tiistai 10. tammikuuta 2017

Matkavuosi 2016 ja blogipalkinto

Mahtavaa alkanutta vuotta kaikille! Olen juuri palannut kotiin joululomareissulta New Yorkista, ja tässä jetlagia parannellessani onkin mainio tilaisuus luoda katsaus viime vuoden matkoihin. Vaikka kaikki viime vuoden matkasuunnitelmat eivät toteutuneetkaan, oli meillä kuitenkin aivan ihana matkavuosi. Lisäksi vuoteen mahtui blogiystävyyttä sekä iloisia tapaamisia blogikollegoiden kanssa, ja vuoden lopussa tämän pienen bloggaajan mieltä ilahdutti suuresti blogipalkinto. 

Sydney

Sydney on ollut kotikaupunkini reilut neljä vuotta ja olen monella tapaa onnekas voidessani kutsua Sydneytä minun kaupungikseni. Sydney on vibrantti miljoonakaupunki, jossa voi tuntea olevansa joka viikonloppu kuin minilomalla, sillä kaupungin erilaisissa kaupunginosissa riittää näkemistä ja tekemistä. Viime vuoden Sydneyn kohokohtiani olivat erityisesti romanttinen staycation-miniloma omilla kotikulmillamme, sekä maksuttomat taidetapahtumat ulkoilmassa: Sculpture at Barangaroo ja ikoninen Sculpture by the Sea.New South Wales

Sydneyn lähistöltä löytyy monia mielenkiintoisia kohteita viikonloppureissulle. Viime vuonna vietimme Australia-päivän pitkän viikonlopun Jervis Bayssa, joka tarjosi valkoista hiekkaa, turkoosia merta, upeita vaellusreittejä sekä herkullista ruokaa ja viiniä. 

Vuoden yllätyskohde oli päiväreissu Newcastleen blogikollegani kanssa, ja tämä pieni hipster-kaupunki hurmasi meidät huikeilla rannoillaan, erikoisilla putiikeillaan ja katutaiteellaan. 

Vietimme pääsiäisen pitkän viikonlopun Canowindrassa New South Walesin maaseudulla, missä ohjelmassa oli rentoutumista, herkullista paikallista ruokaa ja viiniä sekä maalaismaisemista nauttimista. Teimme Canowindrasta myös päiväreissun Orangen viinialueelle, joka on yksi suosikkiviinialueeni Australiassa.


Queensland

Oih, rento ja aurinkoinen Queensland! Huhtikuun lopulla vietimme Anzac-päivän pitkän viikonlopun Brisbanessa. Entinen kotikaupunkimme hurmasi meidät jälleen ja saimme sekä fiilistellä entisillä suosikeillamme että kokea paljon uutta. Brisbanen reissulla suuntasimme myös craft beer -olutkierrokselle blogikollegoideni kanssa, ja missiona oli löytää kaupungin mielenkiintoisimmat pubit. 

Kesäkuussa pakenimme Sydneyn talvea pitkän viikonlopun viettoon Magnetic Islandille. Tuo pieni saari on trooppisen Queenslandin helmi, joka tarjosi lumoavan kaunista luontoa ja rentoa tunnelmaa varsin kohtuullisella budjetilla, ja lisäbonuksena bongasimme koaloita ja kalliokenguruja luonnossa aivan ilmaiseksi.Canberra

Kevään tullen suuntasimme pitkästä aikaa viikonlopun viettoon Australian tylsämaineiseen pääkaupunkiin Canberraan, missä pääsimme ihastelemaan kevään kukkaloistoa Floriade-festivaaleilla. Canberra vaati aikoinaan muutaman visiitin ennen kuin aloin lämmetä kaupungille, mutta tällä kertaa suorastaan ihastuin. Canberralla on todellakin monet kasvot, ja yllätyin todella positiivisesti urbaanista kehityksesta, jonka kaupunki on käynyt läpi viime aikoina.New York ja Pohjois-Amerikan turnee

Matkavuosi huipentui joululomamatkaan New Yorkiin ja pienimuotoiseen Pohjois-Amerikan turneeseen. Aivan huikea reissu, pää on vieläkin ihan pyörällä kaikesta kokemastamme jetlagin lisäksi - näistä lisää seuraavissa blogikirjoituksissa, kunhan onnistun ensin jäsentämään ajatuksiani sanoiksi. 

Blogger Recognition Award -blogipalkinto

Sain loppuvuodesta Muuttolintu-blogin ihanalta Annalta Blogger Recognition Award -palkinnon. Kyseessä bloggaajalta toiselle annettava tunnustus ja ajatuksena on, että palkinnon saaja siirtää sen eteenpäin kymmenelle valitsemalleen bloggaajalle. 

Blogitunnustus lämmitti kovasti tämän pienin bloggaajan mieltä. Toisin kuin olin kuvitellut, blogin  parissa puurtaminen on paljon muutakin kuin kirjoittamista ja kuvien räpsimistä. Se on yksinäistä puuhaa, joka vie tuhottomasti aikaa, ja välillä väkisinkin miettii kannattaisiko aikansa käyttää johonkin järkevämpään kuin HTML-koodien googlailuun ja kiroiluun. Matkailun ilosanoman levittäminen on kuitenkin suurta rakkautta, ja sydän läpättää joka kerta kuullessani, että joku on inspiroitunut kirjoituksistani ja saanut kenties matkavinkkejä ja -ideoita. Lisäksi oli hienoa saada tunnustus juuri Annalta, kohtalontoveriltani Melbournesta, jonka inspiroiva, usein paratiisirannoille johdattava, upeilla kuvilla varustettu blogi kuuluu ehdottomasti myös omien suosikkiblogieni joukkoon. Nöyrä kiitos ja kumarrus vielä kerran! <3 Blogipalkinnon saajan tulee vastavuoroisesti vastata pariin kysymykseen, joten tässäpä tulee:

Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen?
Aloitin bloggaamisen reilut neljä vuotta sitten muuttaessani Australiaan virkavapaavuoden viettoon. Päätarkoitus oli dokumentoida Australian-matkaa ja sattumuksia sen varrelta lähinnä omaksi muistoksia ja kommunikoida kotiinpäin mitä on tullut nähtyä ja koettua. Samainen Australian-matka jatkuu edelleen, ja matkan varrella myös blogi on muuntautunut matka- ja lifestyleblogiksi ja olen avannut sen myös suuremmalle yleisölle. Samalla itsesensuurin taso on kuitenkin noussut, ja joitakin vanhoja juttuja on tullut kauhulla klikkailtua yksityisiksi... Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemmin myös oman #blogisitarina -postauksen

Anna ohjeita aloitteville bloggaajille
Blogia voi tehdä monella tapaa enkä itse todellakaan ole mikään bloggaamisen ammattilainen (onhan tässä blogitaipaleella menty takamus edellä puuhun sen verran monesti), mutta tässä kuitenkin muutama vinkki aloittelijoille:
  • Ole aito. Kirjoita suoraan sydämestäsi ja anna myös jotain itsestäsi. Tee rehellisesti omaa juttuasi. 
  • Persoonallinen, soljuva teksti. En jaksa lukea blogikirjoituksia, jotka junnaavat paikoillaan tai jaarittelevat. Teksti on parhaimmillaan oivaltavaa ja hauskaa. Oikolue teksti huolella, sillä kirjoitusvirheet rasittavat. 
  • Tarkista faktat. Viihdyttävyyden lisäksi teksti tarjoaa parhaimmillaan hyödyllistä tietoa. Matkablogin ei tarvitsekaan olla mikään Wikipedia-tason kohde-esittely ja mielipiteitä saa toki olla, mutta mielipiteiden esittely faktoina ärsyttää.  
  • Visuaalisuus. Käytä suuria ja laadukkaita kuvia. 
  • Ole aktiivinen ja verkostoidu. Vaikka bloggaaminen onkin usein yksinäistä puuhaa, on blogien maailma oma sosiaalinen yhteisönsä. Lue ja kommentoi muiden blogeja.

Omat suosikkiblogini ovat ehtineet ansaitusti saada blogipalkintonsa jo muuta kautta. Haluan kuitenkin antaa kollektiivisen kiitoksen blogikollegoille Suomessa ja ulkosuomalaisten keskuudessa. Olette upeita! 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti