärventymistä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä tulivuori on purkautunut jo miljoonia vuosia sitten eikä ole enää aktiivinen. 


Lion Rock
55 Marine Parade North
Piha 0772


Artisan Wines

Ulkoilun jälkeen suuntasimme Oratia Valleyn suuntaan maistelemaan paikallisia viinejä. Olimme valinneet kohteeksemme palkitun Artisan Wines -viinitilan, joka tuottaa orgaanisia viinejä. Viinitilalla oli ihanaa maalaistunnelmaa rustiikkisine rakennuksineen ja lampaineen. Viinit olivat myös aivan erinomaisia, joista omat suosikkimme olivat Rosé ja Pinot Noir. Valitettavasti viinitila on pian sulkemassa ovensa omistajien huonon terveydentilan vuoksi, joten sinne kannattaa suunnata pikaisesti - ja käyttää samalla alennetut hinnat hyväkseen. Artisan Wines
99 Parrs Cross Road
Oratia, Auckland 0612


Hallertau Brewery

Aurinkoista talvipäivää tuskin voisi päättää paremmin kuin rentoutumalla olutpanimossa paikallisia pienpanimo-oluita maistellen ja jazz-bändiä kuunnellen. Hallertau -olutpanimo Riverheadin maalaisalueella oli siihen aivan nappivalinta. Olutpanimon beer garden palmuineen on kuin trooppinen keidas, missä nautimme oluiden lisäksi pienen huikopalan paikan oman puutarhan aineksista. Ehdottomasti vahva suositus! 


Hallertau Brewery
1171 Coatesville Riverhead Highway
Riverhead, Auckland 0892


Paluumatkalla takaisin Aucklandiin ehdimme vielä ihastelemaan upeaa auringonlaskua toisen ikivanhan tulivuoren, Mount Victorian, huipulta. 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 
Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Blogit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti