sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Sculpture by the Sea - taide kohtaa meren Sydneyn Bondi-biitsillä

Viime viikonloppuna kävimme ihastelemassa Sculpture by the Sea -veistosnäyttelyä Bondi- ja Tamarama-rantojen välimaastossa Sydneyn itärannikolla. Jo 20 vuoden ajan järjestetty tapahtuma on maailman suurin ulkoilmanäyttely, joka on vuosi toisensa jälkeen suurempi ja parempi entisestään. Tänä vuonna esillä oli yli 100 australialaisten ja ulkomaalaisten taiteilijoiden luomusta henkeäsalpaavissa rannikkomaisemissa. 

Yumin Jing, Travelling Bag
Yumin Jing, Travelling Bag

Nimensä mukaisesti tapahtuman ideana on esitellä erilaisia mielenkiintoisia veistoksia parin kilometrin pituisen rannikon kävelyreitin varrella. Modernien taideteosten tarkoituksena on herättää tunteita, inspiroida sekä toimia jopa keskustelun avaajina. 


Koichi Ishimo, Mountains Air-Circles
Koichi Ishino, Mountains Air-Circles

Kävelyreitin varrella eri kohteissa oli esillä erilaisia kiehtovia taideteoksia taustanaan erilaiset upeat rannikkomaisemat, ja jokainen teos kertoi omaa tarinaansa. Veistokset olivat sekä vakavia, hauskoja että omituisia, ja osa niistä oli sijoitettu hyvin erikoisiin paikkoihin. 


Oliver Stretto-Pow, Infrastructure 5
Oliver Stretto-Pow, Infrastructure 5

Toshio Iezumi, m151201
Toshio Iezumi, m151201

Sculpture by the Sea on ehdottomasti yksi suosikkitapahtumistani Sydneyssä. Rannikon dramaattiset taustamaisemat - meri, puistot, kallionjyrkänteet ja kivikot - luovat hyvin vaihtoehtoista tapaa ilmentää modernia taidetta tavalla, johon normaalit taidegalleriat eivät kykene. 


Jonathon Leahey, Signed
Jonathon Leahey, Signed

Ilmainen tapahtuma on mielestäni mahtava tapa edistää ulkoilua ja taidekulttuuria epävirallisessa ympäristössä. Joka vuosi tarjolla on hyvin moninaisia taideluomuksia, joista monet ovat hauskoja ja interaktiivisia. 


Louis Pratt, Chaos Theory
Louis Pratt, Chaos Theory

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös yleisöllä oli mahdollisuus ottaa osaa yhden taideteoksen luomiseen lahjoittamalla kulahtaneet Havaianas-sandaalit Tamarama-rannalla - ja kas, niistä tuli osa Thong vs. Sandfly -teosta silmiesi edessä! 


Thong vs. Sandfly
Thong vs. Sandfly

Tässä lopuksi lyhyt video, joka näyttää miltä Sculpture by the Sea näytti yläilmoista käsin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti