torstai 8. joulukuuta 2016

Haussa matkavinkit ensikertalaisille New Yorkiin!

"Start spreading the news, I'm leaving today.
I want to be a part of it, New York, New York.
These vagabond shoes, are longing to stray.
Right through the very heart of it, New York, New York."Pian on toteutumassa yksi suurista matkaunelmistani, sillä olemme suuntaamassa joululoman viettoon New Yorkiin. Samalla on aika vaihtaa sandaalit ja kesämekot talvivaatteisiin, sillä edessä on vaihteeksi talvinen joulu. 

Iso omena, kaupunki joka ei koskaan nuku... Tuo maailman tunnetuin metropoli on suuri kaupunki, jonka mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. New Yorkissa nähtävyydet ja viihdetarjonta tuntuvat aiheuttavat suorastaan ähkyn. Nyt onkin haussa parhaat matkavinkit ensikertalaisille New Yorkiin! 

Odotan pian alkavaa New Yorkin reissua innolla monestakin syystä. Viiden New Yorkissa vietetyn päivän jälkeen pääsemme viettämään amerikkalaista joulua Jasonin veljeen perheen luona Baltimoressa. Baltimoresta meidän on tarkoitus tehdä päiväreissuja ainakin Washingtoniin ja Philadelphiaan. Jasonin veljen perheen perinteenä on viettää uusi vuosi Buffalossa heidän ystäviensä kanssa. Niinpä suuntaamme samaa matkaa uuden vuoden viettoon Niagaran putouksille, ja sitten vielä kolmeksi päiväksi takaisin New Yorkiin. 


New Yorkissa meidän on tarkoitus tsekata tietenkin perusnähtävyydet, kuten Carrie Bradshawn talo, Empire State Building, Vapaudenpatsas ja Central Park. Lisäksi agendalla on Broadway show, jazz-klubeja, craft beer -olutpanimoita, ja tietenkin herkullisia brunsseja ja dinnereitä. 

Tarkempia matkasuunnitelmiamme tehdessämme lukisin mielelläni teidän kokemuksistanne. Jaa siis matkavinkkisi ensikertalaisille New Yorkiin ja linkkaa New York -aiheisia kirjoituksia kommenttiboksin puolella. Lämpimät kiitokset jo etukäteen! :)

Läppäri jää kotiin tämänkin reissun ajaksi, mutta voit seurata matkaamme Instagramissa: @elizadoesoz

6 kommenttia:

 1. BB King Blues club ja sunnuntain gospel brunch, ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. Laitan tässä pari postausta vinkeiksi: http://kohteenamaailma.fi/amerikka/vinkit-new-yorkiin/

  Kun olette Carrien portaille menossa, niin kannattaa käydä samalla maailman parhaassa gastropubissa: http://kohteenamaailma.fi/amerikka/spotted-pig/

  Erinomaista reissua New Yorkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia vinkeistä, Rami! Tuo gastropubi kuulostaa aivan mahtavalta - two birds with one stone! :)

   Poista
 3. Empire State bulding, hurja jono. Suosittelen menemään noin 45 minuuttia ennen sulkemista mikä on 2am. Valot ja Manhattan ihan hieno näkymä. Rockefeller centerin näköalapaikkaan voi varata liput, menisin sinne päivällä. Vapauden patsas sama juttu, hirveästi porukkaa. Itse patsaan sisään pitää varata liput kuukausia aikaisemmin. Käykää samalla reissulla Ellisin saarella. Kannattaa katsoa miten voi varata liput etukäteen. Central Park on kiva, eläinpuisto on pieni, kiva, mutta jos ei ole paljoa aikaa jättäisin väliin. Keskuspuiston kartan löytää infopisteistä. Ihmiset käyvät usein Liisa Ihmemaassa patsaalla, tosi kiva, lapset erityisesti pitävät. Talvella jos on lunta nykkiläiset laskevat mäkeä joka on 72 kadulla itäpuolella. Luistella voi Wollman rinkissä, helpompi kuin Rockafeller center. Kannattaa mennä myöhään, vähemmän porukkaa tai Super aikaisin. Toinen luistelukenttä on Bryant parkissa, se on ilmainen, maksat vain luistimien vuokran. Aikaisin kannattaa mennä, muuten hirveä jono. Luistelukentillä on aikalailla viidakon laki, joten kannattaa olla varovainen. Carrie Bradshawn talo on vain talo. Jos sen haluaa nähdä, ok, alue on kiva, kivoja ravintoloita etc. Talon omistajat muuten eivät ole kovin iloisia huomiosta, joten kadulta voi ottaa kuvan portaille ei asiaa. Käymme usein tällä alueella Cowgirl hall of fame ravintolassa. Fried chicken, margaritas ja old school amerikkaruokaa, paikallisten suosiossa, aina täynnä. Hiukan erilainen paikka. Tykkään itse shopata Union square aluella, siellä on kaikki. Open market on kiva ja on auki muutamana päivänä viikossa. Eddy Fisher on Bradwaylla, hauskoja astioita ja muuta keittötavaraa esim. Amerikan presidentit mukeja, diner astioita, etc. Eataly on kiva iso halli jossa on monia ravintoloita ja ruokaputiikkeja. Tämä on 23rd st ja 5th ave. Ehdottomasti kannatta käydä katsomassa Highline, vanhan rautatien päälle rakenettu uskomaton puisto. Sieltä voi hieman kurkistella ihmisten lofteihin joita on rakennettu molemmille puolille väylää. Tämä kulkee meatpacking distric ihan 34 kadulle saakka. Lähellä on myös Chlesea market, ravintoloita, ruokaputiikkeja, kiva sisällä oleva ruokahalli. Ja tietysti täytyy käydä katsomassa jouluikkunat. Niitä on Lord and Taylor, Saks Fift Ave, Macys, Bergdorf Goodman (todella upeat), Tiffany, Barneys, Bloomindales, Rockafeller Antropolgiessa on yleensä upeat ikkunat, ja tietysti se kuusi. Tässä vaan ihan muutama vinkki. Itse olen siellä myös, toivotaan että ei ole liian kylmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavia vikkejä, tuhannet kiitokset! :) To do -lista sen kuin kasvaa.. Näin juuri kuvia lumisesta New Yorkista, näytti aivan maagiselle - mutta toivotaan, että ei ole liian kylmä.

   Poista