torstai 24. marraskuuta 2016

Jacaranda season - 50 shades of purple

Sydneyn kevään väri on ehdottomasti violetti. Loka-marraskuussa jakaranda-puut puhkeavat kukkaan värjäävät koko New South Walesin osavaltion purppuran eri sävyillä. Kevät on kauneinta aikaa vierailla Sydneyssä ja silloin kannattaakin viettää päivä kävellen kaduilla ihastellen näitä upeita kevään violetteja kukkia. 


Suurimman osan vuodesta jakaranda-puut ovat täysin huomaamattomia. Kevään tullen loka-marraskuussa violetteja väriläiskiä eri sävyissään alkaa kuitenkin ilmestyä eri puolille kaupunkia, kun jakarandat puhkeavat kukkaan. Jakarandat eivät suinkaan ole alkuperäisiä australialaisia puita, vaan ne ovat lähtöisin Etelä-Amerikasta. Sydneyssä ja koko New South Walesin osavaltiossa jakaranda-kautta kuitenkin odotetaan joka vuosi innolla, ja violetista kukkaloistosta onkin tullut ikoninen kevään merkki. 
New South Walesin osavaltion pohjoisrannikolla sijaitseva historiallinen kaupunki Grafton tunnetaan Australian jakaranda-pääkaupunkina. Kaupungissa järjestetään vuosittain keväisin Grafton Jacaranda Festival -juhlat. Grafton on myös Australian suurimman jakaranda-puun koti, miltä löytyy korkeutta jopa 30 metriä ja ympärysmittaa 6 metrin verran! 


Tässä lopuksi muutama vinkki, missä jakaranda-puita kannattaa ihastella:

 • Sydneyn keskusta: Kävelyreitti the Royal Botanic Garden -puutarhan, Circular Quayn ja historiallisen the Rocksin poikki on mainio tapa bongata jakaranda-puita ikoisissa Sydneyn satama-alueen maisemissa.
 • North Shore: Sydneyn pohjoisrannikon kaupunginosat, kuten Lavender Bay, Greenwich, Waverton, Hunters Hill, Woolwich, Longueville ja Wollstonecraft tarjoavat upeat valikoimat jakaranda-puita. Vietä päivä Sydneyn pohjosrannikolla, pakkaa mukaan eväät ja nauti piknik violettien puiden alla. 
 • Eastern Suburbs: Sydneyn itäiset kaupunginosat, kuten Paddington, Woollahra ja Double Bay tarjoavat upeaa violettia väriloistoa. Oxford Street ja Five Ways Paddingtonissa ovat varmoja valintoja upeiden jakarandojen bongaukseen. 
 • Inner Sydney: Glebe, Erskineville, Camperdown sekä myös oma naapurustoni Surry Hills ovat tunnettuja jakarandoistaan. 
 • Grafton, NSW North Coast: Historiallisesta kaupungista löytyy jopa noin 6500 jakaranda-puuta, ja vuosittain järjestettävä festivaali on yksi koko Australian pitkäaikaisimpia kukkafestivaaleja.


2 kommenttia:

 1. Aivan ihania. Tuli kaipuu Sydneyhin ja varsinkin Suomen marraskuusta sinne kevääseen. Itse olin siellä heinäkuussa, mikä ei ollut parasta aikaa, mutta aurinkoista kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Ja tosi kiva kuulla, että pääsit käymään Sydneyssä heinäkuussa. Talvi on täälläkin vähän ankea, mutta onneksi sinulle sattui aurinkoisia päiviä. :)

   Poista